Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Δεν το λέω με την κακή έννοια για την αεροσυνοδό. Απλά μου κάνει λίγο εντύπωση να παρέκαμψε όλα τα ενδιάμεσα επίπεδα και να τηλεφώνησε η ίδια στον VP, εκτός και αν η transat είναι τόσο μικρή εταιρεία.
 
Βρήκα αυτό το άρθρο που συγκρίνει την σχέση της Ιρλανδίας με την Πολιτική Αεροπορία με την σχέση της Ελλάδας με εμπορικό ναυτικό, η κάτι τέτοιο τέλος πάντων! Αναφέρει πως ο χώρος κυριεύεται από Ιρλανδούς επιχειρηματίες!

"Like the Greeks and shipping, the Irish have a presence in the airlines business that far outstrips their size".

"They don't call us the fighting Irish for nothing, we have been the travel innovators of Europe - we built the roads and laid the rails, now it's the airlines”
Michael O'Leary

http://www.bbc.co.uk/news/magazine-15836677
 
Κάπως...υπερβολικά τα λέει ο αρθρογράφος,αφού η σχέση τών Ελλήνων με την ναυτιλία είναι ισχυρότερη από την σχέση τών Ιρλανδών με την πολιτική αεροπορία.Δέν αμφισβητώ την ύπαρξη πολλών Ιρλανδών σε διευθυντικές θέσεις αεροπορικών εταιριών ανά τον κόσμο,όμως δέν νομίζω ότι η Ιρλανδία έχει γενικώς "παράδοση" στην αεροπορία με την ίδια έννοια που η Ελλάδα έχει "παράδοση" στην ναυτιλία.Πέρα από τους αναφερόμενους στίς διευθυντικές θέσεις,δέν μάς λέει το άρθρο και πόσοι Ιρλανδοί πιλότοι,μέλη ΠΘΕ,μηχανικοί κλπ απασχολούνται σε διάφορες εταιρίες ανά τον κόσμο,ούτε πόσα από τα ανά τον κόσμο κυκλοφορύντα αεροπλάνα είναι "Ιρλανδόκτητα"-όπως συμβαίνει στην ναυτιλία όπου η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση επειδή ο στόλος τών "Ελληνόκτητων" πλοίων είναι μεγάλος.
(Είναι άλλο πράγμα το γεγονός ότι αεροπλάνα μή Ιρλανδικών εταιριών,π.χ.τής Alitalia,έχουν Ιρλανδικό νηολόγιο επειδή και πολλά πλοία που ανήκουν σε Ελληνες εφοπλιστές δέν είναι νηολογημένα σε Ελληνικά λιμάνια).

ΥΓ.Μπορεί το όνομα Conor να είναι Ιρλανδικό,το επώνυμο McCarthy πάντως είναι Σκωτσέζικο...)
 
Φίλε Hastaroth,

Και όμως τα χρόνια μου στην Ιρλανδία γνώρισα πολλούς McEaneny, McDonnell, McGrath, McLoughlin κτλ κτλ.

H Gaelic γλώσσα έχει πολλά κοινά με την Σκωτσέζικη, έχουν και αυτοί πολλά επώνυμα που ξεκινούν με Mac ή Mc.

http://en.wikipedia.org/wiki/McCarthy_(surname)
 
Δυο βιντεακια για το Sukhoi Superjet 100 που εμενα τουλαχιστον μου φαινεται αρκετα εντυπωσιακο.
Η εσωτερικη σχεδιαση ειναι απο τον ιταλικο σχεδιαστικο οικο Pininfarina.
http://www.youtube.com/watch?v=06ol---b2Gk
Και εδω απο την πρωτη παρουσιαση στο air show του Παρισιου.
http://www.youtube.com/watch?v=azqlH8tUulY&feature=fvwrel

Και κατι λιγο διαφορετικο:Απιστευτο συμβαν με ενα μεγαλο μεταλικο κουτι αποσκευων σφηνωμενο σε κινητηρα ενος boeing 747!
http://www.youtube.com/watch?v=s85nMntRzvk&feature=related
 
http://www.youtube.com/watch?v=vQRFMlGswNI&feature=related

Ο άνθρωπος ήταν πολύ τυχερός που δεν έχασε τις αισθήσεις του με τέτοιο χτύπημα και από εκεί και πέρα μάλλον είχε τρομερή ψυχραιμία...Το video έχει λίιιιιγο αίμα...
 
Top