Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Kάτι παλιό που βρήκα στην αναζητήσεις μου σχετικά με την Balair (με βάση στη Βασιλεία) που πετούσα σαν παιδάκι....

Μια ιστορία απο μια όχι τόσο παλιά εποχή αλλά και τόσο μακρινή αν αναλογιστεί κανείς πόσα έχουν αλλάξει μέσα σε 35 έτη.

7-12-1988 ένας καταστροφικος σεισμός έπληξε τη βόρεια Γεωργία (> τότε μέρος της Σοβιετικής Ένωσης επί Γκορμπατσοφ) με 25.000+ νεκρούς. Μαζί με άλλες χώρες η ελβετική Balair ανέλαβε πτήσεις βοηθείας με αποστολή να μεταφέρει σκηνές, ρούχα, φάρμακα κλπ. στους πληγέντες.
Μια απ' αυτές τις πτήσεις με εργαστηριακό υλικό για το Παιδατρικό Νοσοκομείο του Γερεβάν έγινε από ένα MD-83 το οποίο με δυσκολία λόγω καιρού φτάνει τα Χριστούγεννα του 1988 στο Γερεβάν. Όταν λίγο αργότερα ξεκινάει η διαδικασία επιστροφής εν μέσω συνθηκών χιονόπτωσης & πάγου....έπρεπε να ακολουθηθεί διαδικασία αποπαγοποίησης. . . .

Ο Κυβερνήτης ευγενικά 'απέφυγε' προσφορά των Γεωργιανών για αποπαγοποίηση με χρήση καυσαερίων ενός ρωσικού κινητήρα jet και αντ' αυτού το πλήρωμα με τα γάντια, trays και οινοπνευματώδη από τα galleys έκανε ότι μπορούσε όπως μαρτυράνε οι ιστορικές φωτογραφίες....:thx:

 
Δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC, προτείνει...
Should we get rid of air miles for climate change?
Όποτε βλέπετε τίτλο δημοσιεύματος με ερωτηματικό στο τέλος, σημαίνει ότι η απάντηση είναι "Όχι". Νόμος.

Επιπλέον, το δημοσίευμα του BBC είναι απλώς η άποψη ενός ανθρώπου (και ερευνητή του Harvard) ο οποίος πιθανότατα θέλει να φτιάξει το όνομά του με δημοσιεύσεις σε μεγάλα ΜΜΕ (εκτός από τις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις) ώστε να τον καλούν να μιλήσει κ.λπ. Ένα άρθρο σαν αυτό, λογικά θα του αποφέρει μερικές συνεντεύξεις σε κάποιο τηλεοπτικό παράθυρο.

Αφορμή για το άρθρο είναι η άποψη ενός άλλου ακαδημαϊκού (Richard Carmichael) που εκείνος πρώτος πρότεινε την κατάργηση των FFPs, ενώ ακόμα και οι ειδικοί οι οποίοι ερωτήθηκαν για το άρθρο δεν δίνουν σαφείς απαντήσεις.

Για μένα, το μόνο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το 30% των μιλίων (μιλάμε για δεκάδες τρισεκατομμύρια) καταλήγουν αχρησιμοποίητα για διάφορους λόγους.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει νομικός τρόπος με τον οποίο θα υποχρεώσει κάποιος (ποιος; ) μια τεράστια πολυεθνική βιομηχανία (όπως είναι οι αεροπορικές εταιρείες) να καταργήσουν αυτά τα προγράμματα. Μιλάμε για σενάριο ακαδημαϊκής φαντασίας ανάξιο συζήτησης.
 
Last edited:
Χαζομαρούλες. Μεγαλύτερη έννοια έχει να απαγορευτεί η μεταφορά και εισαγωγή εμφιαλομένου νερού από άλλη χώρα (βλέπε νερό Φιτζι) ή αβοκάντο στη Σιβηρία που έχει παραχτεί στο Μεξικό και συσκευαστεί στην Χιλή. Πολλές εταιρείες πλέον αγοράζουν το offset του CO2 για τα στελέχη τους. Εγώ λέω να απαγορεύσουμε και στους Κινέζους να υπάρχουν που παράγουν το 30% της παγκόσμιας μόλυνσης:rolleyes:

H αεροπορία είναι το 2% των παγκοσμίων ρύπων, δεν είναι λίγο αλλά μην γινόμαστε και υπερβολικοί.
 
H Κομισιόν αναμένεται να ορίσει συγκεκριμένες συχνότητες του δικτύου 5G προκειμένου τα κινητά τηλέφωνα να παραμένουν συνδεδεμένα στη διάρκεια της πτήσης (ή, τουλάχιστον, σε κάποιες φάσεις της).


Από το άρθρο (που πρωτοεμφανίστηκε στην El Pais, εδώ Se acabó el “modo avión”: por fin se podrá hablar por el móvil en los vuelos στα ισπανικά) προκύπτει ότι θα μπορούμε να συνδεόμαστε στο 5G δίκτυο μέσω μιας συσκευής picocell στο αεροσκάφος (διαφορετική από τα τρέχοντα Wi-Fi spots) και να πραγματοποιούμε κλήσεις, να στέλνουμε SMS κ.λπ. σαν να βρισκόμασταν στο έδαφος.
 
Κάτι αντίστοιχο παίζει εδώ και αρκετά χρόνια στα πλοία της Αδριατικής (σίγουρα στης ΑΝΕΚ). Θυμάμαι ότι τα κινητά συνδέονταν με το ισλανδικό δίκτυο της Siminn, με αστρονομικές -φυσικά- χρεώσεις.
 
Το είδατε αυτό με την γάτα; Από αυτά που βλέπω δεν τήρησε η κοπέλα τους κανονισμούς αλλά και η υπεύθυνη του handling ήταν αυστηρή. Αν κάποιος δουλεύει σε handling ας μας ενημερώσει με μια άποψη απο το πεδίο.

 
Τζον Τραβόλτα .... Ηθοποιός και πιλότος !




 
Κανένα 737BBJ ίσως;;;
 
Top