Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Το είδατε αυτό με την γάτα; Από αυτά που βλέπω δεν τήρησε η κοπέλα τους κανονισμούς αλλά και η υπεύθυνη του handling ήταν αυστηρή. Αν κάποιος δουλεύει σε handling ας μας ενημερώσει με μια άποψη απο το πεδίο.

Επειδη διαβασα και την ιστορια ειναι μισες αληθειες.. Ακομα και καινουργιος να εισαι δεν νοειται να ζητησεις πιστοποιητικο οτι ο καρκινος δεν ειναι μεταδοτικος..Ισως να εννουσε σε περιπτωση αιμοραγγιας της γατας αν υπηρχε καποιο θεμα.Βεβαια η ολη εξιστορηση της πασχει σοβαρα μιας και χρησημοποιησε οπως λεει γνωριμιες για ταξιδεψει η γατα την πρωτη φορα με κινδυνο να πεθανει εν ωρα πτησης. Αρα μιλαμε για χοντρες αποζημιωσεις και κακως πεταξε την 1η φορα! Με μια δηλωση αποποιησης ευθυνης η μια βεβαιωση απο κτηνιατρο οτι ειναι σε θεση να πεταξει ασφαλως η γατα θα ειχε λυθει εξαρχης το θεμα.
 
"Ασύλληπτο και πέρα απο κάθε όριο λογικής", "έζησα την απόλυτη φρίκη".... Δυστυχώς από το σχολείο μας μαθαίνουν να εκφραζόμαστε και να αλληεπιδρούμε ακραία συναισθηματικά, χωρίς ίχνος λογικής.
 
Θα διαβάσατε για αυτή την πτήση The Aviation Herald και το τι έγινε για μια ακόμα φορά με λυμένους επιβάτες και όχι μόνο .... Link to instagram
 
Last edited by a moderator:
Ένα βιντεάκι με διαλόγους ATC με το αεροσκάφος της Aerolineas Argentinas που μετέφερε την πρωταθλήτρια κόσμου στο ποδόσφαιρο, Αργεντινή, από τη Ντόχα στο Μπουένος Άιρες μέσω Ρώμης, κατά τη διάρκεια που περνούσε από τον ελληνικό εναέριο χώρο.
:laola:
 
Η τεράστια έλλειψη αεροσκαφών φέρνει υψηλότερες τιμές εισιτηρίων και μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές γενικότερα.

Άρθρο στο Bloomberg αναφέρει ότι η ανάκαμψη της ζήτησης μετά την πανδημία αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος.

Interesting takes:
-Το backlog στους 2 μεγάλους κατασκευαστές είναι 12.700 αεροσκάφη
-Η αγορά των νέων single-aisle είναι sold out ως το 2029
-Κάθε αεροσκάφος παραδίδεται με καθυστέρηση 3-7 μηνών λόγω των μεγάλων προβλημάτων στη εφοδιαστική αλυσίδα (τιμές μετάλλων, έλλειψη προσωπικού, απόνερα της πανδημίας, καύσιμα κ.ά.)
-Εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες, αεροσκάφη βρίσκονται αποθηκευμένα στην έρημο και αλλού, αλλά οι εταιρείες δεν τα επαναφέρουν κυρίως επειδή τα έξοδα της επανενεργοποίησης είναι πολύ υψηλά. Κάποιες απλώς τα αποσύρουν.

Το Bloomberg, σε άλλο του άρθρο, θεωρεί σχεδόν σίγουρη (αλλά όχι και άμεση) την ανάπτυξη του Α220-500 (175 θέσεων, όσο και το ΜΑΧ-8 ) και το χαρακτηρίζει "ΜΑΧ-killer".

Το άρθρο στο Bloomberg έχει paywall, αλλά το αναδημοσιεύουν ολόκληρο εδώ

Τμήμα του στα ελληνικά εδώ
 
Last edited:
Τέσσερα Α340 πρώην Turkish που ήταν αποθηκευμένα στη Ν. Αφρική και είχαν πάρει προσωρινό νηολόγιο 2-, πέταξαν ξαφνικά στις 23/12 με σχέδιο πτήσης και προορισμό το Ουζμπεκιστάν αφού πρώτα είχαν πάρει (πιθανολογώ παράνομα) νηολόγια XT- (Burkina Faso). Όταν έφτασαν πάνω από το Ιράν έκαναν κάθοδο και προσγειώθηκαν Τεχεράνη (προφανώς προορίζονται για τη Mahan), παρακάμπτοντας έτσι τις κυρώσεις κατά του Ιράν.

Παρόμοια περίπτωση με άλλο σχέδιο πτήσης και άλλο τελικό προορισμό (πάλι Ιραν) είχε συμβεί και το 747 της Hellenic Imperial SX-TIC όπου απογειώθηκε για ΚΗΙ και μόλις μπήκε στον Ιρανικό εναέριο χώρο έκανε κάθοδο και προσγειώθηκε στο Kerman. Αργότερα πέταξε για Τεχεράνη.
 
Πληροφορίες και video από ξένο site σχετικά με τη σημερινή πτήση QF1 που εκτάκτως προσγειώθηκε στην Αθήνα. Ακόμη δεν έχει φύγει για Λονδίνο και οι επιβάτες δε γνωρίζουν πότε θα φτάσουν Λονδίνο.

 
Top