Ενδιαφέροντα άρθρα/video στο internet

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας

επέστρεψε πίσω, μετά από μία δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε στο ραντάρ καιρού, αλλά και στο όργανο ενδεικτικής ταχύτητας αέρος του αεροσκάφους κατά την πτήση του πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό

Πάνω από τον Ειρηνικό ωκεανό... εντύπωση μου προκαλεί....
 
Ή εννοεί τον Ειρηνικό ωκεανό νότια της Ιαπωνίας και στη συνέχεια θα ακολουθούσε δυτική πορεία για να αποφύγει το ρωσικό εναέριο χώρο ή ενδεχομένως να ακολουθούσε ανατολική πορεία προς Αλάσκα-Γροιλανδία-Β. Ατλαντικό-Ευρώπη. Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο σχέδιο πτήσης.
 
Συνωστισμός ξένων αεροπορικών στους ελληνικούς αιθέρες

Άρθρο στην Καθημερινή που συνοψίζει με νούμερα και ονόματα την καλοκαιρινή αεροπορική κίνηση στην Ελλάδα.
Μεταξύ άλλων:
-Η Α3 φέτος έχει το μεγαλύτερο στην ιστορία της πρόγραμμα πτήσεων (18 εκατ. θέσεις)
-TUI και Jet2 αυξάνουν σημαντικά τις πτήσεις τους.
-Αναφέρονται οι PGT, KAL, KAC κλπ.

Προσθέστε τα ήδη γνωστά με τις (δεν θυμάμαι πια πόσες) πτήσεις εβδομαδιαίως από ΗΠΑ σε ATH, και πάμε για τρελό ρεκόρ αφίξεων.

Εδώ το άρθρο
 
Η Ζέτα Μακρυπούλια έφτασε στο Ελ. Βεν 20 λεπτά πριν την αναχώρηση της Sky Epress για Σάμο χωρίς να έχει κάνει τσεκ ιν, πήγε στη τουαλέτα και στη συνέχεια όταν πήγε να κάνει τσεκ ιν στο ντεσκ την ενημέρωσαν πως η πτήση έχει κλείσει.
Έξαλλή ανέβασε το παρακάτω στόρι: :wall:

 
@Καραμήτρος Air

Είμαι σίγουρος ότι χρησιμοποιεί λάθος τη λέξη checkin. Αφού είναι στον κάτω όροφο, εννοεί boarding. Λέει δηλαδή ότι έφτασε στο GATE 17 λεπτά πριν, και της είπαν ότι άργησε 3 λεπτά και η πτήση έκλεισε.
Βέβαια ισχύει ότι αν διαβάσει κανείς τα σχόλια για τη Sky Express, επαναλαμβάνεται τακτικά αυτό ακριβώς το θέμα.
Ενω πχ για την Aegean που έχει και πολύ περισσότερες πτήσεις, δεν γίνεται τέτοιος χαμός με το ίδιο ακριβώς σχόλιο.
Οπότε μάλλον η Sky δεν το προσπαθεί καθόλου, όταν βλέπει ότι επιβάτες που ΕΧΟΥΝ κάνει τσεκιν, δεν βρίσκονται στο gate την ώρα που κλείνουν την πτήση. Δεν τους αναζητούν στα μεγάφωνα, ούτε στο τηλέφωνο. Απλά κλείνουν βιαστικά την πτήση και δεν ασχολούνται περαιτέρω. Πολλές αναφορές και ότι κλείνουν την πτήση λίγα λεπτά ΝΩΡΙΤΕΡΑ από τη δημοσιευμένη ώρα.
Στο tripadvisor η Sky Express έχει 2.0 στα 5.0 με 2.578 reviews, ενω η Aegean 4.0 στα 5.0 με 12.800 reviews.
Eπίσης υπάρχει χρόνιο θέμα ότι δεν απαντάνε (εγκαίρως, ή και ποτέ) στα email, και η τηλεφωνική επικοινωνία πολλές φορές είναι αδύνατη λόγω τεράστιας αναμονής και ελάχιστων εκπροσώπων που (δεν) απαντάνε το τηλέφωνο.


πχ 1/6 το ιδιο ακριβως θεμα
Πηγαινα στη κηδεια της μητερας μου εφτασα στη πυλη οριακα ON TIME, συμφωνα με το εισιτηριο μου, δεν επιβιβάστηκα ποτέ…
Απαραδεκτοι, απορω πως υπαρχουν ακομη, αδιαφοροι, αγενεις, ασυνεπείς, αλαζόνες, καιροσκόποι, κερδοσκόποι. Ποτέ ξανά !!!
Non professionals !!! Η skyexpress σε σχεση με την Aegean, τα σ@@@@ με την κολωνια καμμια σχεση!
Κατεβαινα στη κηδεια της μητερας μου προφανως πετουσαν οχι με πληροτητα εκλεισαν τη πυλη μη εχοντας επιβατη μπροστα τους σιγουρα νωριτερα γιατι οταν εφτασα οριακα ON TIME, τα ειχαν κλεισει σφραγισει ολα και γειά σας…έφευγαν, ουτε αναγγελια πτησης, ουτε ονοματα επιβατων που ειχαμε κανει checkin και είμασταν δυο τουλάχιστον επιβάτες διαμαρτυρόμενοι. Εχασα τα λογια μου μιλωντας τους, εμειναν αγενώς στην απολυτότητα τους περι κλεισιματος της πύλης, απλά, τελεία…απ οτι διαβασα αργοτερα στις κριτικες δεν εκαναν κατι ιδιαιτερο, απλά υοθέτησαν ακομη μια φορά τη προσφιλή τους τακτική. ΑΝΑΞΙΟΙ και με συμπεριφορές έρπουσες !!!
Ευτυχως ειχε αμεσως μετα Aegean & lesson learned!!!

Φεβρουαριος 3 ίδια:
είναι η χειρότερη εταιρία δεν την συνιστώ σε κανέναν έκλεισαν το boarding 2 λεπτά πιο γρηγορα και χάσαμε 10 άτομα την πτήση

Μια εταιρεία δίχως σεβασμός προς τον πελάτη
Ειχα πτήση με την συγκεκριμένη εταιρεία 7:30πμ, λόγοοτι με καθυστέρησαν στο τσεκ χειραποσκευών πήγα στην πύλη 3 λεπτά προτού κλεισει και οι υπάλληλοι την είχαν κλείσει νωρίτερα με αποτέλεσμα να μην με αφήσουν να ταξιδέψω εμένα και άλλους 2 επιβάτες της πτήσης διότι είπαν στον οδηγό του λεωφορείου ότι οκ, αυτός ξεκίνησε 3 λεπτά νωρίτερα και εμάς που ήρθαμε τρέχοντας δεν μας έβαλαν μέσα. Πήγα στα γραφεία τους και δεν έκαναν μερική επιστροφή φόρων παρά μόνο μέσω τηλεφωνικού κέντρου όπου επίθεση ώρες η γραμμή ήταν κατειλημενη. Ρώτησα με τι έξτρα κόστος μπορώ να κλείσω την επόμενη πτήση και μου απάντησαν 100 ευρώ επιπλέον συν το παλιό εισιτήριο, εν τέλη την έκλισα διαδυκτιακα με μόλις 60 ευρώ χωρίς το προηγούμενο εισιτήριο μου. Και στην δεύτερη πτήση όπου ήταν 12:30 η πύλη άνοιξε 12:01 και έκλεισε 12:07, 12:09 είμασταν ήδη επιβιβασμένοι και η πύλη βάση της εταιρίες έπρεπε 12:10 να κλείσει άρα πιθανώς κάποιος άτυχος θα την έπαθε ξανά όπως εγώ.

Απαράδεκτη συμπεριφορά και πολιτική κλοπής εισιτηρίου σε τακτικό πελάτη.
Πρόκειται για μία άθλια αεροπορική εταιρεία. Επειδή με καθυστέρησαν στον έλεγχο των αποσκευών η εταιρεία δεν μου επέτρεψε να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο παρόλο που ήθελε 20 λεπτά για να απογειωθεί. Να σημειωθεί ότι ήμουν χρονικά εμπρόθεσμος στο χώρο του boarding, καθώς ήταν μέχρι και τις 07.20. Η εταιρεία θεώρησε σωστό να μην υπάρχει κανείς υπάλληλος στο χώρο του boarding στις 07.20. Όταν διαμαρτυρήθηκα στα εκδοτήρια της εταιρείας αρνήθηκαν να με βάλουν έστω σε επόμενη πτήση και αξίωναν να ξαναπληρώσω εισιτήριο. Επίσης με κατηγορούσαν διαρκώς ότι είναι δική μου υπαιτιότητα και όχι του αεροδρομίου ή δική τους. Έτσι αναγκάστηκα να πληρώσω ξανά εισιτήριο για να μεταβώ στο σπίτι μου, όχι φυσικά στην Sky αλλά στην Aegean. Προσοχή. Η Sky επιδιώκει να χάσεις την πτήση σου για να σε ξαναχρεώσει. Λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας έρχομαι σε επικοινωνία με πολύ κόσμο. Δεν πρόκειται να ξαναταξιδέψω με την Sky ούτε έγω αλλά ούτε και ο επαγγελματικός και φιλικός μου κύκλος.

Απαράδεκτη συμπεριφορά και πολιτική κλοπής εισιτηρίου σε τακτικό πελάτη. - Κριτικές για Sky Express - Tripadvisor

Ιανουάριος:
Κακή εξυπηρέτηση
Φτάσαμε 19.15 μας είπαν να πάμε κατευθείαν στην gâte 12. Φτάσαμε 19.35 και δεν μας άφησαν να περάσουμε. Οι κοπέλες στο gate ήταν αγενέστατες, μιλούσαν στο τηλ κι εμείς περιμέναμε νομίζοντας ότι συννενοουννται για εμας ενώ αυτές χαζογελουααν κι όταν ρωτήσαμε τι να κάνουμε μας απάντησαν με απαξιωτικό ύφος ότι μας είπαν νωρίτερα ότι χάσαμε την πτήση για 3 λεπτά. Η ταραχή μας ήταν μεγάλη και δεν φρόντισαν να μας ενημερώσουν τι έπρεπε να κάνουμε.
Οι πτήσεις μας είναι πάνω 2 κάθε μήνα, πρώτη φορά μας φέρθηκαν τόσο ασχημα, σίγουρα δεν θα χρησιμοποιήσουμε την sky στο μέλλον ούτε εμείς ούτε οι συνεργάτες μας και θα φροντίσουμε φυσικά να τους ενημερώσουμε ολους.
Ποτε ξανά με sky

Αθλια συμπεριφορά και άρνηση επιβίβασης
Γενικά την χρησιμοποιούσα για πτήσεις εσωτερικού μέχρι που σε μια πτήση εξωτερικού μου αρνήθηκαν την επιβίβαση. 55 λεπτά πρίν την πτήση δεν με αφήσαν να επιβιβαστώ στο αεροπλάνο. Δεν υπάρχει προηγούμενο. Και είχα κάνει και check in και φυσικά μου αρνούνται την επιστροφή χρημάτων. Εν πάσει περιπτώση όμως θα προσφύγω στην ΕΕ για να διεκδικήσω αποζημίωση

Δεκέμβριος
Απαράδεκτη
23/12/2022 πετούσα με την έφηβη κόρη μου από Ηράκλειο προς Θεσσαλονίκη στις 14:00 .
Πήγαμε στο αεροδρόμιο από Ιεράπετρα στις 09:00 το πρωί .
Ζητήσαμε την υπάλληλο της εταιρίας Sky express να κανει το check in και μας είπε στις 12:00 καλύτερα , όταν πήγαμε ξανά στις 12 είπε ότι δεν έχει θέσεις ( τα εισητηρια τα αγοράσαμε δύο μήνες πριν)
Λόγο υπερπλήρωσης εισητηρίων.
Μείναμε τρία άτομα εκτός χωρίς να μας εξασφαλίσουνε διαμονή και γεύμα μας προτειναν πτηση βράδυ μεσω Αθηνών.
Ζητήσαμε γεύμα λόγο της κατάστασης μας το αρνηθηκαν.
Με καθυστέρηση όπως και η αρχική πτήση έφτασα στη Θεσσαλονίκη 22:35 .
 
Last edited:
Από εμπειρία, η ώρα επιβίβασης που αναφέρεται στο online boarding pass της GQ είναι μεταγενέστερη από αυτή που δίνουν στο check-in desk. Όποτε αν δεν πάρεις χάρτινο boarding pass υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσεις την πτήση.

Πρώτη φορά μου έτυχε πέρυσι το καλοκαίρι να φτάνουμε στην πύλη στην Αθήνα 2 λεπτά πριν την έναρξη της επιβίβασης (βάσει του online boarding pass) και να μας «περιμένει» όλο το αεροπλάνο με όλους καθισμένους μέσα.

Και κατάλαβα πως εξηγείται πριν ένα μήνα που πέταξα μαζί τους και έπρεπε να παραδώσω αποσκευή και είδα τις διαφορετικές ώρες επιβίβασης.
 
Άρα δεν πάνε καλά και έχουν δίκιο όσοι τους κράζουν!
Φαντάσου πόσο καιρό γίνεται αυτό, ότι δεν κάνουν τίποτα για να το διορθώσουν, ούτε και καμία απολύτως προσπάθεια να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.
Ο άλλος το Φλεβάρη γράφει ότι άφησαν 10 επιβάτες εκτός...
 
Μπορώ να το επιβεβαιώσω το γεγονός με τη sky ότι κάνει νωρίτερα boarding σε σχέση με την αναγραφόμενη ώρα στο εισιτήριο. Παραλίγο θα έχανα από Αθήνα για νησί και απορούσα όταν έφτασα στο gate. Νόμιζα οτι μπερδεύτηκα εγώ...
 
Top