Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2012

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Παιδιά προσοχή!

Απαντήσεις και διευκρινίσεις μόνο στο e-mail του quiz!

airlinersgrquiz2012@gmail.com

Για να τα βλέπουμε ταυτόχρονα και οι δύο!
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ 20 (ΠΑΛΙ)

Για να υπάρχει δίκαια βαθμολόγιση στην ερώτηση αυτή, να τονίσω ένα πράγμα.

Μία φανέλα μονάχη της, που δεν τη φοράει κανένας και τη βρήκατε στο google, ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Πρέπει τη φανέλα να τη φοράει παίκτης ή παικτες, κατά τη διάρκεια αγώνα ή να είναι φωτογραφία επίσημη της 11άδας ή όλης της ομάδας με το όνομα της αεροπορικής καθαρά γραμμένο στο μπροστά μέρος της φανέλας.

Ο οποιοσδήποτε χάχας, μπορεί να ανεβάσει μιά φανέλα μόνη της στο ίντερνετ και να βάλει σιδερότυπο πάνω της ότι διαφήμιση θέλει. Δεν μπορεί να θεωρηθεί αποδεικτικό στοιχείο. Όπως αποδεικτικό στοιχείο δεν μπορεί να είναι μία αναφορά σε κάποιο site, ότι ο Πανσερραικός θα έχει από του χρόνου σπόνσορα την British Airways. Τέτοιες συμφωνίες συχνά σπάνε και δεν γίνονται πραγματικότητα. Μόνο φωτογραφία παίκτη του Πανσερραικού, με τέτοια φανέλλα κατά τη διάρκεια παιχνιδιού ή όλης της ομάδας σε επίσημη φωτό θα ισχύσει.

Μπορεί να φαίνεται παράξενος ο όρος που μπαίνει αλλά θα διευκολύνει στο να υπάρχει αδιάσυστη απόδειξη.


By the way.

Όταν στέλνετε απαντήσεις στο email, να περιμένετε email/επιβεβαίωση ότι τις λάβαμε. Αν ΔΕΝ πάρετε τέτοια απάντηση, ενημερώστε απο πμ.
 
Επανερχόμαστε με διευκρινήσεις, βασισμένες σε ερωτήσεις που λάβαμε από email και σωστό θα ήταν να κοινοποιηθούν αυτές που είναι σημαντικές, οπότε ....προσοχή.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ 2 Εδώ εννοούμε α/φ που βρίσκονται σε υπηρεσία σήμερα?

Όχι, μιλάμε ανέκαθεν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6 Μιλάμε για καθαρά πολιτικούς ή μπορεί και να ήταν και μικτής χρήσεως?

Μπορεί να είχαν και στρατιωτική κυκλοφορία, αλλά είχαν σίγουρα πολιτική.

ΕΡΩΤΗΣΗ 8 Ποιά μορφή πρέπει να έχει η απάντηση στο α και β σκέλος?

Θα απαντήσω με παραδείγματα εξωτερικού (προφανώς) αλλά θα δείτε σε ποιά μορφή πρέπει να είναι η σωστή απάντηση.

Σκέλος α) 280 αεροδρόμια, Servisair σε 130 αεροδρόμια, Jet Aviation σε 50 αεροδρόμια και Menzies σε 100 αεροδρόμια (στο υποτιθέμενο αυτό περάδειγμα έβαλα τρείς εταιρείες. Η σωστή απάντηση μπορεί να έχει μία, δύο πέντε και όσες βρείτε, απλά παράδειγμα της μορφής της απάντησης δίνω)

Σκέλος β) Στή Βαρκελώνη, στή Μαδρίτη, στή Σεβίλλη και στη Μάλαγκα , υπάρχουν μόνο η Iberia και η Menzies (επίσης υποθετικό παράδειγμα και ισχύουν αυτά που έγραψα πρίν για το πόσα αεροδρόμια είναι)


ΕΡΩΤΗΣΗ 17 Σ'αυτή την ερώτηση παιδιά παρ όλη τη διευκρίνιση είμαι ακόμα μπερδεμένος
.

Στην ουσία, ψάχνουμε να βρούμε αεροδρόμια με πλήρη ανυπαρξία δωματίου ή κτηρίου που κάνει χρήση πύργου. Όχι απλά να μήν υπάρχει πύργος, αλλά ούτε κάν ιμιτασιόν πύργος, κάτι δηλαδή που να μοιάζει με πύργο. Τίποτε απολύτως




ΕΠΙΣΗΣ:

Θερμή παράκληση. Μή "φυλάτε" στο παχνί τις απαντήσεις. Έχετε βρεί τρείς- πέντε - δεκαπέντε? Στείλτε τις και συνεχίζετε για τις υπόλοιπες. Διευκολύνετε το έργο της υποτροπής βαθμολόγισης!
 
Ελπίζω για την ταχεία ανάρωση της βαθμολόγησης μετά την υποτροπή της ασθένειάς της!

:D
 
Καλά, σοβαρά μιλάς? Πάνια δε βλέπεις καθόλου?
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ 3

Έχουμε λάβει απορίες σχετικά με αυτήν την ερώτηση. Μερικοί παίκτες είναι ανάμεσα στο Sample600 και το Sample900 (υποθετικοί και ανύπαρκτοι τύποι αεροσκάφους. Χρησιμοποιούνται ώς παράδειγμα για χάρη της διευκρίνησης).

Προφανώς είναι το ένα από τα δύο. ΟΜΩΣ, θα ληφθούν και τα δύο ώς σωστά. Η ερώτηση θέλει να τονίσει την σχεδιαστική ατσουμπαλοσύνη των σπόιλερς, τα οποία είναι όμοια και στα δύο μοντέλα. Από τη γωνία της φωτογραφίας, είναι πολύ δύσκολο (αλλά όχι ακατόρθωτο) να ξεχωρίσει κανείς για το ποιό από τα δύο μιλάμε. Η ερώτηση δεν έχει τέτοιο σκοπό όμως. Θα το συζητήσουμε στο ...debriefing.


Δέκα και σήμερα έμεινε. Τα πράγματα βαθμολογικά είναι θολά!

Είχαμε υποσχεθεί ότι θα είχαμε ως τώρα ανακοινώσει το πώς θα διανεμηθούν τα έπαθλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βραβευθούν οι τρείς πρώτοι. Επίτηδες δεν έχουμε γίνει πιό συγκεκριμμένοι, λόγω μιάς εξέλιξης που δεν ήταν αναμενόμενη. Προφανώς και δε θα περιμένουμε να δούμε τα τελικά αποτελέσματα για να αποφασίσουμε, αλλά θα το κάνουμε πρός το τέλος.

Υστερόγραφο.
"Έπαιξα" χθές το Χριστουγεννιάτικο Κουίζ του πασίγνωστου περιοδικού Flight International. Το συμπέρασμα? Πολύ στα ώπα ώπα σας έχουμε!!!! Εκεί να δείτε ερωτήσεις. Χαρακίρι. :wall:
 
gonso":3aoxnzo2 said:
Υστερόγραφο.
"Έπαιξα" χθές το Χριστουγεννιάτικο Κουίζ του πασίγνωστου περιοδικού Flight International. Το συμπέρασμα? Πολύ στα ώπα ώπα σας έχουμε!!!! Εκεί να δείτε ερωτήσεις. Χαρακίρι. :wall:

Πάντως στις ...εύκολες την πατάω, συνήθως...

και μια που τ' ανα φέραμε, έχεις κάποιο link για το quiz του Flight International? (καθότι έχω ξεσκιστεί στο ψάξιμο για τις 'ώπα ώπα' ερωτήσεις, δεν περισσεύει χρόνος να ψάξω κι αυτό...
 
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ-ΕΡΩΤΗΣΗ 1

Έχουμε ένα θεματάκι εδώ. Βασικά δεν ψάχνουμε δύο εταιρείες που μετά από συγχώνευση που θα γίνει σύντομα, θα βρεθούν να έχουν όλα τα variants. Ψάχνουμε για μία εταιρεία, που είναι ήδη... μία εταιρεία, και θα έχει όλα τα variants σύντομα, μιάς που έχει παραγγείλει και έρχεται εντός ολίγου το μοναδικό variant που της έλειπε.


george_a":1sula9wt said:
και μια που τ' ανα φέραμε, έχεις κάποιο link για το quiz του Flight International? (καθότι έχω ξεσκιστεί στο ψάξιμο για τις 'ώπα ώπα' ερωτήσεις, δεν περισσεύει χρόνος να ψάξω κι αυτό...

Δεν επιτρέπεται να σκανάρω τις σελίδες περιοδικού! Flight International, τεύχος 18 December 12- 7 January 13

Να δώσω ένα μικρό δείγμα: Η Finmeccanica είχε ζημιές 2.4 δίς ευρώ (πρό-φόρων) το 2011. Ποιά άλλη δυσκολία απασχόλησε τη διοίκηση το 2012?

Μή ξαναμιλήσει κανένας........



htsopelas":1sula9wt said:

Ευχαριστούμε! Μή κάθεστε απ'έξω. Περάστε και μέσα. Έχουμε και πλούσια δώρα!
 
gonso":1t58rxu2 said:
Να δώσω ένα μικρό δείγμα: Η Finmeccanica είχε ζημιές 2.4 δίς ευρώ (πρό-φόρων) το 2011. Ποιά άλλη δυσκολία απασχόλησε τη διοίκηση το 2012?
Μή ξαναμιλήσει κανένας........


σιγά το δύσκολο. Το αφεντικό της θα μπέρδεψε τις λέξεις harass και her ass, - την ιταλική τους εκδοχή - ,καλή ώρα ο Βασιλάκης ο Πλανητάρχης. :banana:

ΟΚ, ΟΚ, σοβαρεύομαι. Σιγά το δύσκολο. Αυτό κι αν είναι 'ώπα ώπα'.

According to Finmeccanica emails published in the Syria Files release by WikiLeaks on 5 July 2012, Finmeccanica increased its sale of mobile communications equipment to Syrian authorities during 2011, delivering 500 of these to the Damascus suburb Muadamia in May 2011, after the Syrian uprising had started, and sending engineers to Damascus in February 2012 to provide training in using the communications equipment in helicopter terminals, while the uprising continued. Finmeccanica stated that the equipment sales were legal, they occurred "before the outbreak of conflict inside Syria", and the equipment "was designed for use by emergency responders" for civilian use only.
 
Top