Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Airliners.GR 2016

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πρώτα και κύρια, τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές. Όλα ήταν εξαιρετικά, ειδικά μετά τη μακρά απουσία του αεροπορικού κουίζ.

Κατά δεύτερον, επειδή ίσως προλάβω τη βαθμολόγηση και λόγω της μικρής μου εμπειρίας από κουίζ :cool: να πω το εξής πάνω στο ακόλουθο ζήτημα και τις αναστολές του gonso:

gonso":2ccld8u3 said:
Στο θέμα του Αλμυρού, έχω βεβαιωθεί ότι κάποια παρανόηση ή γραφειοκρατική π@π@π@ έκανε την Jeppesen να κάνει ότι έκανε. Δεν θα είχα κανέναν ενδοιασμό να ακυρώσουμε την ερώτηση, αλλά αυτό μου είναι αδύνατον τη στιγμή που ήδη έχουν απαντήσει σωστά 4 παίκτες. Θα είναι σαν να μετακινούμε το γκολπόστ μετά το σούτ. Δώστε μου λίγο χρόνο.

Σε μεγάλους διαγωνισμούς (πρόσληψης προσωπικού κλπ) με χιλιάδες συμμετέχοντες ανά τον κόσμο και επαγγελματίες διοργανωτές που ακριβοπληρώνονται, όταν κάποιος συμμετέχοντας αποδείξει ότι κάποια ερώτηση ήταν λάθος ή διφορούμενη, η οργανωτική επιτροπή ακυρώνει (neutralise) την ερώτηση γιατί διαφορετικά έχουμε ένα διαγωνισμό που δεν διεξήχθη επί ίσοις όροις. Δεν έχει σημασία ποιος απάντησε σωστά σε αυτό που θα ήθελε ο ερωτών, αλλά έχει σημασία αν η ερώτηση ήταν σωστή, σαφής και μη διφορούμενη. Οπότε μιλάμε ότι τα γκολποστ μετακινήθηκαν όχι απλά πριν το σουτ αλλά ανάλογα την ερώτηση! Το ίδιο ενδεχομένως ισχύει και για το Mafia Airport που μάλλον ήταν αρκετά έως πολύ διφορούμενο.

Είχα γκρινιάξει (και αγνοηθεί) κι εγώ σε προηγούμενο κουίζ για ασάφειες και καταλαβαίνω πως το να μην κάνεις λάθος αλλά να θεωρείται λάθος είναι κάπως οδυνηρό. Επειδή όμως τώρα δεν με αφορούν τα παραπάνω, γιατί είμαι αρκούντως άσχετος για το δύσκολο κουίζ, μπορώ απελευθερωμένα να πω την άποψή μου.


ΥΓ1: Σε περίπτωση που τα ανωτέρω ληφθούν υπ’ όψιν και ανατραπεί η βαθμολογία, οι νέοι νικητές μου χρωστάνε ποσοστά :twisted:

ΥΓ2: gonso, αυτό για σένα. Το 11 ( τον αναγνώρισες; ) μάλλον δεν έχει δουλειά σε αεροδρόμιο :rolleyes:
 
Ένα ευχαριστώ κι από μένα στους συντελεστές. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που ασχολήθηκα με το κουίζ και πέρασα καλά ψάχνοντας, ακόμα και τις ώρες που είχα νεύρα γιατί δεν έβρισκα κάτι πχ την βρωμόπαπια της First (που τελικά τη βρήκα λίγο πριν τη διορία), τον Κορλεόνε (που το βρήκα τελικά), τον τύπο α/φ στην 29, το "πριόνι" της 21 και το αεροδρόμιο που άλλαξε τοποθεσία (όλα αυτά δεν τα βρήκα).

Τη Bonus τη βρήκε κανείς ολόκληρη;
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΥΚΟΛΟΥ ΚΟΥΙΖ

Τρείς όπως είπαμε οι παίκτες του εύκολου. Η βαθμολογία τους:

andreas-cyprus 120 βαθμοί (άριστα)
Wii 120 βαθμοί (άριστα)
george1971 68.34 βαθμοί

'Eχουμε επομένως ισοψηφία, επομένως οι δύο πρώτοι να περιμένουν ερώτηση (ή ερωτήσεις) μπαράζ για την ανάδειξη του νικητή.

Συγχαρητήρια και στους τρείς :great:
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΚΟΥΙΖ

Τα τελικά αποτελέσματα (συμμετοχές με πάνω από 50 βαθμούς)
 

Attachments

  • QUIZ2016RESULTS.png
    QUIZ2016RESULTS.png
    69,7 KB · Προβολές: 1.931
Τι σημαίνει το -25 στη bonus;;; Όχι ότι παίζει ρόλο αφού ένας μόνο τη βρήκε, αλλά αυτή θα πρέπει να ήταν 0 ή 50!
Κατά τη γνώμη μου ήταν και λίγο άδικη η βαθμολογία της. Δηλαδή ίδιους βαθμούς για όποιον απάντησε και δεν βρήκε κανένα αεροδρόμιο και ίδιους για όποιον βρήκε 9 και έκανε λάθος το 1...
 
Συγχαρητήρια σε όλους. Πραγματικά, πάρα πολύ ψηλό επίπεδο :great:

Μπράβο Spinal, νικητής του δύσκολου και το 2011νομίζω.

GP707":1epfvzlo said:
Τι σημαίνει το -25 στη bonus;;; Όχι ότι παίζει ρόλο αφού ένας μόνο τη βρήκε, αλλά αυτή θα πρέπει να ήταν 0 ή 50!
Κατά τη γνώμη μου ήταν και λίγο άδικη η βαθμολογία της. Δηλαδή ίδιους βαθμούς για όποιον απάντησε και δεν βρήκε κανένα αεροδρόμιο και ίδιους για όποιον βρήκε 9 και έκανε λάθος το 1...

Στους κανόνες της πρώτης σελίδας, γράφει:

-Αρνητική βαθμολόγιση: Για κάθε λάθος απάντηση ή σκέλος απάντησης, θα αφαιρείται από τον παίκτη το 50% της "αξίας" της απάντησης. Πχ: "Γράψτε τέσσερεις κατασκευάστριες εταιρείες αεροσκαφών (2.5 βαθμούς για κάθε μία=10 βαθμοί)".
Αν κάποιος γράψει και τις τέσσερεις σωστά, παίρνει 10 βαθμούς. Αν όμως απαντήσει: "Boeing, Airbus, Embraer...Microsoft", τότε παίρνει 7,5 βαθμούς για τα 3 σωστά και του αφαιρείται και 1.25 βαθμοί για το λάθος, άρα παίρνει 6.25 βαθμούς στην ερώτηση αυτή. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όσο ακούγεται, απλά είναι τρόπος για να μειωθούν οι ισοβαθμίες.


Πού ακριβώς λέει ότι η μπόνους εξαιρείται;

Επίσης, διαβάζω την ερώτηση μπόνους:

Ποιά είναι η συνολική απόσταση της διαδρομής που πραγματοποίησε το αεροπλάνο σε ναυτικά μίλια;

Ούτε αεροδρόμια ρωτήσαμε ούτε τίποτα. Μέχρι και την απόσταση την ρωτήσαμε σε ναυτικά επίτηδες, μήν τυχόν και κανείς πιαστεί και γράψει στατικά. Εκ των υστέρων και αφότου στέλνατε τις απαντήσεις, ζητήσαμε τα αεροδρόμια, κυρίως για να δούμε πώς σκεφτόσασταν ή και γιατί είχαν μόνο μικρές διαφορές.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΑΖ

Παρακαλούνται οι 4 πρώτοι (spinal, mernion, seven4seven και SirF) να σκεφτούν και να μας στείλουν από μία ερώτηση για το μπαράζ του ευκόλου! Αν είναι εύκολες, θα διαλέξουμε τις τρείς καλύτερες και θα τις υποβάλουμε. Αν είναι δύσκολες, θα βάλουμε μία, την καλύτερη. Όποιος από τους τεσσερείς σας δεν μπορεί ή δεν θέλει, να μας το πεί τώρα.
 
Σύμφωνα με τον τρόπο βαθμολόγησης οκ. Συμφωνώ ότι η ερώτηση ήταν τα μίλια, απλά όπως είπα είναι λίγο άδικος ο τρόπος βαθμολογίας βάσει του είδους της ερώτησης και του αριθμού υποερωτήσεων.

Well done Spinal :laola:
 
Eνα μεγάλο μπράβο στο spinal αλλά κυριώς στους διοργανωτές που μας προσφέρουν αυτήν την πραγματικά μοναδική απόλαυση.

Οσο για τη bonus πιστεύω ότι πολλοί από μας την πάτησαν λόγω απληστίας. Εγω ας πούμε ήξερα ότι το α/φος να ξαναγυρίζει στο LAX είναι λάθος (αυτό το έβγαλα από μια σκηνή που δείχνει ένα DC-6 της ΤWA να προσγειώνεται, μάλλον στο LAX) αλλά το έβαλα...
Αλλά και αυτοί που απάντησαν Palermo ή το ιδιωτικό του Brandon δεν νομίζω να ήταν 100% σίγουροι για την επιλογή τους.

Το πιο μεγάλο όμως "cheat" στη bonus για μένα είναι το OTP και το CRA, που είναι εκτός των άλλων γεωγραφικά κοντά οπότε δεν μπορεί κάποιος βασιστεί τουλάχιστον σε αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι ένας εγκρατής θα μας είχε περάσει όλους και θα ήταν 2ος, αλλά που τόσο τρελοί που είμαστε....

Και η σειρά μου να κλαφτώ:

Ποιες 2 αεροπορικές εταιρείες (η μία έχει κλείσει πριν μερικά χρόνια –η άλλη έχει ανοίξει πριν μερικά χρόνια) έχουν το ίδιο callsignπου παραπέμπει σε ξεκούραση;

Από on-line λεξικό
στέλνω αλλού
Το RELAX το οποίο είναι η σωστή απάντηση ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΛΕΞΕΙ ξεκούραση!
Δεν μας στέλνει σε κάποια άλλη εννοια/ιδέα/σκέψη η οποία είναι η ξεκούραση.
Απεναντίας το ALOHA που απάντησα εγώ έχει μια καθαρά συνειρμική αλλά φανερή σχέση με το αντικείμενο της ξεκούρασης.
 
Συγχαρητήρια για άλλη μια φορά σε όλους όσους συμμετείχαν στο κουίζ, διοργανωτές, συντελεστές, νικητές και μη ! Δεν μπορώ να αποκρύψω βέβαια τον ενθουσιασμό μου για την νίκη (έστω και κατά το ήμισυ), αλλά και την "ανησυχία" μου για το ένας-εναντίον-ενός ματς που θα γίνει με εμένα και τον Wii, καθώς κάθε φορά που ανταγωνίζομαι μόνο έναν αντίπαλο, πάντα χάνω ! Δηλαδή, και κορώνα-γράμματα να το παίζαμε, αυτό που θα διάλεγα εγώ θα εξαφανιζόταν δια μαγείας από το νόμισμα ! :mrgreen:
Πέρα από την πλάκα, για ακόμα μια φορά έμαθα αρκετά από το συγκεκριμένο κουίζ, και δηλώνω τώρα κιόλας την συμμετοχή μου στο επόμενο κουίζ, και μάλιστα στο δύσκολο μέρος (κρίμα δεν είναι να το πάρουμε και του χρόνου; :twisted: ). Καλά να είμαστε βέβαια, και εμείς οι συμμετέχοντες αλλά και οι λατρεμένοι... διοργανωτές !
Όσο για αυτό,
gonso":1f7a2w6s said:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΡΑΖ

Παρακαλούνται οι 4 πρώτοι (spinal, mernion, seven4seven και SirF) να σκεφτούν και να μας στείλουν από μία ερώτηση για το μπαράζ του ευκόλου! Αν είναι εύκολες, θα διαλέξουμε τις τρείς καλύτερες και θα τις υποβάλουμε. Αν είναι δύσκολες, θα βάλουμε μία, την καλύτερη. Όποιος από τους τεσσερείς σας δεν μπορεί ή δεν θέλει, να μας το πεί τώρα.
καλύτερα να το αφήσω ασχολίαστο, γιατί αυτό που θέλω να πω δεν αρμόζει ούτε στο χαρακτήρα του φόρουμ, αλλά και ούτε στην προσωπική μου παιδεία, :rant: Μου φαίνεται θα κάψουμε ακόμα λίγη φαιά ουσία. Δε βαριέσαι.
Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία στον ανταγωνιστή-συναγωνιστή Wii και ο καλύτερος ας το πάρει ! Αν η συμμετοχή στο εύκολο κουίζ ήταν περισσότερη, θα πρότεινα να υπήρχαν δύο "τρόπαια" και στο εύκολο και στο δύσκολο (όπως έγινε στο τελευταίο κουίζ), για να γλυτώσουμε και εμείς το μαρτύριο. Τέλος, θα ήθελα να παρακαλέσω την οργανωτική επιτροπή, αν ήτο δυνατόν, η τελετή έναρξης να γίνει μετά την Παρασκευή, καθώς βρίσκομαι στο τέλος μιας σιχαμένης εξεταστικής και δεν μου περισσεύει και πολύς χρόνος. Αν βέβαια συμφωνεί και ο συνάδελφος Wii.

Let the game begin λοιπόν ! :banana:

ΥΓ: Ελπίζω ο αγώνας να διεξαχθεί σε κεκλεισμένων των θυρών, προς αποφυγήν τραυματισμών.
 
Η βαθμολογια της μπονους ειναι τελικα κατι σαν τον τρεχοντα εκλογικο νομο με τις 50 μπονους εδρες :D

Ειλικρινη συχγαρητηρια στον spinal κυριως, αλλα και σε ολους που το προσπαθησαν.

Ευχαριστω τους διοργανωτες,και του χρονου, κλπ κλπ κλπ (αυτη την ευχαριστια την θεωρω δεδομενη,γι αυτο την παω fast forward)

Ερωτηση μπορω να σας βρω, αλλα σποττερικης φυσεως, μιας και ειναι το κυριο καψιμο μου (και ας την πατησα σα μαθητουδι στην 9Α) :D Πληζ αντβαιζ.
 
Top