Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso-2008

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
Aγαπητοί φίλοι και ομοιοπαθείς.

Συνεχίζοντας την παράδοση, το φετινό αεροπορικό κουίζ είναι έτοιμο !!!

Αυτό το πόστ είναι η προ-εισαγωγή. Θα ακολουθήσει πόστ με τους κανόνες και μετά από αυτό, θα ποσταριστεί το κουίζ.

Φέτος και με την εμπειρία των προηγουμένων χρόνων, έχουμε πάλι κάποιες αλλαγές. Βασική αλλαγή είναι η ύπαρξη δύο και όχι ενός κουίζ. Θα υπάρχει το εύκολο και αυτό για τους «δυνατούς λύτες».

Τα προηγούμενα χρόνια, οι ερωτήσεις ήταν είκοσι. Μερικές ήταν αρκετά δύσκολες για να ακονίσουν τα μυαλά πιό πολύ. Παρ’όλη την δυσκολία, αναπάντητη ερώτηση δεν έχει υπάρξει ποτέ. Από αυτό συμπεραίνεται ότι οι δύσκολες ερωτήσεις δεν είναι του «θανατά». Είναι για να απαντηθούν. Απλά αυτοί που εύρησκαν τις απαντήσεις είναι από τους πιό ψαγμένους του φόρουμ.

Αυτό είχε ώς αποτέλεσμα την χαμηλή συμμετοχή στα κουίζ, παρ’όλο ότι το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο από πολλούς. Αυτό με οδήγησε στα δύο κουίζ, ώστε να συμμετέχουν πιό πολλοί.

Πάγια τακτική (το λέω για τα νεότερα μέλη), είναι οι ερωτήσεις να καλύπτουν πολλούς τομείς, ώστε να μην έχουν το πάνω χέρι πχ. οι σπότερς ή οι επαγγελματίες. Αυτό θα ισχύει και στα δύο κουίζ.


Το ποστάρισμα του κουίζ θα γίνει λίαν συντόμως και θα διαρκέσει για αρκετές μέρες, ώστε να προλάβουν να συμμετάσχουν περισσότεροι.

Σκοπός του κουίζ είναι καθαρά η ψυχαγωγία και η ευκαιρία να μάθουμε όλοι κάτι παραπάνω στον τομέα που ...γουστάρουμε.

Στο επόμενο πόστ θα δείτε τους κανονισμούς.
 

Thanasis_U2

V.I.P.-Class-Member
Εγγραφή
19/03/2006
Μηνύματα
1.196
Likes
0
Περιοχή
Krakow
Website
taxidiarapsyxh.wordpress.com
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
WZZ
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EPKK
YAHOO
thanasis172003@yahoo.gr
αντε περειμενουμε το κουιζ
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
Κανόνες κουίζ

1) Οι ερωτήσεις θα ποσταριστούν σε λίγα λεπτά εδώ και θα είναι με την μορφή powerpoint slideshow. Θα πρότεινα να το σώνατε κάπου για πιό εύκολη πρόσβαση .

2) Τα κουίζ έιναι δύο. Ευκολο και Δύσκολο. Κωδικοί : Ε και Δ.

3) Το κάθε κουίζ έχει 10 ερωτήσεις.

4) Ο κάθε ένας ανάλογα με το κουίζ, θα μπορεί να διαλέξει σε ποιό θα συμμετάσχει. Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε και στα δύο. Μόνο σε ένα. Φυσικά θα έχετε πρόσβαση και στα δύο και θα μπορείτε να διαλέξετε.

5) Οι απαντήσεις θα στέλνονται με πμ (προσωπικό μύνημα) σε εμένα. Καμμία απάντηση να μήν ποστάρεται. Ευδιάκριτα, τον αριθμό της ερώτησης και δίπλα την απάντηση, με λίγα λόγια και χωρίς "σάλτσες". Στην συντριπτική τους πλειοψηφία, οι απαντήσεις δεν είναι περιγραφικές.
Αν χρειάζονται διευκρινήσεις, πρώτα με πμ και εάν νομίζω ότι η διευκρίνηση είναι απαραίτητη, θα την ποστάρω και εδώ.
Οι αριθμοί των ερωτήσεων θα είναι με την μορφή πχ Ε1, Ε2 κλπ ή Δ1, Δ2, Δ3 κ.ο.κ. για να ξεχωρίζω σε ποιό κουίζ αναφέρεστε.(Ε για το εύκολο και Δ για το δύσκολο).

6) Ο κάθε συμμετέχων έχει δικαίωμα να απαντήσει σε κάθε ερώτηση ΜΙΑ φορά. Δεν χρειάζεται να απαντήσει μονομιάς σε όλες τις ερωτήσεις. Απλά δεν έχει δικαίωμα να στείλει διορθωτική απάντηση.
ΠΧ> Αν ο GP707 μου στείλει πμ με τις απαντήσεις στις ερωτήσεις Δ1-Δ2-Δ5-Δ9-Δ10, αυτές οι απαντήσεις του "κλειδώνουν". Μπορεί να μου ξαναστείλει πμ με τις απαντήσεις για τις άλλες ερωτήσεις.

7) Κάθε σωστή απάντηση μετράει για δύο πόντους. Κάθε λάθος απάντηση, τιμωρείται με έναν πόντο ποινής (δηλαδή αφαιρείται ένας βαθμός από το σύνολο).

8 ) Ο διαγωνισμός λήγει το βράδυ της 7ης Ιανουαρίου. Άρα, το πόσο γρήγορα απάντησε κάποιος δεν παίζει καμμία σημασία. Μπορεί να νικήσει και κάποιος που μπήκε στον διαγωνισμό στις 5 Ιανουαρίου. Αν πχ. κάποιος μου στείλει όλες τις απαντήσεις σωστά άυριο, ο διαγωνισμός συνεχίζεται κανονικά γιατί μπορεί να υπάρχουν ισοψηφίες.

9) Οι νικητές είναι αυτοί με το μεγαλύτερο σκόρ για κάθε κουίζ στο τέλος του διαγωνισμού. Αν υπάρχει ισοψηφία, θα υπάρχει ερώτηση μπόνους και εάν και σε αυτό υπάρχει ισοπαλία, θα γίνει κλήρωση.

10) Οι δύο νικητές θα κερδίσουν φέτος ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ δώρο, το οποίο είναι έκπληξη. Για να σας προ-ιδεάσω, δεν υπάρχει περίπτωση το έπαθλο να μήν στολίσει το σπίτι σας. Θα τα στείλω ταχυδρομικώς στούς νικητές (άν φυσικά θέλουν).

ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ THREAD. Όλες οι απαντήσεις θα ποσταριστούν μετά το τέλος και την ανάδειξη του νικητή.


Πιστεύω αφού διαβάσατε τους κανόνες, να καταλαβαίνετε γιατί θα χρησιμοποιήσουμε πμ και όχι πόστ. Μόνο έτσι δεν θα ξέρει ο ένας τί απάντησε ο άλλος.

Οι ερωτήσεις του Εύκολου Κουίζ, κρίνονται "εύκολες" καθώς αρκετοί εδώ μέσα θα εύρισκαν τις απαντήσεις σε 10 λεπτά. Αυτό δεν σημαίνει ότι για αρκετούς φίλους δεν θα φανούν απαιτητικές. Αλλά πιστεύω ότι είναι προτιμότερο να είναι οι ερωτήσεις τέτοιες, παρά να ρωτάω "Ποιά Ελληνική αεροπορική εταιρέια αρχίζει από Α και έχει στο σήμα της πουλιά" !


Ελπίζω να είναι κατανοητοί οι όροι, και ελπίζω να σας αρέσει το κουίζ. Εστώ και ένας από εσάς να μάθει κάτι καινούριο από το κουίζ, για μένα το κουίζ θα είναι πετυχημένο.
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
To κουίζ συνεχίζεται και οι πρώτες απαντήσεις κατεύθασαν και καταχωρήθηκαν.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ10: Το αεροδρόμιο που ψάχνουμε, έχει δύο ILS αυτόνομα στον ίδιο διάδρομο. Δεν έχουν την ίδια συχνότητα, άρα μην πάει το μυαλό σας σε CAT I - CAT II και τέτοια. Έχουν κοινή κατεύθυνση, δεν είναι offset. Δηλαδή η κατεύθυνσή τους είναι (πχ) 340 μοίρες για το ένα και 340 μοίρες και για το άλλο. Προσγειώνονται και τα δύο στο ίδιο κομμάτι άσφαλτο (διάδρομο) με κοινή φορά. Προφανώς έχουν διαφορετικά approach charts.
Το έχω ψάξει και δεν έχω βρεί άλλο τέτοιo αεροδρόμιο στην Ευρώπη. Μάλλον και στον κόσμο. Τώρα ήρθε η ώρα να το μάθετε και εσείς :twisted: Τέλος, δεν είναι αεροδρόμιο κανενός χωριού.


Διευκρίνηση για τα έπαθλα των νικητών. Το έπαθλο είναι τό ίδιο. Αλλά μερικοί μερικοί (...ντροπή τους, είναι και πρώην νικητές, ονόματα δεν λέμε-υπολήψεις δεν θίγουμε), σκέφτονται να πάνε για το εύκολο κουίζ για να πάρουν εύκολα το δώρο. Αν πάνε οι "γάτοι" για το εύκολο, θα βρεθούν πιθανόν στον πάτο κληρωτίδας. Ενώ αν πάνε με κουράγιο και περηφάνεια για το δύσκολο, έχουν πολύ μεγαλύτερες ελπίδες χωρίς την ταλαιπωρία των πλέϋ-οφ. Για μία περηφάνεια ζούμε! Δεν νομίζω ότι το φετινό είναι πιό δύσκολο από τα προηγούμενα. ;)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΜ. ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ.
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ Ε3: Μιλάμε για εμπόρευμα. Η αλληλογραφία δεν θεωρέιται εμπορευμα γιατί...δεν πουλιέται. (άσχετα αν κοστίζει η αποστολή της).


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΜ. ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ.
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ Ε3: Ψάχνουμε την αεροπορκή εταιρέια της οποίας ήταν το αερπλάνο, όταν τραβήχτηκε η φωτογραφία. Δηλαδή, ποιά εταιρεία αποφάσισε να ζωγραφίσει τον στουκαρισμένο Αη Βασίλη στο ρύγχος. Δεν μας ενδιαφέρει σε ποιά εταιρέια πετάει το αεροπλάνο τώρα.


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΜ. ΜΗΝ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΥΙΖ.
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

Έκανα λάθος λίγο πιό πανω, στην διεκρίνηση για το εμπόρευμα. Εννούσα την Ερώτηση Ε4 και όχι την Ε3. Σόρρυ


ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΜ.
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:

ΕΡΩΤΗΣΗ Δ5: Δεν ζητάμε στρατιωτικά αεροσκάφη ή στρατιωτικές εκδόσεις. Το ζητούμενο είναι αεροσκάφη 7 series που έχουν πάρει νούμερο. Δεν ζητάμε αεροσκάφη που έιναι στα σχέδια ή ήταν στα σχέδια στο παρελθόν.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τρίτη ημέρα του κουίζ και είμαι πολύ χαρούμενος για την ανταπόκριση, η οποία είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Ο λόγος, απλός. Τα δύο κουίζ (πώς δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό).

Δυστυχώς (επειδή κάποιοι φίλοι ρωτούν), δεν μπορώ να στέλνω πμ με ποιές ερωτησεις απαντήσατε σωστά και ποιές όχι. Κύριος λόγος είναι ότι θα μου πάρει αρκετό χρόνο. Εξάλλου λίγη σημασία παίζει την στιγμή που δεν έχετε δυνατότητα 2ης απάντησης αν έχετε κάποια λάθος. Θα πρέπει να περιμένετε να σφυρίξει η λήξη του αγώνος για να μάθετε πόσα ψάρια πιάσατε. Μην ξεχνάτε να είστε σίγουροι (κατά το δυνατόν) για τίς απαντήσεις σας καθώς, λόγω της μεθόδου βαθμολογίας και της αφαίρεσης πόντων από λάθος απαντήσεις, μπορεί να κριθούν πολλά. Έχουν κριθεί νίκες έτσι στο παρελθόν!


TO ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ.
 

gonso

Concorde-Class-Member
Εγγραφή
23/04/2005
Μηνύματα
1.577
Likes
130
Περιοχή
52N00W
ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ:


ΕΡΩΤΗΣΗ Ε1: Δεν ψάχνουμε τί τύπος ήταν κάποιο συγκεκριμένο αεροσκάφος που ήταν το τελευταίο 3κινητήριο που βγήκε απόι την γραμμή παραγωγής κάποιου εργοστασίου. Ψάχνουμε τον τελευταίο 3κινητήριο ΤΥΠΟ που κατασκευάστηκε ποτέ (σχεδιασμός-εξέλιξη-δοκιμή-γραμμή παραγωγής).ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΔΩ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΜ. (φυσικά μπορείτε να ποστάρετε εδώ ότι θέλετε αρκεί να μην είναι απάντηση ερώτησης ή να διευκολύνει απάντηση.)
 
Top