Εορταστικό Αεροπορικό Κουίζ Gonso-2008

  • Thread starter gonso
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Την Δ1, την είχα από τις εύκολες του δύσκολου. Μάλιστα είχα σκεφτεί να την βάλω στο εύκολο. Κοιτώντας τις δύο φωτογραφίες και παίζοντας το απλό παιχνίδι "βρές τις διαφορές", η απάντηση ήταν στο πιάτο. Μπαμ κάνει το lower screen. Βέβαια είναι πολλές φορές σύνηθες το φαινόμενο του δάσους και του δέντρου. Το ίδιο ακριβώς έγινε και με το 767 στην Ε7.


Λοιπόν, για τα "πέναλτι". Οι δύο φίλοι και ισοψηφίσαντες AirNewZealand και Hunting a Shadow, πρέπει να μου στείλουν με πμ ένα email τους. Εκεί θα τους στείλω την ερώτηση και την φωτογραφία. Μην σας πιάνει η καρδιά σας, δεν πρόκειται για αναγνώριση εταιρέιας που εδρεύει στο Μαλάουι. Η ερώτηση ειναι σχετικά εύκολη. Η λογική είναι ότι αν ένας από τους δύο δεν ξέρει ή βρεί την απάντηση, δεν θα είναι σωστό να είναι αυτός ο νικητής του κουίζ.

Η ερώτηση δεν θα γίνει γνωστή στους υπολοίπους, μήν τυχόν και βρεθεί κανένας εξυπνάκιας και την σφυρίξει με email. Θα την μάθετε μετά.

Mernion, συγχαρητήρια θερμά. Με εσένα βασανίζομαι τί πρέπει να κάνω. Να σου πώ με πμ τί είναι το έπαθλο, ή να σε κάνω να βλέπεις τον ταχυδρόμο κάθε μέρα και να νομίζει ότι θα του την "πέσεις" ? :D Από την άλλη αν δεν σου πώ, εσύ μπορεί να περιμένεις και καμμιά .....Λαμποργκίνι !

Θα τα πούμε με πμ.
 
Πολύ ενδιαφέροντα τα κουίζ! Συγχαρητήρια στους νικητές! Έχω όμως μια ένσταση. Η ερώτηση Ε9 ήταν αυτή που με απέτρεψε απ'το ν'ασχοληθώ με το εύκολο κουίζ, στο οποίο ήθελα να συμμετάσχω. Όσο κι αν στο μυαλό μου ερχόταν η SAS, άλλο τόσο ερχόταν στο μυαλό μου οι σημαίες της Δανίας και της Νορβηγίας που κοσμούν τις ατράκτους των «σκανδιναβικών αεροσκαφών». Η δε ερώτηση ανέφερε ξεκάθαρα «οι κινητήρες κόκκινοι και πουθενά αλλού κόκκινο στο αεροσκάφος»...
 
Cross, αν νομίζεις ότι να απαντάς σε κουίζ είναι δύσκολο, δοκίμασε να φτιάξεις ένα να δείς την ...γλύκα. Θέλει μαεστρία να γράψεις την ερώτηση με λίγα λόγια (όχι ερώτηση 10 γραμμών), να μήν προδόσεις την απάντηση και να χρειαστούν όσο το δυνατόν λιγότερες διευκρινήσεις.

Για την SAS, η ερώτηση θα μπορούσε να ήταν εναλλακτικά : "Βρείτε μία εταιρεία που έχει κόκκινους κινητήρες". Sterling θα απαντούσε ο ένας, SAS ο άλλος, Virgin θα έλεγε ένας τρίτος και Εuropean και Flyglobespan και Kingfisher και άλλες πολλές.

Επίσης η ερώτηση θα μπορούσε να είναι: "Βρείτε μία εταιρεία που έχει κόκκινους κινητήρες, πουθενά αλλού κόκκινο εκτός από ένα σημείο". Η ερώτηση δεν ακούγεται ωραία. Πόσο μεγάλο είναι το σημείο. Η ουρά είναι σημείο? Λίγο πιό πίσω από τη μύτη του αεροπλάνου, έχει ένα μικρό κόκκινο αυτοκόλλητο. Μετράει αυτό?

Πιστεύω να καταλαβαίνεις τι λέω.

Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι δεν συμμετέιχες επειδή δεν ήσουν σίγουρος για μία ερώτηση. Κρίμα (μπορούσες να ζητήσεις διευκρίνηση)
 
Αγαπητέ gonso, τα κουίζ σου μου άρεσαν πολύ, είναι προς τιμήν σου που ασχολήθηκες με τη δημιουργία τους και δεν αμφισβητώ τον κόπο σου. Πιστεύω ότι ακόμα κι εμείς που τελικά δεν δηλώσαμε συμμετοχή, μάθαμε κάποια πράγματα. Παρά ταύτα όμως, κατ'εμέ (και για κάθε γνώστη της ελληνικής γλώσσας) η SAS είναι λανθασμένη απάντηση στην ερώτηση Ε9, αφού το κόκκινο χρώμα δεν περιορίζεται στους κινητήρες των αεροσκαφών της. Μπορεί οι προθέσεις σου να ήταν καλές, άλλο τόσο καλό θα ήταν όμως να παραδεχτείς και το λάθος σου, διότι η διατύπωση της ερώτησης ήταν ξεκάθαρη και δεν χρειαζόταν διευκρινήσεις. Τελικά μάλλον η ερώτηση Ε9 θα μείνει αναπάντητη... Και του χρόνου!
 
gonso σε ευχαριστούμε πολύ :D
 
Cross, ό λόγος που το σηζητάμε (όπως κάθε χρόνο), είναι για να κάνουμε το κουίζ της επόμενης χρονιάς καλύτερο. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Και σε αυτό θέλω την βοήθειά σας.

Το γεγονός είναι ότι από τους 15 συμμετέχοντες στο εύκολο κουίζ ΚΑΙ ΟΙ 15 απάντησαν SAS. Αυτό εμένα μου λέει ότι κατάλαβαν την ερώτηση και το πνεύμα της. Εξάλλου το κουίζ ήταν το "εύκολο". Η ερώτηση ήταν εύκολη, δεν ήταν παγίδα.

Οι φίλοι που απάντησαν (κάποιοι από αυτούς τουλάχιστον), σίγουρα θα κοίταξαν κάποιες φωτό της SAS για να σιγουρευτούν. Προφανώς η κόκκινη σημαιούλα πίσω στην άτρακτο δεν τους "γέμισε" το μάτι. Ούτε εμένα που έγραψα την ερώτηση.
 
Μπαράζ


Οι δύο ισοψηφίσαντες στο κουίζ, δέχθηκαν μία κοινή ερώτηση την οποία την απάντησαν και οι δύο σωστά.

Σε αντίθεση με τους αρχικούς κανόνες, αν θέλουν και οι δύο, μπορεί να απαντήσουν σε άλλη μία ερώτηση. Αλλιώς θα γίνει κλήρωση για το έπαθλο.
 
Λοιπόν, η ερώτηση του μπαράζ ήταν: Τι είναι αυτές οι μικρές σαν "κεραιούλες" στις ακρες των φτερών της φωτογραφίας:

http://www.b737.org.uk/wingtips.htm

(είχα βάλει προφανώς δύο άλλες καμουφλαρισμένες φωτογραφίες).

Και οι δύο φιναλίστ απάντησαν σωστά. Δεν υπήρχε ομοφωνία για εκ'νέου ερώτηση (από τον φόβο μήν φτάσουν πάλι τα Χριστούγεννα). Άρα πάμε σε κλήρωση σήμερα-αύριο και θα ανακοινώσω τον νικητή.
 
Top