Επαγγελματικη αποκατάσταση-μέλλον νέων πιλοτων

leotza

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
19/02/2013
Μηνύματα
1
Likes
0
Καλησπερα,
Είμαι νέος στο φόρουμ ονομάζομαι Λεωνίδας και είμαι 25 ετών. Έχοντας ξεσκονισει καλά το φόρουμ και βρίσκοντας τις αναρτήσεις των μελών πολύ ενδιαφέρουσες έμαθα πολλά πράγματα. Ωστόσο ψάχνοντας και σε φόρουμ του εξωτερικού μου έχουν δημιουργηθεί οι εξής απορίες.
Έστω ότι αυτοχρηματοδοτουμενος μέχρι ένα πόσο των 50-60 χιλιάδων ευρώ φτάνω με fatpl είτε από Αμερική με conversion είτε Ευρώπη. Από όσα διάβασα είναι απίστευτα δύσκολο να βρεις δουλειά με μόνο fatpl και 200 ώρες. Όταν οι εταιρίες που ψάχνω ζητούν πολλές ώρες στον τύπο και δεν βρίσκω δουλειά για να τις συμπληρώσω τότε μου φαίνεται ότι είμαι καταδικασμενος να πληρωσω αλλά τόσα χρήματα. Συνεπώς μήπως για να έχεις πιθανότητα να βρεις και να ξεκινήσεις χρειάζεσαι 100k+ "υποχρεωτικα"; Η μήπως εγώ δεν έχω καταλάβει σωστά;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

iPhone.png
Sent from a mobile device
iPhone.png
 

Scirocco

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
24/03/2011
Μηνύματα
11
Likes
0
Επειδή γνωρίζω ότι το επάγγελμα του πιλότου για πολλούς είναι όνειρο ζωής, δεν θέλω να αποτρέψω κανέναν να ασχοληθεί εππαγελματικά με το αντικείμενο.
Ωστόσο, πέρα απο τα 50,000 Ευρώ για την βασική εκπαίδευση θα πρέπει να υπολογίσει κανείς άλλα 20,000 Ευρώ για typerating και 50,000 Ευρώ για linetraining. Δηλαδή απαιτούνται περίπου 120,000 Ευρώ (+ 'εξοδα μετακίνησης και διαβίωσης) για να έχει κάνεις ρεαλιστικές πιθανότητες επαγγελματικής αποκατάστασης. Βέβαια, το γεγονός ότι επενδύει κάποιος το παραπάνω πόσο δεν διασφαλίζει το σίγουρο του αποτελέσματος καθώς 1. υπάρχουν σήμερα μόνο 2-3 εταιρείες που παρέχουν line training και η ζήτηση παραμένει υψηλή και 2. μετά από 500 ώρες linetraining εξακολουθεί να υφίσταται η επαγγελματική αβεβαιότητα.
 

vaggelis45

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
11/01/2022
Μηνύματα
1
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
AEE
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Καλησπέρα Ξέρω ότι το θέμα της επαγγελματικής αποκατάστασης έχει συζητηθεί πολλές φορές αλλα τα δεδομένα αλλάζουν όσο περνάει ο καιρος. Είμαι μαθητής πρώτης λυκείου και από μικρός με ενδιέφερε το επαγγελμα του πιλοτου και έχω κάποιος απορίες πάνω σε αυτό το θέμα. Εφόσον τελειώσω το λύκειο και πάω σε μία σχολή και πάρω το ATPL που κοστίζει πάνω κάτω 60.000 σε όλες τις σχολές της Ελλάδας. (Γνωρίζω ότι τα συνολικά έξοδα δεν θα είναι μόνο τόσα απλώς αναφέρω της σχολής). Μετά θα μπορώ να βρω μια δουλειά και να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα; Οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες π.χ. Aegean δέχονται τόσο φρέσκους πιλότους; Ή θα καταντίσω (χωρίς να προσβάλω αυτές τι δουλειές) deliveras και να δουλεύω καφετζής; Εν τέλει θα αξίζει τον κόπο και τα χρήματα; Ευχαριστώ
 
Top