flesland
Concorde-Class-Member
- Εγγραφή
- 14/09/2008
- Μηνύματα
- 2.530
- Likes
- 1.122
- Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
- EDDK
Η ομίχλη στην μαγευτική κοιλάδα της Ρηνανίας, είχε καλύψει την βοή του πλήθους που διασκέδαζε εκείνη την Δευτέρα βράδυ. Η Ανδρέα είχε ετοιμάσει το βραδυνό για τις 5μμ, με το καλύτερο γερμανικό μαύρο ψωμί που θα συνόδευε την ποικιλία σαλαμιών. Ήταν ευχαριστημένη που άλλη μια μέρα στην δουλειά κύλησε ομαλά, χωρίς κανένα απρόοπτο και είχε βάλει ήδη το Emily in Paris για να κλείσει την βραδιά της. Ο Κνούτ, κουνούσε ζωηρά την ουρά του. Η επόμενη μέρα στη δουλειά θα με έβρισκε να ρωτάω πώς βρήκε την Εμιλυ, καθώς το γερμανικό δείπνο το είχαμε ήδη εξαντλήσει ως θέμα. Την συζήτηση μας, θα την διέκοπτε ένας κοκκινομάλλης αλλοδαπός από το Μααστριχτ, το αφεντικό μου. ‘’Θα πρέπει να πας στα Φιτζι και την Παπούα. Έχουν ανοίξει τα σύνορα τους και πρέπει να τελειώνουμε’’ μού είπε.
Και είχε την προσοχή μου. Νιώθω ευλογημένος στη τοποθεσία γραφείο. Τελείωσα την κουβέντα για τα τρία επεισόδια της Εμιλυ και τι έγινε τελικά με τον σεφ, σημειώσα ότι πρέπει να δω την επόμενη σεζόν και στρώθηκα σε ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια στη δουλειά, το skyscanner.
Μετά από 45 λεπτά ανάλυσης όλων των πιθανών δρομολογίων, έστειλα στην Ανδρέα τις ημερομηνίες. Αυτή μου απάντησε με τα δρομολόγια και άρχισα πλέον να μετράω αντίστροφα 45 ημέρες, που θα έφευγα για το πλέον μακρινό μου ταξίδι. Διάβασα με ενδιαφέρον ότι οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων και η Ελλάδα είναι travel partner των Φίτζι. Ότι και αν σημαίνει αυτό, δεν θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν η Γερμανία ήταν επίσης. Αλλά όχι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Με περίσσιο θάρρος πήγα και άφησα το βαρύ ελληνικό διαβατήριο να πέσει με πάταγο στο γραφείο του αφεντικού μου, το οποίο αν δεν ήταν ολλανδικά καθαρισμένο θα ανέβαζε ένα σύννεφο σκόνης. ‘’Αν φύγω από Αθήνα, γλυτώνω τις 14 μέρες καραντίνα’’ του είπα και η αναχώρηση από Αθήνα είχε ήδη εγκριθεί.
Το δρομολόγιο ήταν το εξής:
Αθήνα (ΑΤΗ)-Κωνσταντινούπολη (ΙST)-Σιγκαπούρη (SIN) -Νάντι (NAN)
Νάντι (ΝΑΝ) – Μπρισμπειν (ΒΝΕ) – Πορτ Μορεσμπι (ΡΟΜ)
Πορτ Μορεσμπι (ΡΟΜ) - Σιγκαπούρη (SIN) – Φρανκφούρτη (FRA)
Το πρώτο σκέλος θα ήταν με Turkish Airlines και ακολουθούν: η αυτού εξοχότητα Singapore Airlines, το εξωτικό φρούτο Fiji Airways x2, το ακόμα πιο εξωτικό φρούτο Air Niugini (από το New Guinea βρε) πάλι x2 και επιστροφή στην Ευρώπη πάλι με Singapore. Όλες οι πτήσεις θα ήταν business class.
Eνώ οι μέρες πλησίαζαν, κάτι μου έλεγε ότι το ταξίδι δεν θα πήγαινε καλά. Η Όμικρον θέριζε τα Χριστούγεννα και εγώ έκανα PR στην Αθήνα με όλους όσους δεν είχα δει για δυο χρόνια με την πανδημία. Το ηφαίστειο στην Τόγκα μούγκριζε και τελικά δεν άντεξε. Και εγώ περίμενα τι θα πάει λάθος. Τελικά φτάνουμε 47.5 ώρες πριν την πτήση και το PCR. Tα αποτελέσματα αργούσαν, η κυρία στο ταμείο μού είχε υποσχεθεί ότι θα τα λάβω μέχρι το απόγευμα και εγώ ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα. Παίρνω τηλέφωνο το μικροβιολογικό, Σάββατο βράδυ, για να μού πει η τηλεφωνήτρια ότι ‘’κάπου κόλλησε το σύστημα’’. ‘’Μάλλον’’ αποκρύθηκα σαν καταδικασμένος πριν την ηλεκτρική καρέκλα, αλλά έλα χρυσή μου στειλ'το και πρέπει να φτιάξω και βαλίτσα. Το email τελικά ξεκόλλησε, και με πανηγυρισμό πυροβολισμών Μήτρογλου είδα ότι ήμουν αρνητικός. Ήμουν πια έτοιμος να πετάξω.
Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα.
Δευτέρα πρωί, είχα να πράξω το τελευταίο δύσκολο κομμάτι: να ξυπνήσω στις 6πμ. Δύο ξυπνητήρια που τελικά δεν χρειάστηκαν, καθώς είχα ξυπνήσει 15 λεπτά νωρίτερα και απλά κοιτούσα το ρολόι. Παίρνω τα 30 κιλά αποσκεύης για τον δρόμο που θα με οδηγούσε στο υπερhub της ανατολικής Μεσογείου, με το κρυο να τσακίζει τα χρόνια μου στον ευρωπαικό βορρά.
Το τσεκ-ιν με την Turkish έγινε αρκετά γρήγορα για τα δεδομένα, τα Φίτζι αν και ''travel partner'' ζητάνε ένα κάρο άλλα δικαιολογητικά όπως, εκτυπωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση για κοβιντ, εμβόλιο, PCR 48 ωρών, κράτηση σε ξενοδοχείο για 3 ημέρες και κράτηση μεταφοράς στο ξενοδοχείο με πιστοποιημένο φορέα.
Ο έλεγχος διαβατηρίων έγινε επίσης πολύ γρήγορα, η κυρία στο lounge της Goldair δεν ήταν στις πολύ καλές της και το καλημέρα βγήκε από την μύτη, αλλά η τυρόπιτα ήταν μια πολύ τίμια αρχή της ημέρας. Η ΤΗΥ θα είχε 15 λεπτά καθυστέρηση λόγω αργοπορημένης άφιξης και η σύνδεση μου στο IST για Σιγκαπούρη ήταν μετά από περιπού 2 ώρες, οπότε αρκετή. Η επιβίβαση άρχισε κατά τις 10:15πμ με την γνωστή σειρά που δεν τηρείται σε αεροδρόμια GMT+3, εγώ έκατσα στο 1Α και ο Τούρκος φροντιστής μου προσέφερε χυμό πορτοκάλι. Το Α321 ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση, η διαμόρφωση της business είναι 2-2 και άρχισα πλεόν να παρατηρώ το χιόνι που έπεφτε όλο και πιο πυκνό στον αερολιμένα Αθηνών.
Ήταν η Ελπις, για την οποία μιλούσανε όλοι τις προηγούμενες ημέρες, δυστυχώς με τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε. Αν και ακόμα δεν φοβόμουν για το ταξίδι, μια πρώτη φαγούρα με έπιασε όταν ο πιλότος, με αγγλικά Αμερικής, μας πληροφόρησε ότι θα αργήσουμε λιγουλάκι και ότι θα μας ξαναμιλήσει σε 20 λεπτά. Μετά από μια ώρα περίπου και ενώ το αεροδρόμιο είχε γίνει πρώην αεροδρόμιο, ο πιλότος μας είπε ότι δεν μπορούμε να απογειωθούμε καθώς υπάρχει απαγόρευση από τον πύργο ελέγχου. Η φαγούρα μεγάλωνε και εγώ είχα ήδη μπει ξανά στο skyscanner να ψάχνω εναλλακτικές. Οι ελληνοαμερικανοί δίπλα μου την κοπάνησαν, καθώς ήταν σίγουροι ότι θα έχαναν την σύνδεση τους και δεν θέλαν να ξεμείνουν στην Κωνσταντινούπολη και γενικά η ανησυχία άρχισε να μεγαλώνει σε όλο και πιο πολλούς επιβάτες, που κάθε τόσο ρωτούσαν την Burcu, την ηγουμένη καμπίνας για το τι θα γίνει. Και πού να ήξερε η κακομοίρα η Burcu...
Μετά από περίπου 2,5 ώρες, ο πιλότος ως άλλος σπικερ από διαφήμιση των Universal Studios, μάς ενημέρωσε ότι ναι μεν άνοιξε το αεροδρόμιο, αλλά τα manuals του από Άγκυρα δεν του επιτρέπουν να πετάξει. Ο καιρός καλυτέρευσε λίγο, ο μάστορας με την μάνικα (σικ) ήρθε και μας ψέκασε (σικ) τα φτερά για να φύγει ο πάγος και ήμασταν πλέον έτοιμοι για αναχώρηση. Εδώ να πω ότι το σύστημα του ΑΤΗ μου φάνηκε ρομποτικά καλό στο να καθαρίζει τον διάδρομο και το απρον. Αν και άσχετος επί του θέματος, έβλεπα πόσο συστηματικά τα διάφορα μηχανήματα ήταν συγχρονισμένα, σαν να υπάρχει ένας Γερμανός μαέστρος που κουνάει την μπαγκέτα ρυθμικά, πόσο μάλλον που στο ΑΤΗ δεν χιονίζει και τόσο συχνά ώστε να έχουν τεράστια εμπειρία.
Push back με βάρκα την Ελπίδα (το πιάσατε έτσι
, και σκεπτόμουν ότι θα προλάβω να μπω στην βραδυνή πτήση από IST για SIN, καθώς και η ΤΗΥ έχει το βραδάκι και η SQ λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Η αισιοδοξία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.
Εκεί που νόμιζα ότι το πρόβλημα μου θα ήταν αν θα χωθώ στην πτήση της SQ και όχι της νωρίτερης ΤΗΥ, ο πιλότος μας ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει κλείσει και ότι θα κάναμε στην άκρη να περιμένουμε και άλλο. Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που μόλις 20 λεπτα πριν, είχα μπει στο σαιτ τους και με μεγαλό μπάνερ ανακοίνωναν περήφανα ότι δουλεύει 24/24 ώρες, 7/7 ημέρες με οποιονδήποτε καιρό για εμάς τους επιβάτες. Όταν δοκίμασα να ξαναμπω για να δω αν η πτήση μου της SQ είχε προλάβει να φύγει, το σαιτ είχε πέσει από τους πολλούς χρήστες... 2-3 ώρες αργότερα είχε ξανανέβει, αλλά το περήφανο μπάνερ έλειπε και ανακοίνωνε ''κλειστόν''.
Πίσω στο ξεχασμένο Α321 στην άκρη του ταρμακ, οι επιβάτες είχαν αρχίσει να φρικάρουν με τα νέα που έφταναν περί κλειστής Αττικής οδού και (μη) λειτουργίας του μετρό. Η ώρα ήταν πλέον 14:00 και η φήμη περί κλειστού αεροδρομίου στην Τουρκία έως τις 6, γινόταν όλο και πιο έντονη και μεταφραζόταν σε περισσότερες γλώσσες μεταξύ των επιβατών. Αρκετοί από τους οποίους, 5-5, άρχισαν να αποχωρούν, με την Burcu σε ένα ρεσιταλ επαγγελματισμού να μαζεύει ήρεμα τα boarding passes τους, να κάνει το γραφειοκρατικό με την Goldair, να βρίσκει τις βαλίτσες τους, να απολογείται για τον καιρό και να τους αποχαιρετάει γεμάτη χαμόγελο. Ο πιλότος μάς είχε στο περίμενε, οι επιβάτες συνέχιζαν να αποχωρούν μέσα από το αεροσκάφος, το λεωφορείο ερχόταν πλέον κάθε 10 λεπτά (τουλάχιστον αυτό υποθέτω) να παραλάβει το τελευταίο γκρουπάκι, ώσπου ο πιλότος ανακοίνωσε ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε. Η μάνικα του ελέφαντα ξαναήρθε για να διώξει τον πάγο, οι κινητήρες άρχισαν να βρυχούνται και εμείς να έχουμε νέες ψευδαισθήσεις.
ΌΧΙ.
Θα έπρεπε να περιμένουμε ξανά. Ο φροντιστής μας σέρβιρε το γεύμα της πτήσης, συνοδευόμενο από το γνωστό πλέον Egeo, ενώ για την Οικονομική που από όσο είδα δεν προσφέραν ούτε νερό έως τότε, φέραν μια κούτα με σάντουιτς. Για την μία ώρα πτήσης, το γεύμα/τούρκικο πρωινό ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο. Εν τω μεταξύ είχα γίνει κολλητός με τις θείες από το Σικάγο που καθόνταν πίσω μου και οι οποίες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι στην Αθήνα μπορεί να έχει καιρό Σικάγου και πλέον όσοι είχαμε μείνει ακόμα μέσα στο αεροσκάφος (φαντάζομαι κάπου στο 1/3), απλά περιμέναμε την προφητεία να εκπληρωθεί. Έτσι και έγινε, ο πιλότος μας ανακοίνωσε ότι λυπάται πολύ που δεν μπόρεσε να μας πάει στην Κωνσταντινούπολη και ότι το κλείνει το magaza και εμείς πήραμε την σειρά μας για το γνωστό πλέον λεωφορείο της ήττας, που θα μας πήγαινε στο τέρμιναλ. Η ώρα είχε πάει 16:30 και είχαμε ήδη κλείσει 6 ώρες στο Α321. Και ξέρετε, όταν κάποιος είναι 6 ώρες στο αεροπλάνο χωρίς να κουνιέται, τα πράγματα μπορούν να πάνε λάθος και έτσι, ένας συνεπιβάτης μας άναψε τσιγάρο
μέσα στο αεροσκάφος για να βγάλει την Burcu σχεδόν από τα ρούχα της, πριν του το αρπάξει, λέγοντας κάτι στα τούρκικα εμφανώς νευριασμένη. Οι θείες από το Σικάγο σχολίαζαν ότι στο States θα τον είχαν συλλάβει ήδη. Είστε σε τουρκικό αεροσκάφος σε ελληνικό έδαφος τις απάντησα, μην περιμένετε σκηνές CSI με τόσο χιόνι.
Και είχε την προσοχή μου. Νιώθω ευλογημένος στη τοποθεσία γραφείο. Τελείωσα την κουβέντα για τα τρία επεισόδια της Εμιλυ και τι έγινε τελικά με τον σεφ, σημειώσα ότι πρέπει να δω την επόμενη σεζόν και στρώθηκα σε ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια στη δουλειά, το skyscanner.
Μετά από 45 λεπτά ανάλυσης όλων των πιθανών δρομολογίων, έστειλα στην Ανδρέα τις ημερομηνίες. Αυτή μου απάντησε με τα δρομολόγια και άρχισα πλέον να μετράω αντίστροφα 45 ημέρες, που θα έφευγα για το πλέον μακρινό μου ταξίδι. Διάβασα με ενδιαφέρον ότι οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων και η Ελλάδα είναι travel partner των Φίτζι. Ότι και αν σημαίνει αυτό, δεν θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν η Γερμανία ήταν επίσης. Αλλά όχι. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Με περίσσιο θάρρος πήγα και άφησα το βαρύ ελληνικό διαβατήριο να πέσει με πάταγο στο γραφείο του αφεντικού μου, το οποίο αν δεν ήταν ολλανδικά καθαρισμένο θα ανέβαζε ένα σύννεφο σκόνης. ‘’Αν φύγω από Αθήνα, γλυτώνω τις 14 μέρες καραντίνα’’ του είπα και η αναχώρηση από Αθήνα είχε ήδη εγκριθεί.
Το δρομολόγιο ήταν το εξής:
Αθήνα (ΑΤΗ)-Κωνσταντινούπολη (ΙST)-Σιγκαπούρη (SIN) -Νάντι (NAN)
Νάντι (ΝΑΝ) – Μπρισμπειν (ΒΝΕ) – Πορτ Μορεσμπι (ΡΟΜ)
Πορτ Μορεσμπι (ΡΟΜ) - Σιγκαπούρη (SIN) – Φρανκφούρτη (FRA)
Το πρώτο σκέλος θα ήταν με Turkish Airlines και ακολουθούν: η αυτού εξοχότητα Singapore Airlines, το εξωτικό φρούτο Fiji Airways x2, το ακόμα πιο εξωτικό φρούτο Air Niugini (από το New Guinea βρε) πάλι x2 και επιστροφή στην Ευρώπη πάλι με Singapore. Όλες οι πτήσεις θα ήταν business class.
Eνώ οι μέρες πλησίαζαν, κάτι μου έλεγε ότι το ταξίδι δεν θα πήγαινε καλά. Η Όμικρον θέριζε τα Χριστούγεννα και εγώ έκανα PR στην Αθήνα με όλους όσους δεν είχα δει για δυο χρόνια με την πανδημία. Το ηφαίστειο στην Τόγκα μούγκριζε και τελικά δεν άντεξε. Και εγώ περίμενα τι θα πάει λάθος. Τελικά φτάνουμε 47.5 ώρες πριν την πτήση και το PCR. Tα αποτελέσματα αργούσαν, η κυρία στο ταμείο μού είχε υποσχεθεί ότι θα τα λάβω μέχρι το απόγευμα και εγώ ήμουν σε αναμμένα κάρβουνα. Παίρνω τηλέφωνο το μικροβιολογικό, Σάββατο βράδυ, για να μού πει η τηλεφωνήτρια ότι ‘’κάπου κόλλησε το σύστημα’’. ‘’Μάλλον’’ αποκρύθηκα σαν καταδικασμένος πριν την ηλεκτρική καρέκλα, αλλά έλα χρυσή μου στειλ'το και πρέπει να φτιάξω και βαλίτσα. Το email τελικά ξεκόλλησε, και με πανηγυρισμό πυροβολισμών Μήτρογλου είδα ότι ήμουν αρνητικός. Ήμουν πια έτοιμος να πετάξω.
Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα.
Δευτέρα πρωί, είχα να πράξω το τελευταίο δύσκολο κομμάτι: να ξυπνήσω στις 6πμ. Δύο ξυπνητήρια που τελικά δεν χρειάστηκαν, καθώς είχα ξυπνήσει 15 λεπτά νωρίτερα και απλά κοιτούσα το ρολόι. Παίρνω τα 30 κιλά αποσκεύης για τον δρόμο που θα με οδηγούσε στο υπερhub της ανατολικής Μεσογείου, με το κρυο να τσακίζει τα χρόνια μου στον ευρωπαικό βορρά.
Το τσεκ-ιν με την Turkish έγινε αρκετά γρήγορα για τα δεδομένα, τα Φίτζι αν και ''travel partner'' ζητάνε ένα κάρο άλλα δικαιολογητικά όπως, εκτυπωμένη ταξιδιωτική ασφάλιση για κοβιντ, εμβόλιο, PCR 48 ωρών, κράτηση σε ξενοδοχείο για 3 ημέρες και κράτηση μεταφοράς στο ξενοδοχείο με πιστοποιημένο φορέα.
Ο έλεγχος διαβατηρίων έγινε επίσης πολύ γρήγορα, η κυρία στο lounge της Goldair δεν ήταν στις πολύ καλές της και το καλημέρα βγήκε από την μύτη, αλλά η τυρόπιτα ήταν μια πολύ τίμια αρχή της ημέρας. Η ΤΗΥ θα είχε 15 λεπτά καθυστέρηση λόγω αργοπορημένης άφιξης και η σύνδεση μου στο IST για Σιγκαπούρη ήταν μετά από περιπού 2 ώρες, οπότε αρκετή. Η επιβίβαση άρχισε κατά τις 10:15πμ με την γνωστή σειρά που δεν τηρείται σε αεροδρόμια GMT+3, εγώ έκατσα στο 1Α και ο Τούρκος φροντιστής μου προσέφερε χυμό πορτοκάλι. Το Α321 ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση, η διαμόρφωση της business είναι 2-2 και άρχισα πλεόν να παρατηρώ το χιόνι που έπεφτε όλο και πιο πυκνό στον αερολιμένα Αθηνών.
Ήταν η Ελπις, για την οποία μιλούσανε όλοι τις προηγούμενες ημέρες, δυστυχώς με τα αποτελέσματα που όλοι ξέρουμε. Αν και ακόμα δεν φοβόμουν για το ταξίδι, μια πρώτη φαγούρα με έπιασε όταν ο πιλότος, με αγγλικά Αμερικής, μας πληροφόρησε ότι θα αργήσουμε λιγουλάκι και ότι θα μας ξαναμιλήσει σε 20 λεπτά. Μετά από μια ώρα περίπου και ενώ το αεροδρόμιο είχε γίνει πρώην αεροδρόμιο, ο πιλότος μας είπε ότι δεν μπορούμε να απογειωθούμε καθώς υπάρχει απαγόρευση από τον πύργο ελέγχου. Η φαγούρα μεγάλωνε και εγώ είχα ήδη μπει ξανά στο skyscanner να ψάχνω εναλλακτικές. Οι ελληνοαμερικανοί δίπλα μου την κοπάνησαν, καθώς ήταν σίγουροι ότι θα έχαναν την σύνδεση τους και δεν θέλαν να ξεμείνουν στην Κωνσταντινούπολη και γενικά η ανησυχία άρχισε να μεγαλώνει σε όλο και πιο πολλούς επιβάτες, που κάθε τόσο ρωτούσαν την Burcu, την ηγουμένη καμπίνας για το τι θα γίνει. Και πού να ήξερε η κακομοίρα η Burcu...
Μετά από περίπου 2,5 ώρες, ο πιλότος ως άλλος σπικερ από διαφήμιση των Universal Studios, μάς ενημέρωσε ότι ναι μεν άνοιξε το αεροδρόμιο, αλλά τα manuals του από Άγκυρα δεν του επιτρέπουν να πετάξει. Ο καιρός καλυτέρευσε λίγο, ο μάστορας με την μάνικα (σικ) ήρθε και μας ψέκασε (σικ) τα φτερά για να φύγει ο πάγος και ήμασταν πλέον έτοιμοι για αναχώρηση. Εδώ να πω ότι το σύστημα του ΑΤΗ μου φάνηκε ρομποτικά καλό στο να καθαρίζει τον διάδρομο και το απρον. Αν και άσχετος επί του θέματος, έβλεπα πόσο συστηματικά τα διάφορα μηχανήματα ήταν συγχρονισμένα, σαν να υπάρχει ένας Γερμανός μαέστρος που κουνάει την μπαγκέτα ρυθμικά, πόσο μάλλον που στο ΑΤΗ δεν χιονίζει και τόσο συχνά ώστε να έχουν τεράστια εμπειρία.
Push back με βάρκα την Ελπίδα (το πιάσατε έτσι

Εκεί που νόμιζα ότι το πρόβλημα μου θα ήταν αν θα χωθώ στην πτήση της SQ και όχι της νωρίτερης ΤΗΥ, ο πιλότος μας ανακοίνωσε ότι το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχει κλείσει και ότι θα κάναμε στην άκρη να περιμένουμε και άλλο. Το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης που μόλις 20 λεπτα πριν, είχα μπει στο σαιτ τους και με μεγαλό μπάνερ ανακοίνωναν περήφανα ότι δουλεύει 24/24 ώρες, 7/7 ημέρες με οποιονδήποτε καιρό για εμάς τους επιβάτες. Όταν δοκίμασα να ξαναμπω για να δω αν η πτήση μου της SQ είχε προλάβει να φύγει, το σαιτ είχε πέσει από τους πολλούς χρήστες... 2-3 ώρες αργότερα είχε ξανανέβει, αλλά το περήφανο μπάνερ έλειπε και ανακοίνωνε ''κλειστόν''.
Πίσω στο ξεχασμένο Α321 στην άκρη του ταρμακ, οι επιβάτες είχαν αρχίσει να φρικάρουν με τα νέα που έφταναν περί κλειστής Αττικής οδού και (μη) λειτουργίας του μετρό. Η ώρα ήταν πλέον 14:00 και η φήμη περί κλειστού αεροδρομίου στην Τουρκία έως τις 6, γινόταν όλο και πιο έντονη και μεταφραζόταν σε περισσότερες γλώσσες μεταξύ των επιβατών. Αρκετοί από τους οποίους, 5-5, άρχισαν να αποχωρούν, με την Burcu σε ένα ρεσιταλ επαγγελματισμού να μαζεύει ήρεμα τα boarding passes τους, να κάνει το γραφειοκρατικό με την Goldair, να βρίσκει τις βαλίτσες τους, να απολογείται για τον καιρό και να τους αποχαιρετάει γεμάτη χαμόγελο. Ο πιλότος μάς είχε στο περίμενε, οι επιβάτες συνέχιζαν να αποχωρούν μέσα από το αεροσκάφος, το λεωφορείο ερχόταν πλέον κάθε 10 λεπτά (τουλάχιστον αυτό υποθέτω) να παραλάβει το τελευταίο γκρουπάκι, ώσπου ο πιλότος ανακοίνωσε ότι είμαστε έτοιμοι να φύγουμε. Η μάνικα του ελέφαντα ξαναήρθε για να διώξει τον πάγο, οι κινητήρες άρχισαν να βρυχούνται και εμείς να έχουμε νέες ψευδαισθήσεις.
ΌΧΙ.
Post automatically merged:
Θα έπρεπε να περιμένουμε ξανά. Ο φροντιστής μας σέρβιρε το γεύμα της πτήσης, συνοδευόμενο από το γνωστό πλέον Egeo, ενώ για την Οικονομική που από όσο είδα δεν προσφέραν ούτε νερό έως τότε, φέραν μια κούτα με σάντουιτς. Για την μία ώρα πτήσης, το γεύμα/τούρκικο πρωινό ήταν σε αρκετά καλό επίπεδο. Εν τω μεταξύ είχα γίνει κολλητός με τις θείες από το Σικάγο που καθόνταν πίσω μου και οι οποίες δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι στην Αθήνα μπορεί να έχει καιρό Σικάγου και πλέον όσοι είχαμε μείνει ακόμα μέσα στο αεροσκάφος (φαντάζομαι κάπου στο 1/3), απλά περιμέναμε την προφητεία να εκπληρωθεί. Έτσι και έγινε, ο πιλότος μας ανακοίνωσε ότι λυπάται πολύ που δεν μπόρεσε να μας πάει στην Κωνσταντινούπολη και ότι το κλείνει το magaza και εμείς πήραμε την σειρά μας για το γνωστό πλέον λεωφορείο της ήττας, που θα μας πήγαινε στο τέρμιναλ. Η ώρα είχε πάει 16:30 και είχαμε ήδη κλείσει 6 ώρες στο Α321. Και ξέρετε, όταν κάποιος είναι 6 ώρες στο αεροπλάνο χωρίς να κουνιέται, τα πράγματα μπορούν να πάνε λάθος και έτσι, ένας συνεπιβάτης μας άναψε τσιγάρο

Last edited: