Ερευνητής αεροπορικών δυστυχημάτων

z_pilot

First-Class-Member
Εγγραφή
20/02/2007
Μηνύματα
508
Likes
59
Περιοχή
Θεσσαλονίκη
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
LGTS
Θα ήθελα όσοι γνωρίζουν να μου δώσουν κάποιες πληροφορίες για το επάγγελμα του ερευνητή αεροπορικών δυστηχημάτων.Τι σχολή τελειώνει,αν μπορεί ένας αεροναυπηγός να δουλέψει σε αυτή τη θέση,επαγγελματικές προοπτικές σε Ελλάδα και εξωτερικό και γενικά οτιδήποτε πληροφορίες έχουν αυτοί που γνωρίζουν.


Έκανα αναζήτηση στο φόρουμ για παρόμοιο θέμα και δεν βρήκα τίποτα.Δεν φταίω εγώ αν έχει πρόβλημα η μηχανή αναζήτησης. :p
 
z_pilot":2cevf835 said:
Θα ήθελα όσοι γνωρίζουν να μου δώσουν κάποιες πληροφορίες για το επάγγελμα του ερευνητή αεροπορικών δυστηχημάτων.. :p

Φίλε μου, "ερευνητής αεροπορικών ατυχημάτων" δεν είναι επάγγελμα αλλά ιδιότητα και αρμοδιότητα κάποιου υπαλλήλου υπηρεσίας ή κρατικής αρχής.

Για να σου ανατεθεί αυτή η αρμοδιότητα πρέπει αρχικά να διαθέτεις πολυετή εμπειρία σε κάποιο τομέα της αεροπορίας και φυσικά να ανήκεις στην κρατική υπηρεσία ή αρχή της κάθε χώρας η οποία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων.

Υπάρχουν διάφορα courses βέβαια όπως αυτά του NTSB:
http://www.ntsb.gov/TC/CourseInfo/AS101_2007.htm
αλλά απευθύνονται σε αυτούς που περιγράφω παραπάνω.

Εχε υπ όψιν σου ότι οι καριέρες στην αεροπορική βιομηχανία σήμερα δεν βασίζονται τόσο στίς ακαδημαϊκές σπουδές όσο στην εμπειρία και την μετεκπαίδευση.
 
Nontas":3ofkv7e9 said:
και φυσικά να ανήκεις στην κρατική υπηρεσία ή αρχή της κάθε χώρας η οποία είναι αρμόδια για τη διερεύνηση των αεροπορικών ατυχημάτων.
Τι εννοείς να ανήκεις?Πριν σε προσλάβουν δεν ανήκεις μετά ανήκεις.Εκτός και αν εννοείς να έχεις περάσει πρώτα από άλλες θέσεις και μετά να γίνεις ερευνητής.Δεν υπάρχει ιδιωτική εταιρία διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων?

Nontas":3ofkv7e9 said:
Εχε υπ όψιν σου ότι οι καριέρες στην αεροπορική βιομηχανία σήμερα δεν βασίζονται τόσο στίς ακαδημαϊκές σπουδές όσο στην εμπειρία και την μετεκπαίδευση.
Χμ,η εμπειρία δεν αποδεικνύεται με χαρτί άρα θα πρέπει να σε δοκιμάσουν πρώτα,σωστά?Μετεκπαίδευση τύπου μάστερ ή σεμινάρια από την εταιρία που σε προσέλαβε?
 
Απ όσο μπορώ να γνωρίζω δεν υπάρχουν ιδιωτικές εταιρείες διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων.
Οι κρατικές υπηρεσίες που ασχολούνται με το αντικείμενο προσλαμβάνουν σαν διερευνητές άτομα με μεγάλη εμπειρία (καμιά φορά ακόμη και συνταξιούχους πιλότους, αεροναυπηγούς κλπ) και συνήθως τους μετεκπαιδεύουν σε courses σαν αυτό του NTSB. Οι άνθρωποι αυτοί στις διερευνήσεις που κάνουν συνεργάζονται με όποιον κρίνουν απαραίτητο κατά περίπτωση (πχ κατασκευαστικές εταιρείες, γιατρούς, μετεωρολόγους, ΕΕΚ, μηχανικούς, πανεπιστήμια).

Μετεκπαίδευση εννοώ αυτή που παρέχεται από τις εταιρείες στις οποίες θα εργασθείς.
Οι εξελίξεις στην αεροπορική τεχνολογία είναι τόσο γρήγορες και το αντικείμενο τόσο εξειδικευμένο που οτι και να μάθεις σε σχολές/πανεπιστήμια/μεταπτυχιακά, μετά από πολύ λίγα χρόνια έχεις μείνει πίσω. Εχεις βέβαια τις βάσεις, αλλά στην πράξη δεν μπορείς να δουλέψεις...
 
Top