Ερωτησεις-εντυπωσεις-προτάσεις σχετικα με το R.B.F.

• Thread starter GP707
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πολυ ομορφο το αρθρο του τευχους 35 για τις ΥΠΑΜ. Κατα την γνωμη μου τωρα ειναι απαραιτητο ενα αρθρο για το κοστος χρησης ενος Υπαμ και αν γινεται να ειναι και συγκριτικο αναμεσα σε κατηγοριες οπως μηχανοκινητο αιωροπτερο (τυπου minimum,mosquito), PPG, TRIKE, 3-AXIS (τυπου weedhopper ή quicksilver) και 3-AXIS (τυπου ZENAIR,PIPISTREL κλπ).
Δηλαδη περα απο την αγορα τους, να κανετε μια ερευνα για την φορολογια της καθε κατηγοριας, το κοστος της ασφαλειας τους, τα καυσιμα τους, το κοστος της συντηρησης του κινητηρα ,το κοστος για φυλαξη σε υποστεγο και γενικα οτι περιστρεφεται γυρω απο την καθε ΥΠΑΜ.
Πιστευω θα ειναι μια ερευνα-αρθρο που θα ενδιαφερει ολους οσους εχουν το ονειρο να πεταξουν.
Και κατι ακομα το part 103 για τα μονοθεσια εχει ισχυ και στην Ελλαδα???

Κρίμα που δεν έχει το DVD μέσα. Το είχα τάξει στον γιο μου. :?

Επειδή είχα απηυδήσει με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην κυκλοφορία του περιοδικού, δεν το αγοράζω πλέον. Ακόμα και το DVD με το 2ο μέρος του αφιερώματος στο Ελληνικό μου το αντέγραψε ένας φίλος, ενώ απ' ότι ξέρω τα DVD διατίθενται και μεμονωμένα στο 11 Aviation Stores.

Είδα το τρέχον τεύχος σε ένα περίπτερο (δεν το αγόρασα) και πρόσεξα ότι έχει in-flight για την πτήση Αθήνα-Λονδίνο με την Olympic Air. Σε προηγούμενες περιπτώσεις (π.χ. CY38:cool: το άρθρο ακολούθησε και DVD. Ξέρει κανείς αν πρόκειται να βγάλουν μελλοντικά και DVD με αυτήν την πτήση;

Να μην γίνομαι γκρινιάρης ναι, αλλά 7,90 χωρίς DVD δεν είναι πολλά; Έτσι από την πολυθρονάρα μου δεν θέλω να κάνω εύκολη κριτική, ειδικά όταν κάποιοι έχουν λιώσει για να βγάλουν τα άρθρα και τη δουλειά, αλλά μου φάνηκε πως τα λεφτά μου δεν πιάσαν τόπο... Σίγουρα το κόστος έκδοσης δεν μπορεί να δικαιολογεί τα 8 ευρώ, σαν χαρτί και έξοδα. Αυτό που πληρώνεις είναι η δουλειά των αρθογράφων. Γνώμη μου είναι πως δεν ήταν τόση που να δικαιολογεί το κόστος. Αν δεν είναι off-topic και αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, μπορούμε να κάνουμε debate(=συζήτηση;) επί των άρθρων του τρέχοντος τεύχους...

Vassdel θα συμφωνήσω διαφωνώντας μαζί σου. Όντως, μπορείς να πεις πως 7,9 ευρώ είναι πολλά χωρίς dvd και πιθανότατα το τελευταίο τεύχος να μην σε καλύπτει με βάση τα όσα ξόδεψες. Προσωπικά θεωρώ πως η τιμή του είναι λογική για ένα περιοδικό δίμηνο με εξειδικευμένη ύλη και κοινό, ενώ σίγουρα αν αύριο (χτύπα ξύλο) πάψει να εκδίδεται, πολλοί θα πούμε: "ξαναβγάλτε το και θα σας δώσουμε 8,5 ή 9 ευρώ, αρκεί να κυκλοφορεί". Επιπλέον, θεωρώ πως άλλα τεύχη, παλαιότερα και γιατί όχι και μελλοντικά, κοστίζουν αρκετά παραπάνω από τα 7,9 ευρώ που πληρώσαμε ή θα κληθούμε να πληρώσουμε. Άρα στο γενικό σύνολο η κατάσταση ισορροπεί, αν και πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Το dvd με την πτηση 412 της ΟΑ απο Νεα Υορκη προς Αθηνα ξερετε που μπορω να το βρω; Αναφερθηκε σε προηγουμενη δημοσιευση οτι τα πωλουν μεμονωμενα στο 11 Aviation Store. Αν ναι σε τι τιμη; Παντως θα συμφωνησω και γω που δεν το πολυπαιρνω οτι τα 7,90 ειναι αρκετα χρηματα ειδικα αν δεν εχει καποιο dvd η λοιπο ενθετο.

Θα ηταν δυσκολο εαν συνοδευοτανε με καποια freeware προγραμματα για το flight simulator???Παντος τα 7.90 ειναι μια κλαη τιμη για ενα διμηνο περιοδικο με η χωρις dvd

Το τευχος Μαρτιου-Απριλιου τι περιεχομενα εχει;

Δεν έχουν ενημερώσει το site της 11aviation για να ξέρουμε τι έχει. Πάντως δεν έχει ούτε ένθετο, ούτε DVD (περίμενα πώς και πώς το 3ο μέρος του αφιερώματος για το αεροδρόμιο του Ελληνικού και απογοητεύτικα).

Επίσης, θα είχε ενδιαφέρον αν μελλοντικά δούμε στο "Black Box" και κάποιο αφιέρωμα για τα ατυχήματα αεροσκαφών της Ο.Α. Ως τώρα έχει δημοσιευθεί άρθρο μόνο για το ατύχημα της Βούλας, που ήταν αφήγηση ενός από τους επιζώντες (του κ. Μάγγα), αλλά όχι ανάλυση όπως γίνεται στο Black Box. Τουλάχιστον οι περιπτώσεις της Κερατέας, της Κοζάνης και της Σάμου πιστεύω ότι μπορούν μελλοντικά να φιλοξενηθούν στην στήλη. Για τις δύο Ντακότες στον Αυλώνα και την Μαλακάσσα (; - οι τόποι συντριβής και των δύο ήταν αρκετά κοντά και τα μπερδεύω) ήταν πολύ παλιά, δύσκολο να βρεθούν επαρκή στοιχεία.

Του εριξα μια πολυ γρηγορη ματια περνοντας απο ενα περιπτερο το μονο που καταφερα να δω ειναι το in-flight με την Astra και μια αφiσα με ενα 747 της korean air