Ερωτήσεις για αποσκευές και διαχείριση αποσκευών

Re: Ερώτηση σχετικά με μετεπιβίβαση και αποσκευές

Το καλο ειναι οτι εβγαλες ενα εισιτηριο.. Ακομα και αν τυχει και χασεις τη πτηση σου, τοτε "καλυπτεσαι" γιατι εχεις ενα εισιτηριο για ολο το ταξιδι...Αλλα και παλι, συνηθως οι πρωινες πτησεις δεν εχουν τοσο προβλημα. Συνηθως οι πτησεις απο το μεσημερι και μετα εχουν θεμα. Απ'οτι εχω παρατηρησει, το πρωι ξεκιναμε με ~30 λεπτα, το μεσημερι νωρις φτανουν 50-60 λεπτα, και απο το απογευμα και μετα μαζευουν 2 ωρες και πανω οι πτησεις....εξαιρεση αποτελει η Iberia που τρωει κατι ξεγυρισμενα CTOT και φευγει με 5ωρα απο εδω :rolleyes: , η δεν ερχεται καθολου (και καλα κανει γιατι αν περασουν τα χρονικα ορια, το αεροπλανο θα μεινει Αθηνα στο τελος).
 
Αποσκευες

Καλησπερα,

Θελω να κανω μια ερωτηση. Ταξιδευω με Α3 απο Αλεξ/πολη προς Κω (μεσω Αθηνας) και εχω την εξης απορια. Θα εχω τσεκαρι απο Αλεξ/πολη, αλλα υπαρχει περιπτωση στην Αθηνα, να μου φερουν ενα σκυλακι. Θα μπορω να το δωσω ή να το παρω πανω;

Ευχαριστω
 
Re: Αποσκευες

πόσο μεγάλο είναι το σκυλάκι πάνω απο 8 κιλά;
 
Re: Αποσκευες

Οχι, ειναι ενα κοκερ σπανιελ 4 μηνων...
Επισης ποσες ημερες πριν πρεπει να ενημερωσω οτι θα εχω σκυλακι;
 
Μεταφορά τσιγάρων στις αποσκευές.

Καλησπέρα!! Ταξιδεύω στη Γερμανία με easyjet και θα ήθελα να κάνω μία απλή-χαζή ερώτηση...Μας έχουν ζητήσει κάποιοι φίλοι να τους πάμε τσιγάρα...Συγκεκριμένα 10 κούτες,τις οποίες θα αγοράσουμε από κάποιο περίπτερο και όχι από τα αφορολόγητα....Θα είμαστε 3 άτομα με 2 βαλίτσες και 3 χειραποσκευές...Η ερώτηση μου είναι μπορούμε να τα βάλουμε στη χειραποσκευή ή στη κανονική βαλίτσα? Απ'όσο διάβασα κάπου (αν κάνω λάθος διορθώστε με παρακαλώ)κάθε άτομο δικαιούται γύρω στα 800 τσιγάρα.Συνεπώς το 3ο άτομο που θα είναι μόνο με χειραποσκευή θα μπορεί να δικαιολογήσει πχ τις 3 κούτες? Ευχαριστώ!
 
Re: Μεταφορά τσιγάρων στις αποσκευές.

Εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορείς να διακινήσεις ελεύθερα οτιδήποτε πωλείται και χρησιμοποιείται νόμιμα και στις δύο χώρες.
Αυτή άλλωστε είναι και η βασική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
"Ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, ιδεών και αγαθών".
Συνεπώς, μπορείτε να μεταφέρετε όσα τσιγάρα θέλετε αρκεί να είναι νόμιμα αγορασμένα και φυσικά να έχουν επάνω κολλημένη την ταινία με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης προϊόντων καπνού.
 
Αν σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και σας ρωτήσουν απλά θα πείτε οτι κάποιες είναι για προσωπική σας χρήση και οι υπόλοιπες είναι για δώρο, για το οποίο δεν θα πληρωθείτε. :D
 
Κανένας δε θα τους ρωτήσει, ακόμα κι αν ο διάολος σπάσει το ποδάρι του.
Έχουν δικαίωμα να μεταφέρουν τα προϊόντα όπου θέλουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μόνη εξαίρεση είναι όταν στη χώρα εισόδου απαγορεύεται η χρήση του συγκεκριμένου προϊόντος οπότε και ο επιβάτης έχει ποινικές ευθύνες (π.χ. επιβάτης προερχόμενος από Άμστερνταμ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να μεταφέρει χασίς παρ' όλο που στη χώρα αναχώρησης επιτρέπεται η κατοχή και η χρήση)
 
Πολύ απόλυτος είσαι ακόμη και αν δεν διαφωνούμε. Δεν γνωρίζω τι είδους "έλεγχος" γίνεται στη Γερμανία απλά στο Η.Β. που επίσης επιτρέπετε ελεύθερα η μετακίνηση όταν βλέπουν μεγάλες ποσότητες τσιγάρων μπορεί να σου κάνουν και κάποια ερώτηση. Μια πρόταση τους έκανα για να αποφύγουν κανένα "ψάρωμα". Αν διαφωνείς για την πρότασή μου, πρόβλημά σου. :)
 
Περιορισμοί υπάρχουν και αναφέρονται και εδώ:

http://ec.europa.eu/youreurope/citizens/travel/allowed-banned/alcohol-tobacco-cash/index_el.htm

Είναι 800 τσιγάρα απ'ότι αναφέρεται εδώ και όσον αφορά ελέγχους, παίζεται από χώρα σε χώρα. Θυμάμαι από γνωστούς μου που σπούδαζαν Αγγλία ότι είχαν θέμα όταν μετέφεραν τσιγάρα (μιας και εκεί απλά ήταν πανάκριβα). Αν το καλοσκεφτείτε, ακόμα και για προσωπική χρήση να είναι, με το να μεταφέρεις ποσότητες, αποφεύγεις να πληρώσεις τους φόρους της χώρας που πας, αυτό είναι το σκεπτικό τους.
 
Top