Εξαγορά της Olympic Air από την Aegean

Re: Συνεργασία Αιγαίου - Ολυμπιακής?

Εγω παντως ειμαι απο αυτες που πιστευουν κ ελπιζουν να ξεκινησει παλι οπως παλια η πτηση για Ν.Υορκη της
ΟΑ. Μια γνωστη μου που ειναι πληρωμα στην αμερικανικη μου λεει πως οι ελληνες επιβατες δεν παιζονται......
μεσα στην γκρινια....και νομιζω πως μπορω να καταλαβω και τις 2 μεριες.
Ουτε εμενα θα μου αρεσε να πεταω με την DELTA η οποιαδηποτε αλλη αμερ. εταιρεια. Δεν νιωθω ασφαλης.
Τωρα οσο για τον 9078 θα ηθελα να πω οτι αυτο το σερβις στην Σοφια της Αιγαιου ...απλα ετυχε.
Ασε δε που σε 1 ωρα πτηση σε καμια εταιρεια στον κοσμο δεν σερβιρουν καν φαγητο. Ενα αναψυκτικο,καραμελα,
σοκολατακι κι απο δω παν κι αλλοι.
Ασε που εχουν καλομαθει και οι επιβατες και ζητουν οτι λογης τους κατεβει στο κεφαλι ακομα και στην πτηση της Μυκονου
των 25 λεπτων. Ε ημαρτον πια!!!!!
Η πτηση της ΟΑ νομιζω οτι ειναι μια χαρα...δεν την εχω κανει αλλα εχω κανει την αντιστοιχη του Βουκουρεστιου.
Συν τοις αλλοις μου ειχε λειψει αυτο το χαμογελο απο τις πτησεις.
Και να φανταστεις οτι ημουν απο τις πρωτες που γκρινιαζα ...μαλλον εχω εξελιχθει σε φαν της εταιρειας.
Κι εχω κανει τουλαχιστον 20 πτησεις απο την μερα που ξεκινησε η νεα ΟΑ.

Lydia":1j3o9b81 said:
Ασε δε που σε 1 ωρα πτηση σε καμια εταιρεια στον κοσμο δεν σερβιρουν καν φαγητο. Ενα αναψυκτικο,καραμελα,
σοκολατακι κι απο δω παν κι αλλοι.

Πάρε την ΤΗΥ για Κων/λη κ θα αναθεωρήσεις..

Lydia":240sukv4 said:
Εγω παντως ειμαι απο αυτες που πιστευουν κ ελπιζουν να ξεκινησει παλι οπως παλια η πτηση για Ν.Υορκη της
ΟΑ. Μια γνωστη μου που ειναι πληρωμα στην αμερικανικη μου λεει πως οι ελληνες επιβατες δεν παιζονται......
μεσα στην γκρινια....και νομιζω πως μπορω να καταλαβω και τις 2 μεριες.
Ουτε εμενα θα μου αρεσε να πεταω με την DELTA η οποιαδηποτε αλλη αμερ. εταιρεια. Δεν νιωθω ασφαλης.
Kαλό θα είναι να υπάρξει εκ νέου η συγκεκριμένη πτήση και για λόγους ανταγωνισμού (δεν είναι καλό μια εταιρεία να έχει το μονοπώλιο σε έναν τόσο δημοφιλή προορισμό) και για συναισθηματικούς (είναι ωραίο μια τυπικά ελληνική εταιρεία να πετάει υπερατλαντικά). Αλλά διαφωνώ κάθετα με αυτό που λες περι ασφάλειας. Η Delta είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες παγκοσμίως αεροπορικές εταιρείες, με πολύ μεγάλο αριθμό υπερατλαντικών προορισμών. Το να λέμε ότι είναι λιγότερο ασφαλής από την ΟΑ (χωρίς να εννοώ ότι η ΟΑ δεν είναι ασφαλής εταιρεία) ή να θέτουμε γενικά ζήτημα ασφάλειας των πτήσεων το θεωρώ υπερβολικό.

Πάντως ποντάρω γενικά αρκετά στις συνέργειες που θα προκύψουν μεταξύ Α3/ΟΑ και μελών Star.

Φίλοι μου δυστυχώς το να ξεκινήσει η ενοποιημένη Ολυμπιακή πτήσεις προς Νέα Υόρκη (ή προς άλλους διηπειρωτικούς προορισμούς) αποκλείεται. Υπάρχουν οι γνωστές παπαριές περί υψηλού κόστους κτλ., αλλά αν η Ολυμπιακή μπει στην Star Alliance είναι άχρηστο να έχει η ΟΑ τέτοιες πτήσεις, που για να πετύχουν απαιτούν πολύ χρόνο, κόπο, διαφήμηση, και εξαιρετικό βαλκανικό και μεσανατολικό δίκτυο. Η Continental για Νέα Υόρκη, η US Airways για Φιλαδέλφεια και μέσω αυτών εξυπηρετούνται όλεις οι Η.Π.Α. η Air Canada για Καναδά, οι Thai και Singapore για Μπανκόκ/Σιγκαπούρη και από κει για όλη την Ασία και Αυστραλία. Μένει λοιπόν η Νότιος Αφρική, δηλαδή ένα αεροπλάνο μακρών αποστάσεων, βάζει και μια καθημερινή πτήση για Νέα Υόρκη, βάζει και αεροπλάνο μακρών αποστάσεων στο Λονδίνο, έχουμε τρια τέτοια αεροπλάνα, με μικρό αριθμό και καθιστώντας πολυέξοδη την εκμετάλλευσή τους (για Καναδά με Air Canada και Transat είναι αμφίβολο αν θα τα καταφέρει, έστω και με καλό δίκτυο ανταποκρίσεων). Οπότε...

αλλά αν η Ολυμπιακή μπει στην Star Alliance είναι άχρηστο να έχει η ΟΑ τέτοιες πτήσεις
και εξαιρετικό βαλκανικό και μεσανατολικό δίκτυο

Συμφωνώ κι εγώ με την εν λόγω άποψη.Η νέα εταιρία θα μπει σε μία πολυπληθή συμμαχία,στην οποία δύσκολα θα διεκδικήσει κάτι παραπάνω από feeder και regional δρομολόγια.Δεν έφτανε η LH τώρα αναπτύσσεται και η THY στα υπερατλαντικά.Η πίτα νομίζω είναι ήδη μοιρασμένη και το ΕΛΒΕΝ ψιλοέχει καταστεί obsolete ως hub..Ελπίζω να αναδομηθεί τουλάχιστον το δίκτυο στη λεκάνη της Aν.Μεσογείου.Θυμάμαι χαρακτηριστικα=ά που άκουγα ότι στην πΟΑ στις πτήσεις για ΝΥ τα αεροπλάνα ήταν γεμάτα από Αιγύπτιους και Μεσοανατολίτες και στις πτήσεις για Αυστραλία φουλ στους Γιουγκοσλάβους..Τώρα οι μεν πετάνε με ΤΗΥ και οι δε με ΑUA και LH...Κρίμα..

Γιατί το θεωρούμε δεδομένο ότι η ενιαία ΟΑ/Α3 θα ενταχθεί στην Star Alliance και όχι στην Sky Team; Υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία ή δήλωση ή προκύπτει από την αίσθηση ότι στη νέα εταιρεία το πάνω χέρι και την καθημερινή διοίκηση θα έχει η πρώην A3;

dmoud":1sbdzzc8 said:
Η Delta είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες παγκοσμίως αεροπορικές εταιρείες, με πολύ μεγάλο αριθμό υπερατλαντικών προορισμών. Το να λέμε ότι είναι λιγότερο ασφαλής από την ΟΑ (χωρίς να εννοώ ότι η ΟΑ δεν είναι ασφαλής εταιρεία) ή να θέτουμε γενικά ζήτημα ασφάλειας των πτήσεων το θεωρώ υπερβολικό.

Είναι λογικό να υπάρχει μια φοβία απ'το επιβατικό κοινό απέναντι σε αμερικάνικες εταιρίες για αεροπειρατείες από τρομοκράτες (βέβαια κατά πόσο δικαιλογείται μια τέτοια φοβία είναι άλλο θέμα). Άλλωστε πριν λίγο καιρό έγινε μια τέτοια απόπειρα σε υπερατλαντικό δρομολόγιο της Delta. Ωστόσο συμφωνώ με όσα είπε ο Orfeas και νομίζω πως σ'αυτήν την περίπτωση δεν αρκεί για μια επένδυση σε τέτοια δρομολόγια το πόσο πιο ασφαλείς μπορεί νιώθουν οι επιβάτες αν πετάνε με μια ελληνική εταιρία.

sakoN":3aghc47i said:
Γιατί το θεωρούμε δεδομένο ότι η ενιαία ΟΑ/Α3 θα ενταχθεί στην Star Alliance και όχι στην Sky Team; Υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία ή δήλωση ή προκύπτει από την αίσθηση ότι στη νέα εταιρεία το πάνω χέρι και την καθημερινή διοίκηση θα έχει η πρώην A3;
1.Έτσι έχει ακουστεί από παντού.
2.Η Star ¨καλοσώρισε¨ την συγχώνευση A3-OA με σχετική δήλωση της
3.Η A3 όπως είπες θα έχει ουσιαστικά το πάνω χέρι αν κρίνουμε από τη μετοχική σύνθεση.
Αν κάνω κάποιο λάθος με διορθώνεται.

@Μike:Λάθος μου, εξέλαβα το ζήτημα της ασφάλειας σε ότι αφορά την ασφάλεια των πτήσεων καθ'εαυτών (συντήρηση αεροσκαφών κ.τ.λ) και όχι για θέματα αεροπειρατείας. Αν και πάλι για μένα δεν δικαιολογείτι ο φόος από κάπου.

Πολύ συχνά ακούμε την έκφραση "το πάνω χέρι"... Στην περίπτωση της συγχώνευσης των δύο εταιρειών αυτό τι μπορεί
να σημαίνει; Πρακτικά... για τους ανθρώπους που δουλεύουν στις δύο εταιρείες, έχει φανταστεί κανείς τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό;

-Μειώσεις μισθών για όλους
-Απολύσεις για διοικητικά στελέχη