Φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Ι

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Τα αρχικά SP (Special Performance) σου λένε τίποτε?
 
Re: Re:

Jimis":1jmsus2r said:
Γιατί μου φαίνεται σαν μίνι-747;;; Φαντάζομαι και τα μίνι-380 :D :D
Και φαντάσου ότι η παραπάνω παρατήρηση γράφεται σε ένα αεροπορικό φόρουμ :doubt:
:with:
 
Και φαντάσου πως αυτά τα είπε ένα 13-χρονο παιδί που έγινε μέλος σε αυτό το φόρουμ για να μάθει κάτι παραπάνω αλλά όλοι πάνε να τον φάνε.
 
Θα υποστηριξω τον συντροφο Τζιμι. Ανεξαρτητως της ηλικιας του νομιζω ησασταν λιγο αυστηροι..
Φιλικα παντα
 
[offtopic]

Δεν είναι θέμα αυστηρού, είναι θέμα στοιχειώδους αναζήτησης στο web και διατήρησης του forum σε ένα επίπεδο που θα μπορεί να διαβάζεται "ωσάν εγκυκλοπαίδεια" όπως δηλαδή ήταν κάποτε το internet που δεν είχε πρόσβαση ο καθείς. Κανείς μας δε μεγάλωσε ξέροντάς τα όλα, αλλά το ζήτημα είναι να ψάχνεις και να μαθαίνεις και μόνος σου(και όχι να ρωτάς αδιακρίτως), ειδικά σε μία εποχή που το internet δε χρησιμοποιείται για διασκέδαση (μπαίνω σε forum να γράφω ό,τι θέλω, ή στο facebook ή να δω τα forward email μου από τους φίλους μου) αλλά περιέχει πληροφορία για ό,τι θέλω.

Τουτέστιν, εφόσον φαίνεται αυτό το τζαμπάκι μικρό και βλέπω πως ο τύπος αεροσκάφους στη φωτογραφία ως Boeing 747SP-27, ένας ώριμος χρήστης του διαδικτύου θα έπρεπε να αναζητήσει περαιτέρω πληροφορίες. Μια αναζήτηση στο google, στο bing και όπου αλλού βγάζει όλα τα απαραίτητα (μέχρι και αυτό το καταπληκτικό βίδεο με το 747SP της AR) που ήταν και προηγούμενος χρήστης του αεροσκάφους!

13χρονοι υπήρξαμε και εμείς αλλά ψάξαμε πολλά πράγματα και τα βρήκαμε. Αυτό όχι για φιγούρα, αλλά για να κρατήσουμε το φόρουμ σε ένα σοβαρό επίπεδο (εκτός αν το γυρίσουμε στο στείρο ερασιτεχνισμό όπου θα ρωτάμε τι διαφορά έχει το 737 από το 320). Με κάθε φιλική διάθεση!

[/offtopic]
 
Θα συμφωνήσω με τον Jerry επειδή απλούστατα τώρα πιά η διαδικασία γιά να ψάξη κάποιος μόνος του στο internet είναι πολύ πιό απλή απ'όσο ήταν μιά εικοσαετία παλιότερα.Το "γράφτηκα στο φόρουμ αυτό γιά να μάθω κάτι" δέν μπορεί πάντα να αποτελή δικαιολογία γιά κάποιον που ρωτάει χωρίς πρώτα να έχη εξαντλήσει όλες τίς δυνατότητες να βρή αυτό που θέλει μόνος του.Δηλαδή εγώ που όταν πρωτοείδα 747SP (τής TWA,άν θυμάμαι καλά) στο αείμνηστο LGAT δέν υπήρχε κάν internet να ψάξω να βρώ πληροφορίες,τί να πώ;Εκείνη την εποχή είχα μόνο δύο λύσεις:είτε να κατέβω στην πίστα να ρωτήσω-πράγμα αδύνατον φυσικά-ή να πάω σ'ένα βιβλιοπωλείο και να ψάξω να βρώ κανένα βιβλίο σχετικό με τά αεροπλάνα κλπ κλπ.Φυσικά έκανα το δεύτερο και έτσι έμαθα.

Διαφορετικά θα βρεθούμε ενώπιον περιπτώσεων όπου κάποιος θα γράφεται στο φόρουμ και το πρώτο θέμα που θα ανοίγη θα ρωτάη γιατί τα αεροπλάνα έχουν φτερά και πίσω............
 
Εγώ πάλι θα διαφωνήσω μαζί σας.
Ναι είσασταν αυστηροί μαζί του. Ο Jimmys σαφώς και κάποιες φορές ρωτάει, φαίρεται, γράφει κουραστικά αλλά πάνω κάτω όλοι είχαμε καταλάβει απο τα γραφόμενα του την ηλικία του.
Σαφώς και θα πρέπει κάποιος να ψάχνει συνεχώς στο ίντερνετ και να αναζητεί την πληροφορία αλλά πόσοι απο εμάς ποστάρουμε χωρίς να το ψάξουμε πρώτα; Είμαστε όλοι τέλειοι;
Γνωρίζαμε όλοι την συγκεκριμένη έκδοση του 747; Εγώ προσωπικά που είμαι καθημερινά επι ώρες σ'αυτό το φόρουμ καθώς και στα γνωστά φωτογραφικά, δεν έτυχε να το δώ ποτέ.
Εκτός κι αν πρέπει να μάθουμε όλους τους τύπους αεροσκαφών του πλανήτη και μετά να ποστάρουμε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μας ειρωνευτεί ο καθένας.
Με την ίδια λογική να κλείσουμε και το "Γενικές αεροπορικές απορίες" και να τους παραπέμπουμε όλους στο Google.
 
Ρε πέδες εντάξει coolαρετε λιγάκι :cool: . Το προφανές είναι ότι ο καθένας μπορεί να ψάξει στο νετ να βρει ο,τι πληροφορία θέλει αλλά και αυτό το φόρουμε ένα κομμάτι του νετ είναι κατά κάποιο τρόπο. Εγώ που δεν είμαι πολύ ενεργό μέλος αλλά εδώ και καιρό διαβάζω ( κυρίος ) το φόρουμ έχω μάθει πάρα πολλά πράγματα που δεν γνώριζα πολλών " επιπέδων " γνώσης πάνω σε θέματα αεροπορίας. Από πολύ απλά θέματα " τύπων " αεροσκαφών μέχρι εξονιχιστικές λεπτομέρειες τρόπου λειτουργίας κινητήρων κτλ. Έχω καταλάβει πως εδώ υπάρχουν και άνθρωποι με εμπειρία και καθημερινή τριβή επάνω στην αεροπορια αλλά και απλοί φίλοι κάποιου αεροδρομίου-αεροσκάφους ή γενικά του χώρου. Δεν μου έχει δοθεί η εντύπωση πως το φόρουμ απευθύνεται σε " επαγγελματίες " του χώρου αλλά πως γίνεται μια προσπάθεια ( σοβαρή ναι κ επιπέδου ναι ) ώστε μέσα από τη συζήτηση να υπάρχει προφανώς ανταλλαγή απόψεων αλλά και να " εκλαικευτούν [ αν μπορω να χρησιμοποιήσω τον όρο ] κάποιες " αεροπορικές απορίες " σε ένα κοινό που δεν έχει τις γνώσεις ώστε να τις κατανόησει εύκολα και με απλό τρόπο. Λες του Jimakou λοιπόν να ψαχτεί λίγο παραπάνω για να λύσει την απορία του και τελειώνει εκεί. Άντε δώστου και κανα link ως extra βοήθεια. :p

Φιλικά
 
Αγαπητά μέλη, ξέρω ότι είμαστε για λίγο εκτός ουσιαστικού θέματος αλλά για λόγους ουσίας. Πιστεύω ότι το διαδίκτυο έχει ανοίξει τόσο διάπλατα τις πόρτες του στη γνώση που έχει σε μεγάλο βαθμό αδρανοποιήσει τη "κοπιώδη" δίψα για γνώση (σε όποια ένταση). Τα χρόνια που τρώγαμε βιβλία και περιοδικά μέχρι να λιώσουν για να μάθουμε πράγματα βλέπω πως φεύγουν ανεπιστρεπτί. Ανεπιστρεπτί όμως μπορεί να εγκατασταθεί και η φτηνή εκδοχή της άγνοιας/μη ενημέρωσης που κρίνεται κάποιες φορές ως βασικό στοιχείο κοινωνικοποίησης. Το ότι υπάρχει ένα φόρουμ δημόσιο για την ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων δεν υποκαθιστά την δίψα για γνώση και μάθηση, πόσο δε μάλλον την ανάγκη για ικανοποίηση που προσφέρει η σωστή συμμετοχή και παρουσία. Η εποχή που ζούμε δεν αγαπά την τυράννια του μυαλού. Ας της μάθουμε τουλάχιστον τη χαρά της τυράννιας αυτής. Και αυτό είναι σημαντικότατη προσφορά.

δικός σας
 
Top