Φωτογραφίες στο διαδίκτυο - Ι

  • Thread starter Akis
  • Ημερομηνία δημιουργίας
solro":2nf4cqjy said:
Αν έγινε φωτομοντάζ θα έγινε στην γραμμή που ξεχωρίζει το φωτισμένο μέρος του φτερού από το αφώτιστο.


Πάντως ή είναι θεός της φωτογραφίας ή θεός του photoshop.


Λογικά η πηγη φωτός που φωτίζει το φτερο (φεγγάρι) είναι στην πλάτη του φωτογράφου και γι αυτό η ατρακτος καλυπτει ενα μερος και πεφτει σκια στο φτερο..

ουτε σε αυτην http://www.airliners.net/photo/Aer-...1893211/&sid=cfb9e5e8cfea7420933880c5d7f9abb2 φαινεται η διαφορα στο φτερο οποτε λογικο ειναι στην πρωτη που επικρατει απολυτο σκοταδι να μην φαινεται καθολου..

εδω http://www.flickr.com/photos/bazm/105161652/ εχουμε εκθεση 15 sec σε πολύ μικρότερο iso (1500) και πολυ χειροτερη μηχανη και εχει αυτο το αποτελεσμα..

ουτως η άλλως αν ειχε μεγαλυτερη εκθεση θα εκανε star trails..δεν βρισκω το λογο γιατι η πρωτη να ειναι photoshop...
 
danichro":qv648rgg said:
Λογικά η πηγη φωτός που φωτίζει το φτερο (φεγγάρι) είναι στην πλάτη του φωτογράφου και γι αυτό η ατρακτος καλυπτει ενα μερος και πεφτει σκια στο φτερο..

Είμαι σίγουρος ότι η πηγή του φωτός είνα το anticollision light όπως φαίνεται και από το παρακάτω video.
http://www.flightlevel350.com/Aircr...irline_Qatar_Airways_Aviation_Video-9529.html

danichro":qv648rgg said:
ουτε σε αυτην http://www.airliners.net/photo/Aer-Ling ... c5d7f9abb2 φαινεται η διαφορα στο φτερο οποτε λογικο ειναι στην πρωτη που επικρατει απολυτο σκοταδι να μην φαινεται καθολου..

Εγώ πάντως την διαφορα την βλέπω...
 
Να μην ξεχνάμε ότι στο ύψος πτήσης αντιστοιχεί πολύ μικρότερη φωτορρύπανση και πολύ μικρότερη ατμοσφαιρική απορρόφηση. Όλα αυτά μεταφράζονται σε μεγαλύτερη φαινόμενη φωτεινότητα των αστέρων...
 
Η φωτογραφία αυτή είναι πιθανότατα αληθινή.Το "πιθανότατα" έχει να κάνει με το ότι δεν έχω αποπειραθεί να τραβήξω κάτι ανάλογο οπότε δε μπορώ να είμαι 100% σίγουρος. Ωστόσο θεωρώ πως είναι. Όπως είπε και ο Γιώργος πιο πάνω, σε τέτοια ύψη η φωτορύπανση είναι πρακτικά ανύπαρκτη. Η καταγραφή του γαλαξία μας απαιτεί χρόνο μερικών λεπτών σε ISO 100 και ο φωτογράφος εδώ έχει κάνει λήψη με ISO 12800 που σημαίνει μια διαφορά της τάξεως των 8 stop, όπως λέμε στη φωτογραφία. Με μια τέτοια έκθεση, είναι πολύ πιθανό ο χρόνος που απαιτείται να κυμαίνεται στα 5 δευτερόλεπτα περίπου -όπως αναφέρει και ο ίδιος. Είναι άλλωστε εμφανής και ο χρωματικός θόρυβος που προκαλεί μια έκθεση σε τόσο υψηλά ISO, τον οποίο σκόπιμα δεν αφαίρεσε πλήρως για να μη καταστρέψει λεπτομέρειες στη φωτογραφία. Εάν είχε αποπειραθεί να κάνει την ίδια λήψη κοντά ή μέσα σε πόλη, τα άστρα απλά δε θα φαινόντουσαν και η όλη φωτογραφία θα είχε μια χροιά πράσινη ή πορτοκαλοκίτρινη, ανάλογα με το κυρίαρχο είδος φωτισμού στους δρόμους και τα σπίτια.Το κόκκινο χρώμα σε τμήμα της πτέρυγας προέρχεται από το anti-colission της ράχης του αεροσκάφους. Η δυσκολία σε αυτή τη λήψη βρίσκεται στη σταθεροποίηση της μηχανής μέσα στο αεροσκάφος -η οποία μπορεί να γίνει με κάποιου είδους βεντούζα στο παράθυρο ή με τρίποδο- και προφανώς με τη συγκατάθεση του πληρώματος στην περίπτωση του δεύτερου. Μια άλλη τεχνική δυσκολία αφορά την εξάλειψη των ανακλάσεων από τα λιγοστά φώτα της καμπίνας (που ορισμένα δε σβήνουν ποτέ). Εικάζω ότι χρησιμοποίησε κάποιο ρούχο ή ύφασμα για να απομονώσει τη μηχανή από τα ενοχλητικά φώτα της καμπίνας. Χρειάζεται βέβαια και μια πτήση χωρίς αναταράξεις, οι οποίες θα έκαναν τις κουκίδες των άστρων να φαίνονται σα γραμμές. Τέλος η επιπρόσθετη δυσκολία, είναι τα 4000+ ευρώ που απαιτούνται για την αγορά μιας Nikon D3s και τα 1400 ευρώ που κοστίζει ο φακός 14-24/2,8 ! :D

Ηλίας
 
AirNewZealand":3lof7f1q said:

Όσο την κοιτάζω, τόσο πιο ψεύτικη μού φαίνεται η φωτογραφία. Όπως λέει ο Solro, υπάρχει μια νοητή γραμμή
πάνω από την οποία γίνεται οργασμός και κάτω της, τίποτα. Η αντανάκλαση ουράνιων σωμάτων στο φτερό
είναι τουλάχιστον χοντροειδής. Σκεφτείτε κάτι: τόσες φωτογραφίες του Διαστημικού Σταθμού και του
Διαστημικού Λεωφορείου και ίσα που φαίνονται 2-3 αστέρια. Εκεί κι αν δεν έχει φωτομόλυνση! Αυτός
κατάφερε κι έβγαλε το Milky Way band από το αεροπλάνο με μια βεντούζα και μια ζακέτα; Καθημερινά
χαζεύω αρκετά :oops: στο Astronomy Picture of the Day και στο spaceweather.com, όπου έχει πολλές
τέτοιες φωτογραφίες που περιγράφουν έκθεση ωρών. Τέλος πάντων, επειδή έχουν σφίξει οι ζέστες -που λέει κι
ο Payneful Tales- μην σας ζαλίζω άλλο, απλά κουβέντα να γίνεται και να λέμε κάτι πιο ελαφρύ. ;)
 
Αγαπητέ Diakon, παρ' όλες τις ζέστες έχουμε και ενδιαφέροντα θέματα να μας "δροσίζουν" :mrgreen: Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε ανάμεσα στην Αυστραλία & την Νέα Ζηλανδία (χειμώνας εκεί). Σε μία περιοχή (αυστραλία) που εγώ προσωπικά το 1995 βίωσα κάτι απόκοσμο, όταν θεώρησα ότι ο τεράστιος σεληνιακός δίσκος ανάμεσα σε δύο κτίρια σε πόλη της Ν. Αυστραλίας (Αύγουστος) ήταν ένα υπέροχο... (στρογγυλό διαφημιστικό τύπωμα/μπάνερ)... :shock: (μη γελάτε λέμε...) Ήταν τόση η ένταση όταν το ανακάλυψα που πραγματικά το θυμάμαι σαν και τώρα. Δεν ξέρω αν παίζει κάτι με την ατμόσφαιρα εκεί και την εγγύτητά της προς ..κάπου... :oops: (λέω εγώ τώρα.. οι της αστρονομίας γνωρίζουν καλύτερα..)! Όσον αφορά στην αντανάκλαση των αστέρων στο φτερό, θα ομολογήσω ότι το σημείο εκείνο είναι σαν καθρέφτης και εγώ προσωπικά (αν και όχι μαύρα μεσάνυχτα...) έχω φωτογραφήσει σχεδόν το μισό αεροπλάνο της πτήσης. Με δεδομένο ότι πιθανότατα τσεκάρουν τις φωτογραφίες για θέματα επεξεργασίας, ίσως -και καλή τη πίστη- να έδινα την ψήφο μου στο ότι μπορεί να είναι αληθινή (θα ήθελα τουλάχιστον :mrgreen: )

δικός σου
 
Diakon":2nvp8y5n said:
...ξέρω ότι οι φωτογραφίες που δείχνουν τον γαλαξία μας χρειάζονται κάποιες ώρες έκθεσης...

Να την πω την αμαρτία μου, και εμένα με προβλημάτιζε αυτό το θέμα. Σκέφτηκα, είναι δυνατόν να έβγαλε τον γαλαξία;
Από χρόνους έκθεσης, ISO, αποστάσεις, φακούς και λοιπά τεχνικά δεν πολυσκαμπάζω. Όμως θεωρώ πειστικές τις εξηγήσεις του DREAMLINER.
Όσον αφορά τις αναταράξεις, έχω κάνει πτήση σαν μετάξι με την Blue1, οπότε δεν το θεωρώ απίθανο να μην υπήρχαν καθόλου.
Όπως και να έχει, photoshop ή όχι, προσωπικά μου αρέσει πολύ αυτή η φωτογραφία. Και τελικά έβαλα το σύνδεσμο, διότι

payneful_tales":2nvp8y5n said:
... Με δεδομένο ότι πιθανότατα τσεκάρουν τις φωτογραφίες για θέματα επεξεργασίας, ίσως -και καλή τη πίστη- να έδινα την ψήφο μου στο ότι μπορεί να είναι αληθινή (θα ήθελα τουλάχιστον :mrgreen: )
 
Καλά έκανες κι έβαλες τον σύνδεσμο, βρήκαμε κι ένα θέμα συζήτησης πέρα από τις τρέλες της Hellenic Imperial.
Απλά, είπα να το ψάξω λίγο και να εξηγήσω τον "προβληματισμό" μου: στην ιστοσελίδα Astronomy Picture of the Day http://apod.nasa.gov/apod/ έχει πολλές φωτογραφίες που φαίνεται ο υπόλοιπος γαλαξίας μας. Είπα να
δείτε για παράδειγμα αυτήν http://apod.nasa.gov/apod/ap090818.html που θυμίζει την φώτο του φίλου
στην airliners.net. Αναφέρει η περιγραφή ότι χρειάστηκαν 4 διαφορετικές φωτογραφίες ψηφιακά συνδυασμένες για να
βγει το αποτέλεσμα. Υποθέτω ότι στην έρημο έχει ακόμα λιγότερα φώτα από την καμπίνα και τα φώτα πλοήγησης του αεροπλάνου. Αν ψάξετε την ιστοσελίδα που σας έδωσα με τις λέξεις "milky way band", θα δείτε αμέτρητες, σχεδόν όλες αποτέλεσμα πολλής δουλειάς και ψηφιακού "πειράγματος". Να θυμήσω εδώ και την ανάρτηση -λίγες μέρες πριν- του ηγετικού στελέχους, φανταστικού Συντονιστού, GP707:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?f=78&t=2641&st=0&sk=t&sd=a&start=1905#p136108. Μάλλον συμφωνώ...
 
Top