Φωτογραφική μηχανή εν πτήση

  • Thread starter DR
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Εδώ απαγορεύουν τη φωτογράφηση στους σταθμούς του ΟΣΕ την ίδια στιγμή που όλα σχεδόν τα τραίνα,είναι βαμμένα από τους...καλλιτέχνες :wall:
 
Off topic αλλά ρε παιδιά όχι και αδύναμοι στρατιωτικά! Δε λέω βέβαια για όλους αυτούς που προσπαθούν να γλιτώσουν τη θητεία και όλα τα γελοία που βλέπαμε πριν λίγους μήνες. Μιλάω για τους πιλότους που ρισκάρουν την ζωή τους πετώντας καθημερινά αναχαιτίσεις και όλους τους υπόλοιπους που φυλάνε Θερμοπύλες καθημερινά και αδιαμαρτύρητα! Έχω συγγενείς και φίλους αξιωματικούς και ξέρω πολύ καλά τι λέω.
Επίσης ο εξόπλισμός των ΕΔ εξυγχρονίστηκε πολύ την τελευταία δεκαετία.
Μην απαξιώνουμε τα πάντα λόγω ενός αναχρονιστικού κανονισμού.
Συγγνώμη για το οφ, απλά έχω μια ευαισθησία σε αυτό το τομέα. Ας μην το σχολιάσουμε όμως παραπάνω και ξεφύγει το θέμα.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
 
Προ ολίγων ημερών σε πτήση πρωϊνή της Olympic Αθήνα - Ηράκλειο τράβηξα με ψηφιακή μηχανή βίντεο εν πτήση. Τότε βγήκαν οι αεροσυνοδοί με το καροτσάκι για να μας σερβίρουν. Με βλέπει η μία αι κοιτάζει την άλλη και της λέει ψιθυριστά camera camera camera! Δεν έκοψα αμέσως το βίντεο αλλά της έβλεπα που με σχολιάζανε. Τότε σταμάτησα να γράφω. Τις κοιτάζω. Τις ρωτάω απαγορεύεται; Μου λένε κανονικά ναι αλλά εντάξει. Με σερβίρει η μία και μου λέει απαγορεύεται να τραβάτε έξω. Της λέω και εγώ: Μα η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών απαγορεύεται κατά την απογείωση και προσγείωση. Όχι απαγορεύεται γενικά μου απαντάει. Το περίεργο είναι ότι η κάρτα με τις οδηγίες ασφαλείας του A319 είχε ξεκάθαρο συμβολισμό που επέτρεπε τη χρήση κάμερας κατά την πτήση. Εκεί έληξε το θέμα αλλά μετά που μπήκαν στο galley τις άκουσα που σχολιάζανε: Δηλαδή κατέγραφε; Ναι κατέγραφε!!!
Από μέσα μου σκέφτηκα ότι πολύ άγχος για το τίποτα από το πλήρωμα.
Γιατί όμως ρε παιδιά; Ωραίοι είμαστε όταν πληρώνουμε τα εισιτήρια, αλλά απαγορεύεται να τραβήξουμε πλάνα ΕΚΤΟΣ ΚΑΜΠΙΝΑΣ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ; Θα μας τρελάνουν; Άλλα γράφουν οι οδηγίες και άλλα λένε στα πληρώματα; Α να σημειώσω ότι στις οδηγίες που λένε πριν την απογείωση δεν αναφέρθηκε απαγόρευση λήψης φωτογραφιών.
Πάντως τί να πω; Ο τρόπος των κοριτσιών που μιλούσαν μεταξύ τους για μένα με έκανε να αισθανθώ τρομοκράτης με μια compact μηχανή 12 mpixels! :with: :wall: Μπορώ να πω όμως ότι σε μένα μίλησαν ευγενικά! Η απορία μου είναι γιατί τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ;
 
GiannisKr":11cs4vwl said:
Η απορία μου είναι γιατί τρομοκρατήθηκαν τόσο πολύ;

Έχουν "καεί" πληρώματα καμπίνας, από φωτό/ βίντεο / trip reports επιβατών (ψάξε λίγο στο forum και θα καταλάβεις) οπότε όλες οι "Μεζιτοπούλες/Aegeanούλες" τρέμουν τη...........δημοσιότητα.
 
Αν και το θέμα μας έχει επικεντρωθεί στην λήψη φωτογραφιών από την καμπίνα του α/φ προς τα έξω, εμένα μου έχει συμβεί αρκετές φορές πληρώματα να μου κάνουν παρατήρηση που βγάζω φωτογραφίες των πληρωμάτων. Εάν βγάλω φωτογραφία χωρίς φλας τότε καλώς, γιατί δεν το παίρνουν είδηση, εάν όμως χρησιμοποιήσω φλας ξέρω ότι σε λίγο θα μου κάνουν παρατήρηση. Σέβομαι και αποφεύγω να παίρνω φωτογραφίες επιβατών (πρόσωπα) λόγω προσωπικών δεδομένων, αλλά άμα παίρνεις φωτό από τα πληρώματα ποιος ο λόγος; Εκπροσωπούν την εταιρεία και δεν τους ενοχλείς στην προσωπική τους ζωή. Άμα χρησιμοποιήσεις την φωτό, διαφήμιση της εταιρείας κάνεις. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που είναι τόσο ευαίσθητοι. Επίσης μου έχει τύχει να μου κάνουν παρατήρηση στο Ελ. Βενιζέλ. Όταν στην πίστα έπαιρνα φωτό πολιτικών αεροσκαφών. Πάλι δεν κατάλαβα τον λόγο. Δεν θα προξενούσα κανένα ατύχημα γιατί ούτε σε αεροκινητήρα κοντά ήμουν ούτε σε διάδρομο μετακίνησης αυτοκινήτων / αεροσκαφών, ούτε εμπόδιζα ή καθυστερούσα την επιβίβαση. Ποιος ξέρει τον λόγο;
 
Belavia":1lldaxat said:
Σέβομαι και αποφεύγω να παίρνω φωτογραφίες επιβατών (πρόσωπα) λόγω προσωπικών δεδομένων, αλλά άμα παίρνεις φωτό από τα πληρώματα ποιος ο λόγος; Εκπροσωπούν την εταιρεία και δεν τους ενοχλείς στην προσωπική τους ζωή. Άμα χρησιμοποιήσεις την φωτό, διαφήμιση της εταιρείας κάνεις. Δεν καταλαβαίνω τον λόγο που είναι τόσο ευαίσθητοι.

Αγαπητέ belavia, και άμα τη χρησιμοποιήσεις την φώτο για να δημιουργήσεις μία πολύ όμορφη παραποίησή τους, και πάλι διαφήμιση της εταιρείας κάνεις; Για να το λήγουμε και αυτό το θέμα σιγά σιγά, σαφέστατα και απαγορεύεται να φωτογραφίζεις πρόσωπα (πληρώματα ή μη) χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Τώρα, εάν σε ένα ευρύ καλλιτεχνικό μάτι, πέσει και κάνα πρόσωπο απ' τον χώρο..ε... Το βασικότερο όμως πάντα στη φωτογραφία είναι η χρήση αυτής. Όσο την κρατάς για σένα, δύσκολα θα δημιουργήσεις πρόβλημα. Όταν φεύγει από σένα αρχίζουν τα θέματα. Δεν θα θελες φαντάζομαι να πρωταγωνιστήσεις σε θέματα που δεν τα επιθυμείς; Λογικό μου ακούγεται.
Όσο βρίσκεσαι σε τέρμιναλ αεροδρομίου και δεν υπάρχει σήμανση απαγόρευσης φωτογραφίας, μπορείς άνετα να το χαίρεσαι στην καταγραφή αεροπλάνων. Ακόμη και αν σε ενοχλήσουν κάποιοι, μπορείς να ζητήσεις το πού αναγράφεται η απαγόρευση. Για την πίστα ισχύουν άλλα πραματάκια (έγγραφες/ειδικές άδειες) και θέλει προσοχή. Βέβαια επαφυόμαστε πάντα στην ευγενή καλοσύνη των όποιων συνοδών/υπευθύνων και ποτέ δεν το παρακάνουμε. Μη φτάσουμε σε σημείο να γίνουμε σαν μερικούς μερικούς που δεν έχουν όριο για να καταφέρουν να βγάλουν ένα κομμάτι π.χ. αεροπορικού πολιτισμού.
Πρόσφατα, ένας αρκετά γραφικός συγχωριανός μου, κέρδισε ένα δικαστήριο στη Σουηδία γιατί βάλανε τη φάτσα του σε "γιαούρτι Τουρκίας" που πουλιώταν στη Σουηδία. Τη φάτσα του την τράβηξε ένας φωτογράφος πριν από 10 χρόνια σε διακοπές, την καταχώρησε στη βάση δεδομένων της εταιρείας που δούλευε ως φωτογράφος, την είδε η γιαουρτοεταιρεία, της καλάρεσε για "Τούρκος", πλήρωσε δικαιώματα χρήσης, την έβαλε στα γιαούρτια, έκανε καμπάνια και μια καλή μέρα, ένας άλλος συγχωριανός μας το είδε όταν πήγε σε σούπερ μάρκετ της Στοκχόλμης να ψωνίσει. Τρέχα γύρευε. Η γιαουρτοεταιρεία πλήρωσε τα δικαστήρια, τον "Τούρκο" (περί τα 200.000 ευρω) και έκανε μήνυση στην εταιρεία του φωτογράφου. Ακόμα τρέχουν όλοι. Με τις υγείες μας. ;)
http://www.makthes.gr/news/world/58183/

δικός σου
 
Προσωπικά πιστεύω για τα πλάνα εντός του αεροσκάφους πρέπει πρώτα να ρωτάμε για να μη δημιουργούνται παρεξηγήσεις. Για τα πλάνα εκτός αεροσκάφους (από το παραθυρο) καταλαβαίνω να υπάρχει ένα όριο όσον αφορά στρατιωτικά αεροδρόμια. Θα πρέπει όμως και οι ΥΠΑ/ΓΕΑ/ΓΕΣ/ΓΕΝ να καταλάβουν ότι: α) ζούμε στην εποχή των δορυφόρων με ευκρίνεια 15-1cm!!! β) αν θάλουν να κρύψουν κάτι να το κρύβουν κανονικά. γ) όσο επικίνδυνος είμαι εγώ για την εθνική ασφάλεια, το ίδιο και χειρότερα επικίνδυνος είναι και ένας φαντάρος που υπηρετεί τη θητεία του σε στρατιωτικό αεροδρόμιο και επειδή του έκατσε το γερμανικό νούμερο στη σκοπιά, θα θέλει να εκδικηθεί το σύστημα που τον βόλεψε εκεί αντί στον Έβρο όπως τους υπόλοιπους Έλληνες. Επίσης, το ίδιο επικίνδυνος είναι και ένας planespotter, καθώς και ένας τυχαίος τουρίστας που φωτογραφίζει επειδή δήθεν δεν καταλαβαίνει ελληνικά ή αγγλικά δ) Η λογική της υπεραπόρρητης στρατιωτικής μηχανής της Ελλάδος ανήκει στη λογική των δεκαετιών του ψυχρού πολέμου.
 
Ειδικά στην περίπτωση της Olympic Air, αμέσως μόλις σβήσουν οι ενδείξεις για τις ζώνες, γίνεται πάντα ανακοίνωση προς τους επιβάτες, ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις ηλεκτρονικές φορητές συσκευές τους, αφού πρώτα ενημερώσουν το πλήρωμα. Η φωτογράφηση/βιντεοσκόπηση από το παράθυρο δε νομίζω ότι απαγορεύεται πουθενά και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο, γιατί θα πρέπει να απαγορεύεται. Αυτό που θεωρώ απρεπές είναι να φωτογραφίζονται πρόσωπα χωρίς να έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους προς τον λήπτη της φωτογραφίας. Η καμπίνα του αεροπλάνου μπορεί να αποτελεί δημόσιο χώρο, αλλά ειδικά στις πολύωρες πτήσεις, έχουμε την τάση να κάνουμε πράγματα που θα κάναμε στο σπίτι μας: να κοιμηθούμε, να φάμε, να ξαπλώσουμε, να εργαστούμε.

Από αυτά που διαβάζω, εάν και εφ' όσον ισχύουν (ποτέ δε με ενόχλησε μέλος του πληρώματος επειδή έπαιρνα με τη φωτογραφική τα σύννεφα), καταλαβαίνω ότι το παράδειγμα της ΟΑ δεν αποτελεί στάνταρ παράδειγμα αεροπορικής εταιρείας, υπό την έννοια ότι τα "κορίτσια" έχουν σαφέστατες εντολές για πάρα πολλά πράγματα ως προς τη συμπεριφορά τους στην καμπίνα, που φτάνουν σε επίπεδο σουρρεαλισμού. Οτιδήποτε συμβεί εκεί, και δεν εμπίπτει σε mainstream καταστάσεις (κάτι που χαλάει αποστειρωμένο το Zen της πτήσης και καταστρέφει το image της "καλής κορασίδος" που τόσο πολύ έχει κοπιάσει η προϊσταμένη να δημιουργήσει και να συντηρήσει), καθιστά πρωτίστως τα "κορίτσια" υπόλογα στα στελέχη της εταιρείας.

Απλά σκεφτείτε τι άδοξο τέλος θα είχε η καριέρα των μελών της πτήσης κάποιας ελληνικής εταιρείας, αν κάποιος επιβάτης κατέγραφε τις παρακάτω -μαγικές κατά τη δική μου γνώμη- στιγμές:

http://www.youtube.com/watch?v=ztrOt3OXym8

Για την ιστορία, εκπρόσωπος της Lufthansa θεώρησε το περιστατικό "διασκεδαστικό" και "διαφήμιση της εταιρείας, επειδή αποδεικνύει πως η Lufthansa εξακολουθεί και προσφέρει μαξιλάρια στην Οικονομική, χωρίς χρέωση".

http://news.travel.aol.com/2010/08/10/l ... low-fight/
 
Re: ATH-KRK-ATH.LOT LO605/606

imaginas":1n6mii89 said:
...Βρίσκω ευκαιρία να σηκωθώ για να φωτογραφίσω το εσωτερικό του Βραζιλιάνικού α/φους.Τι το ήθελα;Έρχεται η αεροσυνοδός "τσαμπουκαλεμένη" με ύφος λοχία των S.S και μου λέει "No pictures".Κάνω το λάθος να ρωτήσω "why". Και μου απαντάει "I said no pictures".Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια και το σταμάτησα εκεί.Απαγορεύεται γενικά από κάποιο κανονισμό του ICAO η φωτογράφιση στα α/φη ή μόνο η LOT το απαγορεύει;Πάντως να σημειώσω ότι δε χρησιμοποίησα flash.
Πρόσφατα έγινα μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού σε πτήση εσωτερικού της ΟΑ όπου ένας τυπάς 2-3 σειρές μπροστά μου έβγαλε την βιδεοκάμερα και άρχισε να βιδεοσκοπεί την φαμίλια του. Σε κάποια φάση σήκωσε την κάμερα και άρχισε να παίρνει γενικά πλάνα της καμπίνας και τότε τον πλησίασε μια ι/σ και του ζήτησε αυστηρά μεν ευγενικά δε να σβήσει τα πλάνα γιατί περιείχαν και την ίδια μέσα χωρίς την συγκατάθεσή της. Αυτός ξίνισε και άρχισε να μουρμουράει τα κλασσικά ωστόσο υπάκουσε με τη 2η και αφού του κοινοποιήθηκε ότι θα ενημερωθούν οι πιλ'οτοι για το συμβάν και ότι θα τον αναμένει η ΕΛ.ΑΣ στο apron...
 
Re: ATH-KRK-ATH.LOT LO605/606

imaginas":3kufezzw said:
Πάει ο άντρας αστυνομικός και της ζητάει ευγενικά να σβήσει τα πλάνα που αφορούν τον έλεγχο.Εκεί εμφανίζεται και κλασικός νεοΈλληνας από το γκρουπ και αρχίζει να φωνάζει στον αστυνομικό ότι δεν απαγορεύεται ότι έχει γυρίσει τον κόσμο και δεν του έχουν πει τίποτα,και απαιτεί από τον αστυνομικό να είναι ευγενικός,αλλά ο αστυνομικός ήταν ευγενικός αυτός όχι.


τι μου θύμησες

ίδια πτήση, άλλα πριν κάνα 2 χρόνια. στον έλεγχο να έχω πιάσει συνομιλία με τον φύλακα, που τον ξέρω (κρίμα που δε έπεσε σε σας, μιας κι ξέρει αρκετά ελληνικά), κι από πίσω ο έλληνας, να με κράζει στα ελλήνικα (με ότι βρισιά ήξερε, μιας κι ψίλοκαθυστερούσα την ουρά), μιας κι δε κατάλαβε ότι είμαι έλληνας, άλλα με το που γυρνάω, κι του απαντώ να μου μιλά ποιο ευγενικά, τον έκανα κόκκινο.

το έχω ζήσει πολλές φορές με τους έλληνες να βρίζουν στα Ελλήνικα, νομίζοντας ότι κανείς δε ξέρει ;)
 
Top