Φωτογραφική μηχανή εν πτήση

  • Thread starter DR
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Απ τη στιγμή που σου βάζουνε μια ταμπέλα ίσαμε το μπόι σου με απαγορευτικό λήψης φωτογραφιών τι κάλυψη θες.
 
Προσωπικά δεν έχω δεί κάποια τέτοια στα αεροδρόμια της Αθήνας, της Κέρκυρας και της Κεφαλλονιάς. Στρατιωτικά αεροδρόμια βεβαίως - πλην της Τανάγρας - δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και ούτε πρόκειται για ευνόητους λόγους. Και έτσι να είναι, η ΥΠΑ το επιτρέπει, το αεροδρόμιο το προωθεί (βλ. έκθεση φωτογραφίας της "Απογείωσης" στο LGAV) και πως τελικά απαγορεύεται;
 
Φίλε μου δεν ξέρω τι γίνεται σε αυτα τα μέρη. Στον διεθνές αερολιμένα του Ηρακλείου όμως υπάρχουν. Και δεν αποτελεί καθαρά στρατιωτικό προορισμό. Μην τρελαθούμε κιόλας. Το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο είναι.
 
Andreas":1ewh4poo said:
Και δεν αποτελεί καθαρά στρατιωτικό προορισμό. Μην τρελαθούμε κιόλας. Το δεύτερο σε κίνηση αεροδρόμιο είναι.

Δεν έχει να κάνει με στρατιωτικό προορισμό ή αεροπορική κίνηση. Σε όσα αεροδρόμια υπάρχουν και εγκαταστάσεις ΠΑ η φωτογράφηση απαγορεύεται ρητώς. Σε όλα τα υπόλοιπα η φωτογράφηση φυσικά και επιτρέπεται από την ΥΠΑ και εννοείται το ίδιο το αεροδρόμιο.
 
Αυτό λέω και εγώ. Αν και δεν είναι καθαρά στρατιωτικό αεροδρόμιο αλλά πολύ περισσότερο πολιτικό απαγορεύεται η φωτογράφιση.
 
Andreas":24ug0afe said:
Αυτό λέω και εγώ. Αν και δεν είναι καθαρά στρατιωτικό αεροδρόμιο αλλά πολύ περισσότερο πολιτικό απαγορεύεται η φωτογράφιση.

Συγνώμη αλλά διαβάζοντας τη συζήτηση δε φαίνεται πως λες και εσύ αυτό ;)

Ο pingu αναφέρθηκε σε αεροδρόμια αμιγούς πολιτικής χρήσης και εσύ του πρόταξες τον διεθνή αερολιμένα Ηρακλείου σαν... "αντιπαράδειγμα" :rolleyes: :?: :idea: Τελοσπάντων, αφού ξεκαθαρίστηκε έχει καλώς.
 
Βασικά ψιλοξεφύγαμε. Αυτό που ρωτήθηκε απ την αρχή της θεματικής ενότητας είναι η εν πτήση φωτογράφηση.
 
Clarification

pingu":1k3s74qp said:
Πάνω σε αυτό που είπε ο ikonoklastis τώρα:

Από τη στιγμή που έχει βγεί από το 1996 οδηγία της ΥΠΑ για ελεύθερη φωτογράφιση σε πολλούς αερολιμένες, και από τη στιγμή που κανονικά ο στρατός δεν έχει δικαιοδοσία σε πολιτικές εγκαταστάσεις εν καιρώ ειρήνης, γιατί να πρέπει να γίνεται αυτό το κομφούζιο νομικά; Επιπλέον, παλιότερα είχα στείλει e-mail στην ΥΠΑ περί το καθεστώς φωτογράφισης στα αεροδρόμι και με παραπέμψανε στις διευθύνσεις των αερολιμένων και όχι στο στρατό, είτε σε κάποιον άλλον μέσα στην ΥΠΑ.

O ikonoklastis έγραψε για την από αέρος φωτογράφηση και τι ισχύει σε όλη την επικράτεια. Για φωτογράφηση εδάφους αεροδρομίων κλπ. αποφασίζει ο εκάστοτε Αερολιμένας.
 
απορια με aegean και easyjet

Γεια σας κι απο μενα
Στης 17 του μηνα πεταξα απο ηρακλειο-αθηνα με την aegean και αθηνα λονδινο με την eazyjet ολα καλα και με της 2 εταιριες σε σχεση με το ταξιδι η απορια μου ειναι οτι και οι δυο μου ζητησαν να κλεισω την καμερα για λογους ασφαλειας οπως μου ειπαν την ωρα της απογειωσης.Ισχυει κατι τετοιο? ειναι επικινδυνο να τραβας βιντεο οταν το αεροπλανο απογειωνεται?
 
Re: απορια με aegean και easyjet

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall: :stupid: :stupid: :stupid: :stupid: :stupid: :bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
(Εγώ στην θέση σου δεν θα έκανα τον κόπο να ανοίξω συζήτηση με μια/έναν τέτοια/ο αεροσυνοδό.. θα του έλεγα ναι ναι, και μόλις καθόταν για την απογείωση, θα την έβγαζα και θα έκανα το hobby μου).

Σιγά μην βγάλουμε και τις μπαταρίες από τα ρολόγια μας :!: :!: :!:
 
Top