Φοβίες...

Μελέτησε τα στατιστικά που δείχνουν ότι το μακράν ασφαλέστερο σημείο της πτήσης είναι πρακτικά ολόκληρη η πτήση, εκτός από την αρχή και το τέλος.

Κατ' αρχάς έχεις ποτέ σκεφτεί γιατί έχεις αυτή την αντίδραση στο αεροπλάνο; Θέλω να πω πως για να έχει κάποιος τόσο άγχος συνήθως οφείλεται είτε σε κακή εμπειρία είτε γιατί του είναι άγνωστο ένα τέτοιο περιβάλλον. Ως ένα βαθμό ο φόβος που νιώθουν κάποιοι είναι δικαιολογημένος γιατί ο άνθρωπος δε γεννήθηκε να πετάει, οπότε λίγο οι κακές σκέψεις που μπορεί να κάνεις εσύ εκείνη την ώρα, λίγο αυτά που ακούς τριγύρω τελευταία με εξαφανισμένα αεροπλάνα δε θέλει και πολύ. Συνήθως η λύση λέγεται ''αντιπερισπασμός''. Βρες πράγματα να ασχοληθείς, να μιλήσεις με τους άλλους (αν δεν ταξιδεύεις μόνος σου) και γενικότερα να κάνεις πράγματα να ξεχνιέσαι ( άκου μουσική, δες καμιά ταινία, τα ipad και γενικότερα ότι συσκευή μπορείς να κρατήσεις με το ένα σου χέρι επιτρέπονται πλέον και σε απογείωση/ προσγείωση)Στους περισσότερους επιβάτες που μου έχουν τύχει και ήταν φοβισμένοι είχε αποτέλεσμα. Να θυμάσαι πως όλα είναι στο μυαλό και πως υπάρχουν και παιδάκια που ταξιδεύουν μόνα τους και το αεροπλάνο είναι από τα καλύτερα τους. Κανένα ποτάκι πριν την πτήση δεν θα κάνει κακό ( μη γίνεις σκνίπα, είπαμε με ρέγουλα ) Γενικότερα αν σε οποιαδήποτε στιγμή αισθανθείς πως δε το ελέγχεις ζήτα βοήθεια από το πλήρωμα. Όλοι οι αεροσυνοδοί έχουμε εκπαιδευτεί για τέτοιες καταστάσεις, μην ντραπείς
(Μεταξύ μας ο φόβος σου θα πρέπει να ναι μη χάσεις καμιά βαλίτσα αν πετάς με τη γνωστή ιταλική όχι η πτήση η ίδια :mrgreen: )

Μπορεί να φανεί αστείο αλλά απο τότε που άρχισα να ασχολούμαι με το Flight Simulator,μου πέρασε κάθε φοβία/άγχος που είχα με τα αεροπλάνα :D

Άρχισα να καταλαβαίνω πώς λειτουργεί κάθε τι στο αεροπλάνο,τους διάφορους ήχους που ακούγονται κατα την διάρκεια της πτήσης(πχ flaps)και γιατί ξαφνικά το αεροπλάνο έχει αναταράξεις ή 'νιώθεις'(στην διαδικασία καθόδου)ότι πέφτει :mrgreen:

Στην αρχή φοβόμουν αρκετά τα αεροπλάνα,μετά συνήθισα,ακολούθως ήρθε ένα άσχημο ταξίδι και με ξαναέπιασε φόβος.Μετά ξεκίνησα το FS και απο τότε κάθε ταξίδι είναι απόλαυση ;)

Εννοείται ότι όταν έχει ισχυρές αναταράξεις,φοβάμαι ακόμα,αλλά καμία σχέση με παλιά που έφτανα στα όρια του πανικού :oops:

ΥΓ.Η μόνη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω(πέρα απο τον εξομοιωτή πτήσης)είναι να σκέφτεσαι θετικά και όχι τα χειρότερα(πχ θα πέσει,αμάν χανόμαστε :D ),μιά δύσκολη στιγμή είναι και θα περάσει :)

Yianniz_z, στο αεροδρόμιο πάς με το αυτοκίνητο. Αυτό είναι έτη φωτός πιό επικίνδυνο απο την πτήση! ;)

Γεια σας κι απο μένα! Πετοφοβική κι εγώ και σε τρεις περίπου βδομάδες θα πετάξω για Κοπεγχάγη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Με απασχολεί η επιλογή της πτήσης που θα κλείσω...Έχω τις εξής δυο επιλογές για απευθείας πτήση: Aegean με Airbus 320 ή sas με airbus 321 που απ ότι διάβασα πρόκειται για παρόμοια αεροσκάφη. Στο airlineratings.com η sas παίρνει καλύτερη βαθμολογία όσον αφορά την ασφάλεια αλλά διάβασα κάπου εδώ ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι καλύτεροι γενικά και να τους προτιμάμε. Τι μου προτείνετε εσείς;

Εμεις ολοι σαν λαος ειμαστε καλυτεροι απλως δεν το γνωριζουμε :D
Προσωπικα μονο την Aegean .
Και καλους πιλοτους εχουμε και τα αεροσκαφη μας καινουργια ειναι.

http://el.wikipedia.org/wiki/Aegean_Airlines

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Εγώ να σου πω την αλήθεια στην αρχή το πήγαινα δαγκωτό για sas ( τους έχω τους Σκανδιναβούς για control freaks, οπότε λέω "εδώ είμαστε") αλλά μετά είπα να το ψάξω λίγο και είδα ότι έχει ουκ ολίγα ατυχήματα, όχι σοβαρά βέβαια, αλλά προβληματίστηκα.

Τι άγχος κι αυτό ρε γαμώτο, πώς σας ζηλεύω εσάς τους ατρόμητους! :cool:

Έχω πάει δυο φορές Κοπεγχάγη τον τελευταίο χρόνο και η συμβουλή μου είναι μακριά από την SAS.
Πέρα του ότι και τις δυο φορές μου έτυχε τεχνικό πρόβλημα-ευτυχώς στο έδαφος- με μεγάλη καθυστέρηση, το σέρβις τους είναι απαράδεκτο. Ένας καφές της παρηγοριάς και τίποτα άλλο. Ούτε φαγητό, ούτε αναψυκτικά/ χυμούς, ούτε καν ένα ποτήρι νερό!
Σε θέματα ασφάλειας ωστόσο είναι καλή εταιρεία, όπως αντίστοιχα και η Aegean.

Μια χαρά ασφαλείς είναι και οι δύο εταιρείες, όμως να προτιμήσεις την aegean για όλα τα υπόλοιπα (service κλπ)

Δύο φορές ταξίδεψα με τις σκανδιναβικές και πραγματικά απογοητεύτηκα.
Aegean και πάλι Αegean!