Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

Αληθινή βέβαια !!!!!!!!!!

:wall: :wall: :wall: :wall: :wall:
 
Re: Aπορία από flight info

Καλησπέρα,

Σήμερα το πρωί ταξίδεψα από Stansted- Γλασκώβη (FR4792). Η πτήση ήταν σχετικά οκ, αν και κατά την προσγείωση είχε μερικές αναταράξεις. Κοιτώντας πριν από λίγο το Flightaware (https://uk.flightaware.com/live/flight/ ... F/tracklog) διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη ότι το αεροσκάφος έχασε περίπου στη μέση του ταξιδιού και απότομα σχεδόν 6000 πόδια (περίπου 2χμ). Αυτό προκύπτει και βάσει του flightradar24. Εντούτοις δεν αισθανθήκαμε τίποτα. Υπάρχει περίπτωση να μην είναι ακριβή τα στοιχεία;

Ευχαριστώ,
 
Υπάρχει. Σύμφωνα με το flightradar24 η συγκεκριμένη πτήση είχε σταθερο cruising altitude 38000ft. Μάλιστα αν δείτε αναλυτικά τα δεδομένα στο track log που αναφέρατε, ένας δέκτης ADS-B μάλλον έλαβε λάθος δεδομένα (στη μέση περίπου, που λέει -5,806 Level FlightAware ADS-B (EGLF / FAB) ), γιατί αποκλείεται σε 20 δευτερόλεπτα να χάσατε 5800 πόδια!
 
Έχω μια απορία εδώ και πολύ καιρό ! Γιατί σε μερικές πτήσεις το callsign είναι διαφορετικό από το flight number; Για παράδειγμα, η σημερινή Α3603 είχε callsign ΑΕΕ8SE. Το 8SE προκύπτει από κάπου ή είναι προκαθορισμένο από το operations center; Τι προσφέρει αυτό; Και γιατί μερικές φορές το callsign είναι το ίδιο με τον αριθμό πτήσης; Ευχαριστώ !
 
Αν δεν κάνω λάθος, ο λόγος λέγεται Call-sign confusion. Το eurocontrol έχει ένα εργαλείο (Call-Sign Similarity tool) με το οποίο οι operators βλέπουν (στην αρχή κάθε σεζόν) αν θα πετάξουν στον ίδιο εναέριο χώρο με μια πτήση με παρόμοιο callsign (πχ η AEE603 - ΒΑW603) και αλλάζουν το call-sign σε κάτι άλλο.
 
Από τη στιγμή που κάθε ξένο αεροσκάφος μπαίνει στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο ελέγχεται από εμάς. Π.χ θα του ζητηθεί να αλλάξει ύψος πτήσης ή να αλλάξει πορεία.

Ο έλεγχος αυτός των αεροσκαφών γίνεται από τον πύργο ελέγχου το Ελ.Βενιζέλος ή σε κάποιο άλλο σημείο της Ελλάδας υπάρχει μια αίθουσα με ραντάρ που βλέπουν και καθοδηγούν αν χρειαστεί τα αεροσκάφη αυτά ;;
 
Ο έλεγχος αυτός γινεται απο το ΚΕΠΑΘ, που ειναι στο Ελληνικό.
 
Top