Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

Φλιλε Σάββα...

Το να είσαι φιλομαθής και το να τις τόσο ωραίες απορίες ειναι πολύ καλό και θα σε ωφελήσει πολύ στη ζωή σου.
Αλλά μην βιάζεσαι να μάθεις, κοίτα να καταλάβεις πρώτα τι κρύβεται από πίσω, όπως έκαναν οι καθηγητές σου όταν ήταν στην ηλικία σου και τώρα αν και δεν μπορούν να σου εξηγήσουν μια συγκεκριμένη εφαρμογή, είμαι σίγουρος ότι αν ψάξουν και βρούν την εξήγηση θα την κατανοήσουν πλήρως και σε βάθος.

Οπότε σου προτείνω αν θες πραγματικά να καταλάβεις τι κρύβεται πίσω από την πτέρυγα το airfoil τον κινητήρα κλπ να μάθεις καλά μαθηματικά, ρευστά και στη συνέχεια αεροδυναμική, σε ένα Πανεπιστήμιο της αρεσκείας σου εδώ ή στο εξωτερικό, και μετά ο δρόμος είναι ανοιχτός.

Η βιβλιογραφία πάντως για όποιον θέλει να ασχοληθεί με αεροδυνάμική και α/φη είναι μια: Anderson. Bέβαια θέλει κάποια μαθηματικά αλλά γενικά είναι πολύ καλό βιβλίο.

Και σε αυτούς που λένε για Bernouli απαντώ ότι είναι μεν μια εξήγηση αλλά σωστότερο είναι να δούμε τι γίνεται κάθετα στις ροικές γραμμές...
 
παιδια μπορει καποιος που ξερει να μου πει ποσες ωρες μπορει να πεταξει ενα a320? και ποσα χιλιομετρα μπορει να διανύσει?
 
Χωρίς να είμαι σίγουρος το max νομιζω κάπου στα 4300 ναυτικά μίλια. Γιατί σκέφτηκες μήπως το egyptair έφυγε τόσο μακριά; Να ξέρεις έπεσε.
 
Ισχύει το ίδιο που ισχύει με τα αυτοκίνητα.

Εξαρτάται από το πόσα καύσιμα βάζει πριν την πτήση.
Κανείς δεν βάζει περισσότερα από όσα χρειάζεται για το συγκεκριμένο ταξίδι (+ την ποσότητα που επιβάλουν οι κανονισμοί), μιας και κάτι τέτοιο σημαίνει επιπλέον βάρος συνεπώς και επιπλέον κατανάλωση καυσίμου.
 
οχι ρωταω απλα για το α320 και το 737 ειναι αεροσκαφη μικρων και μεσαιων αποστασεων και θελω να υπολογισω για ποσο μακρινα ταξιδια χρησιμοπιουνται. νομιζω οτι 4 με 5 ωρες ταξιδι οτι μπορουν να πραγματοποιησουν ετσι δεν ειναι? και
 
Παίζει ρόλο και τι cost index θα βάλει η εκάστοτε εταιρεία ( βλέπε ryanair 6 ) ώστε με τι μικρότερη ταχύτητα πλεύσης άρα και κατνάλωσης να διανύσει σχεδόν τι μέγιστη δυνατή απόσταση. :mrgreen:
 
ναι αυτο θελω να μαθω ποσο ειναι η μεγιστη δυνατη αποσταση που μπορει να διανυσει. απλα θελω να τα συγκρινω με τα μεγαλα αεροσκαφη που πραγματοπηουν υπερατλαντικες πτησεις για να δω ποση ειναι η διαφορα και για ποσα χιλιομετρα η ωρες δεν μπορει να κανει υπερατλαντικη ενα a320 η ενα 737.
 
Top