Γενικές (αεροπορικές) απορίες !!!

ToSofoPaidi":1huyaipx said:
manos_p":1huyaipx said:
Και κάτι άλλο..η ΟΑ το δρομολόγιο Κω-Αθ το δίνει 50 λέπτα ενώ το Αθ-Κω το δίνει 55 λέπτα..γιατί? Ενώ η Α3 τα δίνει και τα δύο 50 λεπτά?
Να υποθέσω σε αυτό το κομμάτι της ερώτησης σου πως η διαφορά μπορεί να οφείλεται σε διαφορετικό τύπο αεροσκάφους. Αν δηλαδή (και εφόσον δεν αναφέρεσαι στο ίδιο δρομολόγιο - ίδια ημέρα, σκέλος επιστροφής) η εταιρεία στην πτήση ATH-KGS που αναφέρεσαι χρησιμοποιεί AT7, ενώ αντίστοιχα στην πτήση KGS-ATH χρησιμοποιεί 734. Αντίθετα η Α3 πιθανότατα να εκτελεί το δρομολόγια σταθερά με ένα τύπο αεροσκάφους.

Κι'επειδή έτσι όπως τό διατύπωσες είναι δύσκολο νά το καταλάβη κάποιος,θά έπρεπε να ρωτήσης τόν ερωτώντα γιά ποιά πτήση ATH-KGS (Νο. ή ώρα αναχώρησης) δίνει η ΟΑ 55 λεπτά καί γιά ποιά πτήση KGS-ATH δίνει 50 λεπτά.Καθώς είναι προφανές οτι εφ'όσον σέ κάποια πτήση ATH-KGS χρησιμοποιεί AT7,τό ίδιο αυτό αεροπλάνο θά κάνη καί KGS-ATH (άρα πάλι 55 λεπτά καί όχι 50) επιστρέφοντας.Οπως επίσης καί άν σέ κάποια πτήση KGS-ATH χρησιμοποιή 734,το ίδιο αυτό αεροπλάνο θά είχε προηγουμένως κάνει ATH-KGS (άρα πάλι 50 λεπτά και όχι 55).

Βέβαια,η μικρή αυτή διαφορά χρόνου μπορεί να οφειλεται καί σέ ανέμους που συναντά το όποιο αεροπλάνο,αναλόγως τής κατεύθυνσης που ακολουθεί (ευνοϊκοί στο ένα σκέλος και αντίθετοι στό άλλο).
 
Ευχαριστώ για την απάντηση αλλά αυτοί δεν είναι που θα με πούν όχι;Πρόβλημα δεν έχω να τηλεφωνήσω, αλλά δεν θέλω να με κοροϊδεύουν μόλις κλείσω το τηλέφωνο

Είσαι ένας νέος που ρωτάς αυθόρμητα και με ειλικρίνεια για τον επαγγελματικό σου προσανατολισμό , οπότε να είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να σε κοροϊδέψει κανένας. Αν θέλεις στείλε μου πμ να σε συμβουλέψω που να απευθυνθείς για την συνέντευξη που επιθυμείς από άνθρωπο του χώρου.
 
Μπορείς επίσης, να ζητήσεις βοήθεια, από τα περιοδικά του ειδικού τύπου. Για την πτυχιακή μου εργασία είχα ζητήσει βοήθεια από το επιτελείο του "ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ", η οποία μου προσφέρθηκε απλόχερα.
 
Η διαρκεια πτησης στο ιδιο δρομολογιο πολλες φορες ειναι διαφορετικη για επιχηριακους λογους. Το πρωι π.χ. εχει ποιο πολλη κινηση αρα βαζουμε 5-10 λεπτα παραπανω για να καλυψουμε τυχων καθηστερησεις, το βραδυ μπωρει να εχουν λιγοτερη κινηση τα αεροδρομια ετσι βαζουμε 5-10 λεπτα λιγοτερα.
Παραδηγμα Αθηνα-Λονδινο με ΒΑ η πρωινη εχει 4 ωρες, η απογευματινη 3.50 και η βραδυνη 4.05, η ταχυτητες τον αεροσκαφων που εκτελουν το δρομολογιο ειναι σχεδων οι ιδιες οι διαφορες στη διαρκεια ειναι για να καλυφθουν τυχων καθηστερησης λογο αυξημενης κινησης. Η διαρκεια του Αθηνα-Λονδινο Χηθροου ειναι 3.20 καθαρα στον αερα.
 
Captain μου, το Β734 και το Α340 κάνουν το Λονδίνο με κανά 20λεπτο διαφορά. Μαch 0.73 το ένα, 0.80 και βάλε το άλλο.
Όχι ότι ξέρουν ποιό αεροπλάνο θα κάνει την πτήση κάθε μέρα (άν θα γίνει η πτήση) αλλά λέμε τώρα ! :great:
 
Καληπέρα σε όλους και καλό μήνα! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αλλά δεν θέλω να φανεί αστεία:θέλω να κάνω κράτηση 107 θέσεων για το δρομολόγιο SKG-LGAV με επιστροφή την περίοδο Μαρτίου. Η ερώτηση μου έχει ως εξής:υπάρχουν προσιτές και προνομοιακές τιμές για αυτά τα άτομα γιατί έχω ακούσει ότι όταν κάνεις κράτηση από 20+ άτομα έχεις κάποια έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Aristoteles
 
Aristoteles":3i7rauud said:
Καληπέρα σε όλους και καλό μήνα! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση αλλά δεν θέλω να φανεί αστεία:θέλω να κάνω κράτηση 107 θέσεων για το δρομολόγιο SKG-LGAV με επιστροφή την περίοδο Μαρτίου. Η ερώτηση μου έχει ως εξής:υπάρχουν προσιτές και προνομοιακές τιμές για αυτά τα άτομα γιατί έχω ακούσει ότι όταν κάνεις κράτηση από 20+ άτομα έχεις κάποια έκπτωση στην τιμή των εισιτηρίων.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Aristoteles

Επικοινώνησε απευθείας με τις κρατήσεις Aegean & Olympic.
 
Πιστεύω πως άνετα θα μπορούσες να ναυλώσεις ένα αεροπλάνο όπως πχ η Astra Airlines με βάση την Θεσσαλονικη και το 112θέσεο RJ100 θα προσαρμοστεί άνετα στις ανάγκες σας..
-Καλύτερη τιμή
-Ωρες αναχώρησης-άφιξης που βολεύουν εσένα.. :great:
 
πήγενε σε κανενα ταξιδιωτικο πρακτορα, μπορει να σου βρει περισοτερες επιλογες τσαρτερ
 
Ευχαριστώ για την ανταπόκρισή σας.Τώρα θα ήθελα κάτι άλλο, το σχολείο μου ετοιμάζει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής με τους Βέλγους και μετά από μία έρευνα αγοράς είδαμε ότι η Lufthansa έχει SKG-BRU 295 euro και η Air One 287 euro. Εσείς τι θα προτείνατε από τις δύο;Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάμε με Α3 αλλά επειδή η τιμή είναι κάπως υψηλή ο καθηγητής μου το απέκλεισε, άρα είμαστε ανάμεσα σε 2 εταιρίες.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Aristoteles
 
Top