Internet booking Sites

• Thread starter milou
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Πολύ πρόσφατα δοκίμασα το airshop.gr το οποίο ήταν και πιο φτηνό και από airtickets και από travelplanet24! Πολύ γρήγορη κράτηση χωρίς περιττά και άμεση παραλαβή του εισιτηρίου μέσω mail. Ακόμα ένα θετικό είναι ότι χρησιμοποιεί Sabre απ'ότι κατάλαβα κάτι που σπανίζει στην ελληνική τουριστική αγορά! :great:

Πως μπορώ να ψάξω indirect flights?

Θέλω να ψάξω συνδυασμούς indirect flights (για εταιρίες low cost). To flylowcostairlines.org/ δίνει κάποιους συνδυασμούς χωρίς όμως να λαμβάνει υπόψη του συγκεκριμένες ημερομηνίες. Από την άλλη, το skyscanner είναι πιο συγκεκριμένο αλλα νομίζω πως δεν δίνει όλους τους πιθανούς συνδυασμους (πχ άφιξη και κατόπιν αναχώρηση από διαφορετικά αεροδρόμια της ίδιας πόλης).

Οπότε μια λύση είναι η εντελώς manual αναζήτηση αφού πλέον οι πτήσεις για μερικά αεροδρόμια της Ελλαδος είναι τόσο λίγες που δεν το καθιστά ένα τόσο δύσκολο εγχείρημα. Η απορία μου είναι η εξης: Υπάρχει κάποιο site που να αναφέρει συγκεντρωτικά όλες τις αναχωρήσεις/αφίξεις από/σε ένα αεροδρόμιο στη μορφή αυτή ή παρόμοια; (έτσι πχ παρουσιάζει η airberlin)

Mo Tu We Th Fr Sa Su Dep. Arr. Via Flight no. Period
- - - ✓ - - - 09:05 18:05 MUC AB 7363 08.11.2012 - 20.12.2012
✓ - - - - - - 09:10 18:05 MUC AB 7363 05.11.2012 - 17.12.2012

(το spacing δεν βγαίνει όπως πρέπει αλλά νομίζω έγινα κατανοητός στο τι ψαχνω)

Μόνο η χειροκίνητη αναζήτηση μπορεί να σου δώσει αυτό που θέλεις. Μην εμπιστευθείς κανέναν άλλο γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν υποκλέψει τα δεδομένα με τη μέθοδο του screen scraping άρα είναι αμφιβόλου εγκυρότητας και πιθανότατα όχι επικαιροποιημένα.

Αυτό που θέλεις να κάνεις εμπεριέχει ένα πολύ μεγάλο ρίσκο καθώς πολλές low cost ακυρώνουν ή αλλάζουν ημερομηνία και ώρα πτήσης για πλάκα. Αν έχεις συνδυάσει 2 low cost για το ταξίδι σου, αν αλλάξει ημερομηνία/ώρα το ένα σκέλος χάνεις τα λεφτά της άλλης πτήσης που δεν θα προλάβεις.

Αναζήτηση οικονομικών πακέτων

Φιλοι μου καλησπερα σας και Χρονια Πολλα,

Μπορειτε να μου προτεινετε καποια site με οικονομικα πακετα για εξωτερικο με 3ημερη διανυκτερευση??
Προσπαθω να βγαλω μονος μου πακετο αλλα πχ για Παρισι να πας με αεροπλανο κ ξενοδοχειο ειναι πολλα τα λεφτα...

Ευχαριστω για τον χρονο σας και καθε βοηθει θα ειναι χρησιμη,

Re: ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΑΚΕΤΩΝ

Ψάξτε για τις ιστοσελίδες όλων των μεγάλων τουριστικών πρακτορείων. Με μια αναζήτηση στη google με όρο "ταξιδιωτικα πακετα", στα πρώτα 40-50 αποτελέσματα θα βρείτε τα περισσότερα. Προσθέστε στη λίστα και τον ζορπίδη που δεν βλέπω να τον βγάζει με αυτό το keyword.

Αγόρασα ένα εισιτήριο με την Aeromexico από το airtickets.gr και αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να επιβεβαιώσω ότι η Aeromexico το ξέρει.
Όταν αγοράζω από το site με άλλη εταιρία (πάντα ευρωπαϊκές μέχρι στιγμής), μετά από λίγες ώρες/μέρες μπορώ να δω την πτήση στο σύστημά τους.
Η Aeromexico παρέχει κάποιο τέτοιο σύστημα;

Δεν παίζει να μην το ξέρει από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Αν γινόταν διαφορετικά θα υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να ξαναπουλήσει την ίδια θέση μέσα από την ιστοσελίδα της.

Οποτε μπορω χρησιμοποιω το checkmytrip.com ή μπαινω στο manage my trip της εκαστοτε εταιρειας για να δω οτι εχει γινει ticketed.

Προσφατα ειχα κλεισει με μιλια της ΒΑ πτηση με την ΑΑ και λογω ενος glitch του συστηματος κρατησεων της ΒΑ δεν ειχε γινει "ticketed" και επρεπε να τους καλεσω τηλεφωνικως.