Υπάρχει λόγος ύπαρξης σχολών αεροσυνοδών?

• Thread starter Thread starter ikonoklastis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

ikonoklastis

Low-Cost-Class-Member
Περιοχή
Thessaloniki
Πολλά παιδιά πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλά τους σε ιδιωτικές διετείς!!! σχολές προκειμένου να γίνουν (άκουσον- άκουσον) αεροσυνοδοί. Δεν γνωρίζουν προφανώς ότι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει αεροσυνοδός (φροντιστής) αν τον προσλάβει κάποια εταιρεία. ΔΕΝ χρειάζεται καμία σχολή και μάλιστα διετούς φοίτησης.... Εσείς που είστε του χώρου, τι λέτε επ`αυτού?

Έχω την εντυπωση οτι δεν ειναι κ τοσο απλο επαγγελμα οσο φαινεται επιφανειακα...

Δεν γνωριζω λεπτομερειες, αλλα γενικα οι αεροσυνοδοι ειναι υπευθυνοι για την ασφαλεια ολων των επιβατων του αεροσκαφους. Ετσι πρεπει να ξερουν βασικες διαδικασιες και να εχουν αψογο συντονισμο. Αν δεν υπαρχει αυτο ... τοτε ευκολα θρηνει κανεις πολλα θυματα (π.χ. αν δεν συντονιστουν οι αεροσυνοδοι στην εγκαταλειψη ενος αεροπλανου).

Αν οπως λες, ηταν τοσο ευκολο επαγγελμα, κ απλα περιοριζοταν στο ρολο του σερβιρισματος καφε... τοτε ολες οι σερβιτορες στις καφετεριες θα ηταν αεροσυνοδοι...!!!!

Τελος προκειται για ενα ιδιαιτερα δυσκολο επαγγελμα, με πολλες ωρες εργασιας... και περιλαμβανει ρουτινα και τρελο Jet lag (οπως ασφαλως κ οι πιλοτοι).

Ασφαλως ορισμενες εταιρειες δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να εκπαιδευσουν αεροσυνοδους... (ειτε δεν εχουν τις εγκαταστασεις). Αρα βολευονται με τους/τις ετοιμους/ες.

TeaCHeRaKiS":2hi2mbfw said:
Ασφαλως ορισμενες εταιρειες δεν εχουν την οικονομικη δυνατοτητα να εκπαιδευσουν αεροσυνοδους... (ειτε δεν εχουν τις εγκαταστασεις). Αρα βολευονται με τους/τις ετοιμους/ες.

Στην Ελλάδα, Aegean & Ολυμπιακή αναλαμβάνουν οι ίδιες την εκπαίδευση του προσωπικού μετά την πρόσληψη του. Οπότε η απόκτηση πτυχίου από κάποια τέτοια σχολή -με απώτερο στόχο την πρόσληψη σε ΟΑ ή Α3- είναι μάλλον περιττή.

Και ακριβή

Απ`ότι ξέρω πληρώνουν καλά λεφτά για να μάθουν αυτά που ο κάθε ένας πρέπει ήδη να γνωρίζει. Οσο για τη δυσκολία του επαγγέλματος,είχα κάποτε γνωριμίες στη GALAXY και σας πληροφορώ ότι όλες οι αεροσυνοδοί είχαν επιλεγεί από τα ιν μπαράκια της Θεσσαλονίκης. Σερβιτόρες , μπαργουμεν κτλ. ΔΕΝ είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια. Αυτά είναι μπούρδες για τον κόσμο.Κοριτσάκια είναι που θα βάλουν τα κλάμματα αν γίνει κάτι.

Re: Και ακριβή

VonRichtofen":5s4uhnm1 said:
ΔΕΝ είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια. Αυτά είναι μπούρδες για τον κόσμο.Κοριτσάκια είναι που θα βάλουν τα κλάμματα αν γίνει κάτι.

Και τοτε ποιος οργανωνει την εγκαταλειψη του αεροσκαφους??? Οι πιλοτοι????

Μαλλον κανεις λαθος εδω.

Re: Και ακριβή

VonRichtofen":b4vli9ls said:
ΔΕΝ είναι υπεύθυνες για την ασφάλεια. Αυτά είναι μπούρδες για τον κόσμο.Κοριτσάκια είναι που θα βάλουν τα κλάμματα αν γίνει κάτι.

Aμα θες να μιλάς, μιλα τότε για σοβαρές εταιρείες! Και πες μου, σε περίπτωση ανάγκης ποιος οργανώνει την εγκατάλειψη του σκάφους? Σωστά τα είπε ο TeaCHeRaKiS. Οι πιλότοι? Η μήπως είναι ο κάθε επιβάτης υπεύθυνος και εκπαιδευμένος? Η λες να φέρουνε τα computer animations σαν αυτά που χρησιμοποιεί η TUIfly να οργανώσουνε την εγκατάλειψη? Νομίζω ότι είσαι εκτος τόπου και χρόνου. Και τουλάχιστον δεν έχεις σχέση με την αεροπορία. Aμα είχες θα ήξερες το ρολο μιας αεροσυνοδού και το τι είναι μέσα στα καθήκοντα της. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πτήσης το γατάκι της να χουχουλεύει, όταν υπάρχει ανάγκη ξέρει τι να κάνει (τουλάχιστον σε σοβαρές εταιρείες και όχι σε εταιρείες a la Galaxy.. (με έκανες και γέλασα πάλι... ;) )

Επειδή εγώ έχω φοιτήσει σε τετοια σχολή για να δώσω ΙΑΤΑ, όντως τα λεφτά είναι πολλά αλλά πραγματικά μαθαίνεις πολλά πράγματα και διεξοδικά που στην εκπαίδευση της εταιρείας ίσως δεν έχεις το χρόνο να τα αφομοιώσεις τόσο καλά.
Αυτό όμως που πρέπει να ξέρεις όταν πας σε μια τέτοια σχολή -και που συχνά παραλείπουν να σου πουν ή στο λένε έμμεσα- είναι ότι στην ουσία πρόκειται για προετοιμασία σε διάφορα πτυχία ΙΑΤΑ.. Αν το θες, οκ είναι πάααρα πολύ χρήσιμο αλλά οι περισσότερες κοπέλες δεν ενδιαφέρονται και τελικά βρίσκονται μπλεγμένες με μαθήματα που καμία σχέση δεν έχει με το όνειρο τους να πετάνε.

Κατα την γνώμη μου οι ιδιωτικές σχολές δεν είναι και ότι καλύτερο διότι πολλά χρήματα φεύγουν αλλά μαθαίνεις και κάποια σημαντικά πράγματα και μπορείς να εργαστείς σε ξένη αεροπορική που να έχεις φυσικά την άνεση της γλώσσας ευκολότερα

Ότι είναι αναγκαία η παρακολούθηση σε κάποια σχολή είναι. Κακά τα ψέματα μαθαίνεις. Τώρα σχετικά με τις ιδιοτικές σχολές τι να κάνεις. Αν υπήρχε κρατική σχολή ιπταμενων φροντιστών από που θα ζούσαν οι ιδιωτικες;

Andreas said:
Αν υπήρχε κρατική σχολή ιπταμενων φροντιστών[/quote
]
Αν υπήρχε το σίγουρο είναι ότι το υπουργείο παιδείας δε θα αξιοποιούσε τους σωστούς και καταρτισμένους ανθρώπους για να τη στελεχώσει όπως έγινε με πολλά πρωτοποριακά (στην ειδικότητα τουλάχιστον) ΤΕΙ και ΑΕΙ της χώρας. -Αν θέλετε λέω παραδείγματα-

Πάντως δυστυχώς αυτή η έλλειψη κρατικών σχολών είναι που κάνει τους ιδιώτες να βγάζουν χρήματα είτε τα αξίζουν οι σπουδές είτε όχι.