Καλύτερος προορισμός για planespotting

• Thread starter Thread starter lefteris17
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

lefteris17

Low-Cost-Class-Member
ΠΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ PLANESPOTTING???? :D 8)

Re: ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ PLANESPOTTING

Λευτέρη μου:

Δεν γράφουμε κεφαλαία! Με τα κεφαλαία στο ιnternet είναι σαν να φωνάζεις. Το ότι σου έχουμε σβήσει αρκετά ποστ γι΄ αυτό τον λόγω δεν το έχεις ακόμη καταλάβει;;; Και επίσης, όταν ποστάρουμε κάτι, ας το βάλουμε και στην σωστή κατηγορία. Αυτό το θέμα τι σχέση με την κατηγορία trip reports; Τελευταία ενημέρωση εκ μέρος μου, το επόμενο λάθος ποστ σου θα σβηστεί χωρίς ενημέρωση. :3:

:arrow: Skiathos airport

lefteris17":1hrtixzs said:
ΠΟΙΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΓΙΑ PLANESPOTTING???? :D 8)

Πρώτο και με διαφορά πιστεύω πως είναι το Schiphol τόσο σπό ποσότητα αεροσκαφών όσο κι από την εύκολη πρόσβαση στα κατάλληλα σημεία. ΄Στις προτιμήσεις μου ακολουθεί το Μόναχο με σχετικά εύκολη πρόσβαση σε spotting places Και το Charles De Gaul αλλά μόνο το Terminal 2E κι αυτό πίσω από τα τζάμια. Μια ματιά στα trip reports μου και σ΄ αυτό του OAL260 θα σε βοηθήσει.

Επίσης στα παρακάτω links θα βρεις οδηγίες για τα spotting places σε πολλά αεροδρόμια
http://www.spotterswiki.com/index.php?title=Main_Page
http://www.schipholview.nl/index_spotinfo.html

Πέραν αυτών που λέει ο Άκης και συμφωνώ, καθώς στο forum συμμετέχουμε και προσπαθούμε να κάνουμε την συμμετοχή μας και των άλλων ευκολότερη, το θέμα που θέτεις είναι περίπλοκο. Εξηγούμαι:

Εξαρτάται από το τι ορίζει κανείς ως "καλύτερο". Πχ. στη Σκιάθο που είπε ο φίλος cavo είναι κατά κάποιον τρόπο το SXM της Ευρώπης (πλην παραλίας & jumbo αλλά δεν πειράζει :P ) και έχει το πλεονέκτημα ότι είναι δίπλα. Από την άλλη, τη Βαβέλ των αεροπλάνων που θα δείς στο Heathrow ή την Φρανκφούρτη δεν θα τη δείς πουθενά αλλού. Αλλά στη συνέχεια, ελάχιστα αεροδρόμια θα βρείς ως "φιλικότερα" στον spotter από το AMS. Τέλος, υπάρχουν πιθανών αεροδρόμια κρυμμένα στη μέση (ή ακόμα καλύτερα στην άκρη) του πουθενά, που θα δείς αεροπλάνα και εταιρείες που δεν θα έχει ξαναδεί άλλος στην Ελλάδα και το σκηνικό θα είναι κάτι πρωτόγνωρο, με τον δικό του τρόπο (βλ. το ταξίδι στην Γροιλανδία του Αιώνιου Πρόεδρου aakunz :thx: ).

Πρέπει να μας πείς λοιπόν τι θές, και θα έχεις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις από τα πολυταξιδεμένα μέλη μας, να είσαι σίγουρος :wink:

Ενα απο τα πιο φιλικα αεροδρομια για planespotting και πολυ traffic ειναι το EGCC!

Απορω πως το συζητατε ακομα. Μα φυσικα το καλυτερο μερος για spotting ειναι το Ι.Καποδιστριας της Κερκυρας!!!!!!!
Οταν ειδικα εισαι στη πεζογεφυρα και περνανε λιγο πανω απο το κεφαλι σου τα jets for landing στο rwy 35, ανατριχιαζεις. Απολαυση!! :lol: :lol: :D :D

gm747":3mv8gcc3 said:
Απορω πως το συζητατε ακομα. Μα φυσικα το καλυτερο μερος για spotting ειναι το Ι.Καποδιστριας της Κερκυρας!!!!!!!
Οταν ειδικα εισαι στη πεζογεφυρα και περνανε λιγο πανω απο το κεφαλι σου τα jets for landing στο rwy 35, ανατριχιαζεις. Απολαυση!! :lol: :lol: :D :D

Περισσοτερη κινηση να ειχε, και δεν θα ξεκολλαγαμε απο κει, σε βεβαιωνω! :wink:

απο Ευρωπαικα αεροδρομια θεωρω το Shipphol κορυφη απο ολες τις αποψεις. αξιζει να πας και να κανεις check in αρκετες ωρες πριν την πτηση σου και να απολαυσεις το θεαμα. Barajas επισης πολυ καλο σε ορισμενα σημεια. (για το Βενιζελος δε το σηζυταμε, αυτος που το εχτισε πρεπει να μισουσε το spotting).

Ωραίο αεροδρόμιο γιά spotting είναι επίσης το LGZA,ή τουλάχιστον ήταν,όταν πήγα εγώ το καλοκαίρι τού 1998.Υπήρχε τότε ένα λοφίδιο ακριβώς έξω από το αεροδρόμιο και ακριβώς πάνω στην προέκταση τού διαδρόμου πρός την πλευρά τής θάλασσας.Εκεί λοιπόν είχα στηθεί μέσα στην ντάλα τού μεσημεριού,Αύγουστο μήνα,καί φωτογράφισα μέ την αναλογική μηχανή που είχα τότε,ένα ATR τής OA κι'ένα 757 τής Monarch καθώς περνούσαν ακριβώς από πάνω μου (το 757 ειδικά τόσο χαμηλά που φοβήθηκα οτι θά μέ χτυπούσαν οι τροχοί του και..έσκυψα αμέσως μετά την λήψη τής φωτογραφίας!).

Βέβαια ίσως τώρα έχουν αλλάξει τά πράγματα,μέ όλα αυτά τά μέτρα ασφαλείας :cry: