Λάθος στο όνομα του εισιτηρίου

Όχι, η διόρθωση δε γίνεται, αν δεν επανεκδοθεί το εισιτήριο, κάτι που χρεώνεται με €20 (πρέπει να δημιουργηθεί νέα κράτηση στον ίδιο ναύλο και μετά να ξαναβγεί το εισιτήριο). Το μόνο που μπορεί να γίνει, είναι να το ρισκάρεις και να μην το αλλάξεις, απλά να ξέρεις, ότι για την ασφάλεια των συναλλαγών, η συνομιλία σου με την Α3 έχει καταγραφεί και υπάρχει σημείωση στην κράτηση, ότι τους κάλεσες και σε ενημέρωσαν για την πολιτική διόρθωσης ονόματος. Συνεπώς, αν κάτι τύχει κατά την επιβίβαση, δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, το ότι στη Ryanair, που είναι ticketless αερομεταφορέας (δεν εκδίδει e-tickets, βάσει των προτύπων της ΙΑΤΑ), τέτοιες διορθώσεις είναι απολύτως δωρεάν.
 
Γεια σας.Έχω κλείσει πτήση απο Αθήνα Ρώμη με αλιταλια και απο Ρώμη για Άμστερνταμ με κλμ.ο γυρισμός ειναι παλι Άμστερνταμ Ρώμη με κλμ και Ρώμη Αθήνα με αλιταλια.Εγω Έχω 2 ονόματα και στο εισητηριο έγραψα μόνο το ενα.πηρα τηλέφωνο το ταξιδιωτικό γραφείο και μου έβαλαν μια σημείωση.το επίθετο και το πρώτο μου ονομα γράφτηκε σωστά.θα εχω πρόβλημα στην πτήση μου; το ταξιδιωτικό γραφείο μου ειπε οτι δε δέχονται αλλαγή ονόματος.αν αντιμετώπισω πρόβλημα τι πρέπει να κανω;η τι πρέπει να κανω για να το αποφύγω ολο αυτο; Ευχαριστώ
 
Να μην κάνετε τίποτα. Η εταιρεία ζητάει χρήματα για την αλλαγή. Δεν θα το κοιτάξουν. Έχω ταξιδέψει Αθήνα Κάιρο με επιστροφή με το ίδιο λάθος (με Aegean) και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Στις low cost γενικά δεν τα κοιτούν.
 
Έτσι όπως γίνεται η επιβιβαση τις περισσότερες φορές, μπορεί να μην κοιτάξουν καν την κάρτα επιβιβασης και την ταυτότητα και απλά τα σκαναρουν ή πολύ βιαστικά που δεν παίζει να το προσέξουν.

Καλό ταξίδι.
 
Καλησπέρα αντιμετωπίζω εδώ και 2 μέρες το ίδιο πρόβλημα. Αγόρασα από ένα πρακτορείο 2 εισιτήρια για Ζυρίχη για 26 Νοεμβρίου και στο επίθετο του θείου μου έχω βάλει ένα λάθος γράμμα, αντί για "THOMAIDIS" το έγραψα "THOMOIDIS", μίλησα σήμερα με το πρακτορείο και μου είπαν δεν ειναι πρόβλημα το ένα γράμμα και οτι βάλανε note στην κράτηση για το λάθος.
πήρα όμως την aegean διότι με aegean θα πετάξω και μου λένε είναι σοβαρό για εξωτερικό και να πιέσω το πρακτορείο να κάνει αλλαγή (το πρακτορείο επιμένει οτι δεν θα έχω πρόβλημα)

Μπορείτε σας παρακαλώ να μου πείτε την γνώμη σας γιατί από εχτές έχω πάθει σοκ με την ιδέα ότι θα με κόψουν στο αεροδρόμιο

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.
 
Απο τη στιγμη που δεν στο αλλάζουν στο πρακτορείο και έβαλαν σημείωση δεν θα εχεις θεμα. Για να γραμμα υπαρχει ανεκτικότητα ,και ο τρόπος που γινεται η επιβιβαση στα μεγαλα αεροδρόμια ,με το ταχύτατο scanning των ΒΡ υπαρχει και η πιθανότητα να μην κοιτάξουν καν την ταυτοτητα.

Οποτε κανενα άγχος και καλη πτηση
 
Η Aegean επιτρέπει remark στην κράτηση, μόνο για πτήσεις εσωτερικού και για ένα συγκεκριμένο αριθμό γραμμάτων στο όνομα. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι υποχρεωτική η δημιουργία νέας κράτησης με το σωστό όνομα και με είσπραξη €10 για τη διαδικασία. Στην περίπτωση, που δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα σε πτήση εξωτερικού, κατά την ταυτοποίηση, η Aegean δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν χρέωση του επιβάτη ή απαγόρευση της επιβίβασής του. Θεωρώ πως το γραφείο, από το οποίο πήρες το εισιτήριο, είτε δε γνωρίζει τη σωστή διαδικασία, είτε τη γνωρίζει αλλά θεωρεί πως δε θα υπάρξει πρόβλημα.

Η σωστή διαδικασία περιγράφεται στο παρακάτω λινκ:
https://el.aegeanair.com/travel-agents- ... -onomatos/

Προσοχή μόνο, γιατί εάν είχες πάρει εισιτήριο σε τιμή προσφοράς (π.χ. τις τελευταίες μέρες) ενδέχεται να έχει μεταβληθεί, ακόμα και στο ίδιο booking class, κατά τη δημιουργία της νέας κράτησης.
 
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. το πρακτορείο πάντως δεν το κάνει με τίποτε μου είπε...και η aegean δεν αναλαμβάνει αλλαγές όταν ειναι απο πρακτορείο. είμαι πρόθυμος να πληρώσω αλλα λεει δεν δέχονται
teol20":3tahrubl said:
Απο τη στιγμη που δεν στο αλλάζουν στο πρακτορείο και έβαλαν σημείωση δεν θα εχεις θεμα. Για να γραμμα υπαρχει ανεκτικότητα ,και ο τρόπος που γινεται η επιβιβαση στα μεγαλα αεροδρόμια ,με το ταχύτατο scanning των ΒΡ υπαρχει και η πιθανότητα να μην κοιτάξουν καν την ταυτοτητα.

Οποτε κανενα άγχος και καλη πτηση
σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση τεο. Μακάρι να μην αντιμετωπίσω πρόβλημα γιατί είναι και με στάση η πτήση :( Θεσσαλονίκη>Αθήνα>Ζυρίχη
 
Ίσως θα έπρεπε να σκεφτείς, την επόμενη φορά, να αλλάξεις ταξιδιωτικό πράκτορα. Παρά το ότι είναι πολύ πιθανό να μην το προσέξουν στον έλεγχο, η στάση του πρακτορείου σου, δε δείχνει επαγγελματισμό, ειδικά όταν υπάρχουν οδηγίες από την Αιγαίου για αυτή τη διαδικασία.
 
Γεια σας και πάλι, παιδιά γύρισα απο το ταξίδι μου στο εξωτερικό και τελικά με λάθος επώνυμο στο ένα γράμμα δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα...δεν το κοιτάνε καν ιδικά απο ελλάδα προς το εξωτερικό.
και απο ζυρίχη Ελλάδα ουτε καν το κοίταξαν μονο το barcode απο κινητό δείχνεις μια ματιά στη ταυτότητα έριξαν.
όλα καλά με το ταξίδι σας ευχαριστω και παλι για τη βοήθεια σας
 
Top