Με την BlueAir στην παγωμένη Ρουμανία...!!!

Velerefontis

Business-Class-Member
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
DAL
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
EDDL
Χαίρεται φίλοι μου!
Μια και είχαν περάσει μερικοί μήνες από το τελευταίο ταξιδάκι στο εξωτερικό και επειδή σε μερικές μέρες με ''καλεί'' και η Μαμά πατρίδα για να παρουσιαστώ,είπαμε με την παρέα μου να ψάξουμε κάποιο οικονομικό μέρος στα περιξ..Το αποτέλεσμα του search έβγαλε Ρουμανία και ειδικότερα Βουκουρέστι...Δεν είχα πάει κιόλας οπότε λέω Οκ,why not?
Με μια γρήγορη ματιά οι μόνες επιλογές από SKG ήταν Tarom και η γνώριμη απο το τελευταίο μου ταξίδι στο Λονδίνο,BlueAir..Μιας και γνώριζα πως η Τarom βάζει Αταρι και φυσικά ζητούσε κάτι παραπάνω απο τα διπλάσια,το εισιτήριο κλείστηκε με την BlueAir στα 72Ε return.Οι μέρες περνούσαν και να που φτάσαμε στη μέρα της αναχώρησης 19/01 και ώρα πτήσης 1435... :D

19/01
JOR 148 SKG-BBU 1435-1535

Με το 78 φτάσαμε στο Hyper-Mega-Tera Hub SKG κατα τις 1200 και με μια φευγαλέα ματιά στο πίνακα αναχωρήσεων το χαμόγελο πάγωσε σαν αποτυχημένο lifting....Ο λόγος?? Το αεροπλάνο ήταν να έρθει απο BBU,να συνεχίσει προς Πάφο,πάλι πίσω SKG και μετα Βουκουρέστι.Έλα όμως που η πτήση για Πάφο( η οποία έφευγε 930) έλεγε νέα ωρα 1500... :thx: Η ώρα περνούσε πάει 1430 και το αεροπλάνο πουθενά...Με τα πολλά το αεροσκάφος ήρθε κατά τις 2000 απο BBU!Τα Rpm του εγκεφάλου και η πίεση μου ήταν στα κόκκινα μιας και δεν υπήρχε ενημέρωση..Η επίσημη δικαιολογία ήταν πως όλη αυτή η καθυστέρηση ήταν λόγω καιρού μιάς και επι 2 μέρες χιόνιζε.Η ανεπίσημη ήταν πως το αγαπητο BBU έχει μονο 1 de-icing truck και δεν προλάβαινε να αποπαγώσει τα α/φη...Κατά τις 1630 μας ενημέρωσαν πως δικαιούμαστε meal voucher και επισκεφτήκαμε το goodbye restaurant στο Μακεδονία για να φάμε την μακαρονάδα μας,αλλα θα ήθελα να προσθέσω πως οι τιμές είναι πολύ χαμηλές,ας τις αυξήσουν λίγο και δείτε γιατί: Τιμοκατάλογος.
Η ώρα πλέον έιχε πάει 1730 και πήγα να ρωτήσω μπας και ισχυει στην περίπτωση μας το reprotection( όρος που διάβασα εδώ μέσα σε ενα TR του aakunz).Στο άκουσμα της λέξης,η κοπέλα στο check-in ψιλοπάγωσε και μου λέει πως δεν γίνεται επειδή η πτήση δεν έχει ακυρωθεί( αν έχει κάποιος την καλοσύνη,ας μου πει πότε ισχύει το reprotection)...Τέλος πάντων με τα πολλά απο 1415 που ήταν να φύγουμε,πετάξαμε 130 τα ξημερώματα,το αεροδρόμιο ήταν Άδειο και είχαμε απομείνει 8 γενναίοι για την πτήση της Blue...

Πάλι καλά το αεροπλάνο που θα μας μετέφερε ήταν ένα από τα 738 που έχει η εταιρία, το YR-BIC,5 ετων με πρώτο χρήστη την Sterling.Το αεροπλάνο μέσα ήταν λίγο ταλαιπωρημένο αλλα τέτοια ώρα τέτοια λόγια....
To seat pitch άνετο για κάποιον του μεγεθους μου( 1,87),θεση 6F, το πλήρωμα όπως και στο 1ο ταξίδι μου έτσι και και τώρα είχε ενα θεματάκι με τα Αγγλικά αλλα απο κει και πέρα ολα ΟΚ,αριθμός επιβατών 23( το αεροπλάνο χωράει 189) ..Η πτήση κράτησε 55 λεπτά,πιλότο δεν νομίζω να είχαμε μια και δεν ακούστηκε ποτέ και αρχίσαμε την φάση της προσγείωσης..Τα φώτα της πόλης αχνοφαίνονταν μέσα απο την πυκνή χιονόπτωση και φτάσαμε στην προσγείωση που ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα....1ον) Προσγειωθήκαμε σε ένα διάδρομο που ήταν καλυμμένος με χιόνι( τουλαχιστον 4-5 cm μιας και όταν κάναμε backtrack στα ίχνη που αφήναν οι τροχοί δεν έβλεπα διάδρομο αλλα μόνο χιόνι. 2ον) Φώτα στον διάδρομο υπήρχαν μόνο στο κέντρο του τα πλαινά ήταν θαμμένα κάτω από το χιόνι...φώτο απο την άφιξη: φωτο 1

Το αεροδρόμιο BBU( Bucharest Baneasa International Airport) στην προηγούμενη ζωή του πρέπει να ήταν Disco,αλλιώς δεν εξηγούνται τα ηλεκτρί και πορτοκαλί φώτα που έχουν βάλει,μόνο η Ντισκομπάλα έλειπε Disco BBU...Έλεγχος διαβατηρίων και παραλαβή αποσκευών απο ένα παράθυρο :shock: μιας και ο μοναδικός ιμαντας μάλλον είχε παγώσει!Το αεροδρόμιο ήταν ερείπιο,πολύ μικρό,τα ταριφόνια απο έξω κάναν Party χτυπώντας αλύπητα,ευτυχώς όμως το shuttle για το διαμέρισμα μας περίμενε ήδη εκεί.

Το Βουκουρέστι
Μερικοί λόγοι για να πάτε( ή και για να μην πάτε)

Δεν ξέρω αν φταίω εγώ,άλλη γνωμη ειχα για το Βουκουρέστι( ακούγοντας τα Petit Paris και κάτι τέτοια) αλλα απογοητεύτηκα γρήγορα...Στην ουσία τα μόνα αξιοθέατα ειναι η Αrcoul de Trioumf η οποία ειναι μια μικρογραφία( ή αντιγραφή) της Αψίδας του Θριάμβου που βρίσκεται στο Παρίσι( αλήθεια copyright στα μνημεία υπάρχει? :rolleyes: ). Το Parliament Palace εκεί όπου διέμενε ο Causescu,η πλατεία Unirii και η Αλεα Michael Jackson . Πέρα από αυτά υπήρχαν αρκετες εκκλησίες και μουσεία που με το Χιονι και τις Θερμοκρασίες που έιχε δεν είχα διάθεση να δω.
Παγωμένο Βουκουρέστι Φωτο 1 , Φωτο 2 , Φωτο 3.

Στο αρχικό πλάνο ήταν να επισκεφτούμε τα κάστρα του Bran( Dracula castle) και το Peles castle στην Sinaia.Είχα δει όμως τον καιρό 7 μέρες πριν και η συγκεκριμένη εκδρομή πήγε περίπατο....Μια άλλη μονοήμερη εκδρομή πήρε την θέση της και σε πολύ πιο ήπιο κλίμα..Η επιλογή..?? Romaaaaaa!!!Τιμη 50Ε return
22/01
W6 745 BBU-CIA 0700-0805
W6 756 CIA-BBU 2045-2340

Η Wizz Air στις 22/01 είχε 2 πτήσεις για Ρώμη(Ciampino) οπότε θα πετούσαμε με την πρωινη που αναχωρούσε 0700( αν θυμαμαι καλα).Το αεροσκάφος μας θα ήταν το A320,HA-LPA ,10 ετών( δεν τα εδειχνε όμως).Το seat pitch πολυ οριακό,η πτήση γεμάτη σχεδόν, το πλήρωμα μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις τόσο στην επικοινωνία όσο και για την εξυπηρέτηση που χρειαστήκαμε αργότερα..
Θέα απο την 6F, Disco..., Aνατολή
Ξαναγυρνάμε όμως στην εξυπηρέτηση που ανέφερα πιο πάνω,η ''Κυρια'' που κάθησε δίπλα μας στην 6Α,Ρουμάνα,στα 50, είχε φροντίσει να βάλει ενα τονο αρωμα( μαϊμοθ μαλλον) και για να αποφύγουμε το ΟverDose,ζήτησαμε να μας αλλάξουν θέση.Η αεροσυνοδός μας είπε θα κοιτάξω αν υπάρχουν άδειες θεσεις και θα σας πω.Οντως δεν πέρασαν δυο λεπτά και μας είπε να την ακολουθήσουμε και για καλή μας τύχη οι μόνες θέσεις που υπήρχαν ηταν οι λεγόμενες Reserved,στις εξόδους κινδύνου και με πολύ Άπλαααααα..., Θεα απο exit row. Δεν μας χαλασε καθόλου φυσικά!!!!H πτήση χώρις απρόοπτα και στις 805 τοπική προσγειωνόμασταν πολύ ομαλά στον διάδρομο του CIA.Ενα γρήγορο passport control και μιας και δεν είχαμε αποσκευές πήγαμε κατευθείαν στο Bus της Terravision( 8Ε return και σας αφήνει στο Σταθμό Terminii).

Η συνέχεια αύριο.....

Ωραίοοοοοοοος! Αφού φτάσετε μη λέτε τίποτα :D

Πολύ χιόνι βρε παιδί μου, τέλη Σεπτέμβρη που πετάχτηκα εγώ ήταν σαφώς καλύτερα τα πράγματα. Γενικά για Βουκουρέστι καλύτερη εποχή είναι Φθινόπωρο-Άνοιξη γιατί και το καλοκαίρι παίζει πολύ ζέστη+υγρασία.

Πάντως, νομίζω το κέντρο έχει πολύ καλές προοπτικές (πλατιοί δρόμοι, διατηρητέα κτίρια) με την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι θα πέσει άγρια αναστύλωση. Μέχρι τότε, θα αποπνέει οξεία Βαλκανίαση. Επίσης, το κυκλοφοριακό είναι πολύ έντονο, από το κεντρικό Αεροδρόμιο (Otopeni) μέχρι το Baneasa το λεωφορείο έκανε μισή ώρα (υπό κανονικές συνθήκες θα έκανε 5 λεπτά), για να μην πω πόσο πήρε ως το κέντρο... Ούτε στη Μπανγκόκ!!! :shock: Το ανέκδοτο είναι ότι το Τρένο για το Otopeni (που τουλάχιστον είναι σταθερής τροχιάς συνεπώς και διάρκειας) από τον Σ.Σ. Gara Nord δε σταματά στο αεροδρόμιο, αλλά σε έναν αυθαίρετο οικισμό λίγο μακρύτερα και από εκεί σε πάει λεωφορείο μέχρι τον αεροσταθμό, περνώντας από χωματόδρομο μέσα από αυθαίρετα στυλ Λούτσας με κοτόπουλα κλπ ζωντανά τριγύρω... :rolleyes: είπαμε: Βαλκάνια!!! Τουλάχιστον είναι ΠΟΛΥ φθηνές οι τιμές για τα δικά μας δεδομένα!

Άντε, καλοτάξιδος και αναμένω τη συνέχεια. :great:

Velerefontis":3pksxcdz said:
Με το 78 φτάσαμε στο Hyper-Mega-Tera Hub SKG κατα τις 1200 και με μια φευγαλέα ματιά στο πίνακα αναχωρήσεων το χαμόγελο πάγωσε σαν αποτυχημένο lifting....
:thx: :thx: :thx:
θεωρώ οτι αυτό το σχόλιο και μόνο είναι η απάντηση στο πρόσφατο thread για τα trip reports... ανάλογα με την επιδεξιότητα του ο καθένας , μας ταξιδεύουν , μας κάνουν να ζηλέψουμε , μας κάνουν να γελάσουμε!
Η παραπάνω πρόταση ήταν πραγματικά ξεκαρδιστική!
Eυχαριστούμε για το απολαυστικό report.

Velerefontis":1drtsmef said:
...και επισκεφτήκαμε το goodbye restaurant στο Μακεδονία για να φάμε την μακαρονάδα μας,αλλα θα ήθελα να προσθέσω πως οι τιμές είναι πολύ χαμηλές,ας τις αυξήσουν λίγο...

Restaurant??? Ποιο restaurant???? "Φαρμακείο" θέλεις να πεις !!!! :mrgreen:

Φαρμακειο....????Υπερβαλεις νομίζω!!!Τι έιναι 8 Ευρω για μια Ατομικη χωριατικη σαλατα???? :wall: :wall: Μετά μην παραπονιούνται πως δεν έχουν κόσμο...

Και η συνέχεια του TR

Φτάσαμε λοιπόν στην ηλιόλουστη Ρώμη,θερμοκρασία γύρω στους 10 C, καμία σχέση με τον παγετό που αφήσαμε πίσω μας.Το καλό με το Bus της Terravision είναι πως μας αφήνει στο Κεντρικό Σταθμό Termini και απο εκεί είναι πολύ εύκολο και βολικό να δείς κάποια( όλα δεν τα προλαβαίνεις σε μια μέρα) από τα πολλά αξιοθέατα της Ρώμης.Πρώτη δουλειά λοιπόν με την άφιξη στο μετρό,ήταν η αγορά εισιτηρίου 24 ωρών για όλα τα Μέσα μαζικής μεταφοράς( βλέπε Μετρο,Bus,Τραμ).Κόστος 4 Ευρώπουλα επιβίβαση στο μετρό της μπλε γραμμής( Γραμμή Β) με κατεύθυνση προς Laurentina με πρόθεση να κατέβουμε στην στάση Colosseo για να δούμε το Κολοσσαίο 1 , Κολοσσαίο 2.Περιττό να αναφέρω πως εκείνη την ώρα πρέπει να υπήρχαν εκεί τουλάχιστον δυο εκδρομές απο την χώρα μας. :D Το μόνο που μπορώ να πώ για το Κολοσσαίο είναι πως είναι πράγματι κάτι διαφορετικό....
Επιστροφή πάλι με το μετρο της Γραμμής Β προς το σταθμό Termini και αλλαζουμε μετρό αυτή τη φορά παίρνουμε την Γραμμή Α( κοκκινη) με κατεύθυνση προς Ottaviano(San Petro) για να δούμε την πλατεία του Αγίου Πέτρου και την περιοχή γύρω από το Βατικανό γενικότερα. Πλατεία Αγ.Πέτρου 1,Πλατεία Αγ.Πέτρου 2.Η νύστα( και η πείνα φυσικά :D ) λόγω του πρωινού ξυπνήματος έκανε σιγά-σιγά την εμφάνισή της οπότε ήταν η ώρα για για χαλάρωση.Ξανα πίσω στο μετρό(Α) με κατεύθυνση Spagna για να δούμε την Piazza di Spagna,Θέα από την Piazza di Spagna και να επενδύσουμε φυσικά κάτι στην σίγουρη επένδυση που λέγεται κοιλιά.Φάγαμε το Πιτσόνι μας( το οποίο με έκανε να λιγουρεύομαι πολλές Πίτσες που είχα φάει στην Ελλάδα :cry: ) και συνέχεια είχε ένας Cappuccino.. :banana:
Τελευταίο αξιοθέατο στο πολύ σύντομο tour μας στην Αιώνια Πόλη ήταν τι άλλο,η Fontana di Trevi...Fontana di Trevi 1 , Fontana di Trevi 2 , Fontana di Trevi 3 , Fontana di Trevi 4. Φυσικά στη Ρώμη δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αξιαγάπητοι Ιάπωνες οι οποίοι έχουν το εξής παράδοξο και το είχα συναντήσει και στην Πράγα: Ή θα έχουν μαζί τους ένα οπλοπολυβόλο( aka Panasonic μηχανή με ένα ματζαφλέρι τεράστιο μπροστά) ή θα έχουν την πιο μικροσκοπική Sony( οι μάρκες είναι τυχαίες) με διαστάσεις 5χ5 cm και τρίποδα ενός μέτρου.... :oops: :oops: Όπως και να χει έχουν χάζι οι άνθρωποι αυτοί!
Τέλος πια με τα αξιοθέατα και αποκαμωμένοι γυρίσαμε στο Σταθμό Termini και πιο συγκεκριμένα στο TerraCafe περιμένοντας το Bus για το Ciampino.Ευτυχώς είχαμε προνοήσει και φύγαμε αρκετή ώρα νωρίτερα,η κίνηση στην Ρώμη και προς τα περίχωρα ήταν απλά Κόλαση...Πριν το ταξίδι αυτό πίστευα πως είμαστε οι πιο απρόσεχτοι οδηγοί στην σύγχρονη Ε.Ε,οι Ιταλοί όμως με διέψευσαν και είναι από σήμερα το Νο1 με διαφορά...Οι άνθρωποι είναι καμικάζι!!
Φτάσαμε λοιπόν έπειτα απο 1 ωρα και 10 λεπτά στο αεροδρόμιο( συνήθως είναι 40 λεπτά) και πήγαμε για το Check-in.H πτήση μας ήταν η W6 756 με ώρα αναχώρησης 2045.Η επιβίβαση άρχισε στην ώρα της και το Λεωφ. μας πήγε στο αεροσκάφος μας που αυτή την φορά ήταν το HA-LPX, μόλις 6 μηνών με διαφορετικό interior σε σχέση με το HA-LPA που ήρθαμε,αλλά αυτό το καταραμένο seat pitch παρέμενε το ίδιο( με λίγα λόγια πολύ στρίμωγμα). Η πτήση μας ήταν και πάλι γεμάτη στην συντριπτική πλειοψηφία Ρουμάνοι.Seat Pitch HA-LPX, Interior 1 , Interior 2.Eκεί πού όλα πήγαιναν καλά και είμασταν πλέον σε crusing altitude,άρχισαν απότομα πολύ έντονες αναταράξεις με απώλεια και ύψους( μικρή αλλά την καταλάβαινες),κατευθείαν άναψε το ''Προσδεθείτε'' και οι αεροσυνοδοί καθησαν στις θέσεις τους..Αυτό κράτησε 10-15 λεπτά,η υπόλοιπη πτήση συνέχισε με πιο ήπιες αναταράξεις και αυξομειώσεις στα στοιχεία των κινητήρων..
Φτάσαμε στο BBU αποκαμωμένοι και είχαμε πλέον να αντιμετωπίσουμε τους Ομαρ Ταριφ( Ακα ταξιτζήδες) που μας ζητούσαν 100 Lei( περίπου 25 Ευρώ) για 12 χιλιόμετρα..Μετά απο το απαραίτητο παζάρι συμφωνίσαμε στα 60 Lei και πήγαμε να λιώσουμε στον ύπνο...Περιττό να πώ πως έκανα μακροβούτι κάτω από το πάπλωμα και έλιωσα στον ύπνοοοοοο....Το κρύο φυσικά παρέμενε το ίδιο Ice age 1 , Ice Age 2 , Ice age 3.

Ξαναγυρνάμε στα του Βουκουρεστίου

Ενα μέρος που θα σας πρότεινα για φαγητό είναι το Caru Cu Bere το οποίο είναι πολυ παλιό( απο το 1879) και έχει πολύ καλό φαί( και σπαστικο Service) και βρίσκεται στην οδό Stavropoleos.Θα υπολογίσετε για 2 άτομα γύρω στα 30 Ευρώ( Με 2 μερίδες food,Σαλάτα,Ορεκτικό και 2 ποτηράκια Κρασί).Απο κει και πέρα προσοχή στα Κρασάκια,έχει μερικά πανάκριβα...Δίπλα στο Caru cu Bere,είναι ένα αρκετά γνωστό Καφέ το Chocolat με πολύ ωραία ζεστή σοκολάτα( πιστεψτε με,στους -6 Βαθμούς την έχεις ανάγκη..) και φυσικά αρκετές πάστες.ΑΝ ξεκινήσει η γυναίκα σας την γκρίνια π.χ. Βρε Μπάμπη πάλι γλυκά θα φας,το παντελόνι στενάζει,πείτε το κλασικό: Ναι μωρό μου απο αύριο διαιτα( Standar όμως :twisted: ).
Λοιπόν απο γλυκό προτείνω το Foret Noir και την Amandina,Kολασσσσσσηηηηη και και τα 2...

Οι μέρες πέρασαν και ήρθε η μέρα της επιστροφής στην Πατρίδα!

24/01

Πακετάρισμα αποσκευών και ταξί για το Baneasa.Γρήγορο check-in και ευκαιρία για μερικές φώτο πριν φύγουμε...
Βaneasa Terminal, Winter Wonderland 1, Winter wonderland 2.

Στη σειρά για έλεγχο διαβατηρίων( που κινείται με ρυθμούς χελώνας) και αναμομή για να ξεκινήσει η επιβίβαση.
Σήμερα την πτήση μας θα την εκτελούσε και πάλι ενα Β738,το YR-BIA,ex Ryanair( Λιγο ξεζουμισμένο),9 ετών και κάτι ψιλά,το εσωτερικό σε σχετικά καλή κατάσταση,και πληρότητα όχι πάνω απο 35-40%...To seat pitch και πάλι αρκετά άνετο( ειδικά για πτήση 1 ωρας),πτήση χωρίς κάτι αξιόλογο.Φώτο απο την πτήση:
In-flight 1, In-Flight 2 , In-flight 3 , In-Flight 4 , Winglet , Χιονοδρομικό 1 ,
Χιονοδρομικό 2 .Ξέρει κανείς πιο χιονοδρομικό είναι?? In-Flight 5.

Προσέγγιση SKG: Αpproach , Επανομή

Πίστα SKG : Πίστα 1 , Πιστα 2 , Πιστα 3.

THE END( βαθμολογίες θα μπουν αργότερα :D :D )

χιονοδρομικό κέντρο Bansko μήπως?

αχ αυτή η Ρώμη, πάλι με κόλασε τριπ ρεπορτ για την Ρώμη για να ξαναπάω
(κάτι μου λέει ότι στο Ερασμους μου, την πρώτη επιλογή θα βάλω Ρώμη :D )

Ωραίο το Βουκουρέστι, άλλα μια φορα πήγα Ρουμανία (με πούλμαν απο Ελλάδα για Πολώνια) και νόμιζα πως θα φτύσω αίμα στην Ρουμάνια, εποχή πολέμου στην Σερβία (1997 αν δε κάνω λάθος), και η Ρουμανία τότε ένα μαύρο χάος. Χάλια δρόμοι, φτώχεια παντού, πολύωρη αναμονή στα σύνορα Βουλγαρίας - Ρουμανίας, μιας και χάσαμε το βαπόρι που συνδέει αυτές τις δυο χώρες στην περιοχή εκβολής του Δούναβη.

Δε ξέρω αν έχει αλλάξει η Ρουμανία απο τότε, αλλά δε βιάζομαι να την επισκεφτώ.

όσο για την W6?

Thanasis loves Wizzair :p

15 ευρώ Κατοβίτσε - Μπεργκαμο με βαλίτσα

Σ'ευχαριστούμε Velerefontis για το TR..Γέλασα ιδιαίτερα με την..Ντισκο(-μπαλα) Μπανεάσα..Όσο για το Βουκουρέστι,θαλεγα ότι αν δεν είχε τα χαρακτηριστικά αυτά που το κάνουν να ξεχωρίζει σαν Βαλκανική πόλη (αρνητικά κ θετικά),τότε δεν θα με τράβαγε να το επισκεφτώ..εννοώ ότι αν ήταν ναναι σαν το Παρίσι (εστω των Βαλκανίων),ας πάω καλύτερα στο ορίτζιναλ Παρίσι..Εξάλλου, μη μου πεις ότι με τον ίδιο τρόπο δεν σκέφτονται για μας και οι δυτικοευρωπαίοι που έρχονται Ελλάδα και με αυτά που βλέπουν τα μάτια τους (Balkan x3...)..
To seat pitch στην Wizzair είναι όπως και στην U2 όταν δεν καθεσαι στην 1 ή στις exit rows..(knee-crushing)..

Σύντροφε Spoterrakis, θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν πάμε Βουκουρέστι για την κακομοιριά, ευχής έργον θα ήταν να συνέλθει η χώρα από τις πληγές του σοσιαλιστικού παρελθόντος και να ξαναλάμψει η πρωτεύουσα. Δε σημαίνει ότι το ρετουσάρισμα θα την κάνει ψεύτικη. Αν ήταν έτσι, να αφήναμε και την Αθήνα στα μαύρα χάλια πριν τους Ολυμπιακούς (αν και προς τα εκεί πάει να επιστρέψει σε πολλά). Οι ξένοι έρχονται Ελλάδα κυρίως για τα νησιά μας τις όμορφες παραλίες (όσες δεν τσιμεντάραμε) καθώς και τα ερείπια αρχαίων μνημείων. Δε νομίζω όμως ότι χάλασε κανέναν τους το μετρό ή το νέο αεροδρόμιο. Όσο εμείς επιμένουμε σε νοοτροπίες αρπαχτής οι γείτονες από την άλλη μεριά του Αιγαίου θα κερδίζουν πελάτες, αφού προσφέρουν αντίστοιχο και σαφώς φτηνότερο προϊον.

δε συνιθίζω να διαβάζω μεγάλα threads αλλα ήσουν πολύ καλός στη περιγραφή σου, έπαθα πλάκα...
σαν ιστορία μου φάνηκε... ενα μεγάλο ευχαριστώ

το ευχαριστήθηκα... αν και η Blue Air έχει μικρή ευθύνη θέλω να πιστεύω ! :)