Μετακομίζοντας στο Λονδίνο

Ευχαριστώ, ευχαριστώ και πάλι ευχαριστώ. Ή thank you καλύτερα... :)

Όταν λές Δυτικό Λονδίνο μπορείς να γράψεις μερικές περιοχές???

Τα 193 της Oyster δεν είναι πολλά αφού η διαφορά σε σχέση με τις ζώνες 1-3 είναι 50 ή 60 λίρες σωστά? Άρα αν γλυτώνεις καμιά 100άρα και βάλε στο ενοίκιο συμφέρει. Το Richmond είναι πανάκριβο που κοίταξα. Θέλω κάτι γύρω στα 50-60m2 κατά προτίμηση μονοκατοικία και να δίνω όχι περισσότερα από 1200-1250 το μήνα. Το θεωρείς εφικτό σε μία decent περιοχή? Το linked in δεν το έχω τσεκάρει αλλά θα το κάνω άμεσα. Υπολογίζω να μετακομίσω γύρω στο Μάρτιο του 12 οπότε έχω ένα εξάμηνο για να φτιάξω τον κύκλο μου όπως λες.
 
aggelosk":3todwmz8 said:
Όταν λές Δυτικό Λονδίνο μπορείς να γράψεις μερικές περιοχές???
Αρχίζοντας νοτίως του Τάμεση από την ευθεία Putney-Wimbledon και δυτικότερα, προς Barnes, Richmond, νότια προς Kingston, μετά το μισοφέγγαρο βορειότερα προς το Heathrow (Hownslow), Ealing, Acton, Harrow, Twickenham (δηλαδή το παλιό Middlesex) κλπ είναι γενικώς καλές περιοχές και δεν γειτονεύουν με άσχημες.
 
aggelosk

Εγώ μένω Λονδίνο και τα λεφτά που δίνεις για ενοίκιο είναι καλά για διαμέρισμα με μια κρεβατοκάμαρα αν ενδιαφέρεσαι (αφού δεν έχεις παιδιά απο οτι κατάλαβα) για παράδειγμα εγώ μένω Elephant and Castle στο τέλος της 1 Ζώνης πολύ κοντα σε London Bridge και υπάρχουνε διαμερίσματα με 1100 λίρες το πολύ σε καινούργιες πολυκατοικίες με το μετρό διπλά, μαγαζιά supermarket και τα λοιπά μπορείς να κοιτάξεις και εδώ http://www.rightmove.co.uk/ που βρίσκεις σπίτι με βάση τις στάσεις του μετρό.
 
Θα το κάνω. Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια. Λέμε να πάμε το Δεκέμβριο στο Λονδίνο με τα φτηνά της Easy για scouting. Να δούμε περιοχές. Να μιλήσουμε με γραφεία για δουλειά και σπίτι. Να μιλήσουμε και με κάνα δύο έλληνες που ξέρουμε και μένουν εκεί.

Όντως δεν έχουμε παιδιά, οπότε ψάχνουμε κάτι σχετικά μικρό.
 
@asterixx25: Το επαγγελματικο Facebook ειναι ουσιαστικα, αλλα δεν εχει τπτ απο τα poke, photos κτλ του Φατσοβιβλιου. Το καλο ειναι οτι μπορεις να μπεις σε groups (κοινοτητες με κοινο αντικειμενο δουλειας) και να σε βρουν απο εκει περα οι headhunters.

@aggelosk: Στειλε και ενα ΠΜ οταν εισαι απο τα μερη μας για να τα πουμε απο κοντα σε περιπτωση που δεν εχω κατηφορισει σε ζεστοτερα κλιματα.
 
Θα σου πρότεινα να μην ψαχτείς μόνο για Λονδίνο αλλά να επεκταθείς και γενικά στα δυτικά και νοτιο-δυτικά της Αγγλίας. Δουλειές δεν υπάρχουν μόνο στο Λονδίνο αφού υπάρχουν πάρα πολλές εταιρίες και σε άλλες πόλεις στις οποίες πάλι μπορείς να εξασφαλίσεις πολύ καλούς μισθούς και ΠΟΛΥ καλύτερα επίπεδα ζωής απο ότι στο Λονδίνο. Μερικά παραδείγματα είναι το Reading, Guildford, Basingstoke, Crawley μέχρι Brighton αλλά και πιο νότια Southampton και Portsmouth.
 
i second that και να προσθέσω επισης ότι οι υπόλοιπες πόλεις εκτός λονδίνου έχουν φτηνότερη ζωή.
 
Θα ανέβω τελικά τέλη Γενάρη για μία πρώτη επαφή σαν κάτι διαφορετικό από τουρίστας. θα προσπαθήσω να συναντήσω κάποιους έτσι ώστε να τα πούμε και από κοντά. Για εκτός Λονδίνου δεν το είχα σκεφτεί είναι η αλήθεια, αλλά φανταζόμουνα ότι θα είναι πιο δύσκολο. θα το τσεκάρω και αυτό. Ξέρει κάποιος τι γίνετε με τα θέματα της ασφάλισης και της σύνταξης? Μου είπαν ότι είναι αρκετά διαφορετικά από την Ελλάδα και ότι δεν πρέπει να μείνεις στο δημόσιο, αλλά μέσω της δουλειάς σου να πάρεις ιδιωτική. Μπορείς να προσθέσεις και δεύτερο μέλος? Η ιδιωτική καλύπτει συγκεκριμένα νοσοκομεία και συγκεκριμένους γιατρούς μόνο?
 
Το NHS (το ΙΚΑ τους δλδ) ειναι αρκετα καλο αν εχεις κατι σοβαρο αλλα αν θες να κανεις καποιο check up αστο καλυτερα... Συνταξη δεν θα την σκεφτομουν απο τωρα γιατι ετσι οπως εχουν τα πραγματα γενικα στην Ευρωπη μας βλεπω να βγαινουμε στα 80 μας, για αυτο και θα σου προτεινα αν παση θυσια θες συνταξη να κοιταξεις και τπτ ιδιωτικο.

Οσο για ασφαλεια οι περισσοτερες ιδιωτικες εταιριες σου προσφερουν ιδιωτικη (η δικια μου μας προσφερει BUPA - μια απο τις μεγαλυτερες ιδιωτικες ασφαλιστικες, αν οχι η μεγαλυτερη του κοσμου). Με ενα ποσο της ταξης των 40-50 λιρων το μηνα μπορεις να βαλεις και προσθετο μελος στη δικια σου ασφαλιση. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν μπορεις φροντισε η ιδιωτικη σου ασφαλιση να καλυπτει οφθαλμιατρο και οδοντιατρο γιατι οι περισσοτερες δεν τα καλυπτουν. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα με επιλογη γιατρων και νοσοκομειων μεσω της ιδιωτικης ασφαλισης, τουλαχιστον εγω δεν ειχα κανενα. Για παραδειγμα φιλος εκανε εγχειρηση χιαστων σε εναν απο τους καλυτερους ορθοπεδικους και πληρωσε μονο το max της συμμετοχης, δλδ 100 λιρες (η εγχειρηση κοστισε τουλαχιστον 30 φορες τοσο, σε ιδιωτικο νοσοκομειο).

Επισης αν θες την γνωμη μου ΜΗΝ περιορισεις την αναζητηση στο Λονδινο, η στην Αγγλια γενικοτερα. Υπαρχουν αρκετες Ευρωπαικες χωρες που προσφερουν καλυτερη ποιοτητα ζωης και περισσοτερα λεφτα και δεν θα δυσκολευτεις ιδιαιτερα να βρεις δουλεια σε εταιρια που μιλανε Αγγλικα. Απλα ενημερωτικα σου παραθετω ενα αρθρο χτεσινο απο την Guardian σχετικα με την ποιοτητα ζωης http://www.guardian.co.uk/money/2011/sep/29/uk-worst-quality-of-life-europe
 
Διαβάζοντας αυτά που γράφεις,όντως υπάρχει κάποιο θέμα αλλά μην ξεχνάμε ότι η Αγγλία απευθύνεται σε αγγλικά πορτοφόλια
ή τουλάχιστον σε κάποιους που κερδίζουν αξιοπρεπείς μισθούς,όπως για παράδειγμα ένας πιλότος σε αεροπορική εταιρία.Τώρα όσον αφορά τον καιρό
εντάξει ρε παιδιά τι να κάνουμε;Έτσι είναι όλη η Ευρώπη.Στη Γερμανία που ήμουν ο καιρός άλλαζε κάθε μία ωρα σχεδόν.Δε γίνεται να τα έχουμε όλα
σε αυτή τη ζωή.και κάτι ακόμη.Στην Αγγλία υπάρχουν 500.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία 600.000 και στο Παπανδρεϊστάν περίπου 600.Αν μπείς
στο site του eures θα τα δείς και μόνος σου.ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε όλους και καλή μετανάστευση! :great:
 
Top