Μήπως να καταργούσαμε τα greeklish?

egw exw problhma giati exw agglika windows kai de mporw na grapsw ellhnika sto net...mono sto word! :(


makedonas":3lqjuyy8 said:
Και για να μη λέτε ότι δεν ξέρετε πως, εδώ υπάρχει ένα addon για Firefox (embedded μέχρι Firefox 2, για το 3 δεν υπάρχει ακόμα update :evil:), ενώ εδώ, για όσους έχουνε την όρεξη να είναι θύματα της Microjunk και του IE, το οποιο δεν δέχεται addons) άλλο ένα transform link! Λειτουργεί και με FF!


:cool:


source: here!
 
ρε στεφανε λογικο δεν ειναι να μην λειτουργει για τον ff3?!?!?αφου βρισκεται ακομη σε alpha σταδιο!
 
Για αυτό αναφέρω εναλλακτικά το link του ΙΕΛ (που όπως είδα το αναφέρει και ο Ακης!) :cry:
 
alexandra,athens Δημοσιεύτηκε: 22 Μαρ 2007 - 18:19 Θέμα δημοσίευσης:

egw exw problhma giati exw agglika windows kai de mporw na grapsw ellhnika sto net...mono sto word!

Δεν παίζει ρόλο.....κάνεις αυτό..

:arrow: Settings
:arrow: Control Panel
:arrow: Regional and Language Options
:arrow: Languages

στο Languages πατάς Details.... μετά Settings... επιλέγεις την γλώσσα που επιθυμείς και ADD


Πιό απλά δεν γίνεται ;)
 
makedonas":1jqlnjuz said:
Αλέξανδρε ξεκολλα πια! Μια προτροπή ήτανε και τίποτα παραπάνω! Δεν θέλησα να επιβάλλω κάτι, παρα μονο να προτρέψω την χρήση του! <rest of text snipped>

Mou edwse o diaxeirisths Akis na diavasw auto to thread gia na synetistw me thn politikh tou forum. Kai den distazw na xrhsimopoihsw ton oro "synetistw" dioti x8esino post mou se greeklish 3hlw8hke entos 10' me e3hghsh oti "δυστυχώς έσβησα το μήνυμά σου από το φόρουμ, διότι η χρήση των greeklish δεν επιτρέπεται."

Tha symfwnisw me ton Alexander sxetika me thn eley8eria epiloghs ston tropo grapths ekfrashs.
To epixeirhma peri "den mporoune kapoioi na diabasoune greeklish" to ligotero 8a elega einai faidro. Eimai sto Diktyo apo poly prin kaneis dianwh8ei na mporei na diavasei (poso mallon na grapsei) ellhnikous xarakthres. Mia xara diavazoume oloi mas greeklish kai ta matakia mas den kourazontai apo auto. As mhn krybomaste pisw apo to daktylo mas. Kai amfibalw an yparxei kaneis edw pou den gnwrizei ta fwnhmata twn agglikwn xaraktrhrwn.
To 8ema einai oti kapoioi profasizontai thn glwssa kai thn adynamia twn allwn ws meso gia na epibaloune tis antilhpseis tous peri "πατριωτισμου". "Fasismos ntymenos me dhmokratiko xitwnio", an mou epitrepetai h ekfrash.

To mono eustoxo epixeirhma pare8ese o MerNion: "...με ελληνικά μικρά γιατί έτσι διευκολύνουμε και κάποιον στην αναζήτηση να βρει αυτό που ψάχνει". Or8o.

Se telikh analysh: opws kapoios exei thn epilogh na grapsei se greeklish, etsi kai ka8e allos exei thn epilogh na mhn diavasei ena tetoio post.

Rwtaw kati se greeklish kai "den mporeis na to diavaseis"?
Kako diko mou: den 8a parw thn apanthsh sou.

Rwtas kati se "swsta" ellhnika kai sou apantaw se greeklish kai den "goustareis" na "kourasteis" na to "apokryptografhseis"? (ouf! polla eisagwgika!)
Kako diko sou: diale3es kai exases.

An 8eloume na exoume thn eleu8eria ths epiloghs as analaboume kai thn ey8ynh twn synepeiwn ths. Ektos an den epitrepetai rhta apo thn politikh tou forum "h eleu8eria epiloghs". Se auth thn periptwsh as to koinopoihsei kapoios diaxeirisths na kanonisoume thn poreia mas oi antifronountes.

Auta. Pshfizw: eleu8eria epiloghs tropou ekfrashs.



ps. elpizw na mhn kopei auto to post. Dedomenou tou titlou tou thread, 8ewrhtika akomh epitrepetai na grafoume se blaxofragika.
 
i would agree as i am a "victim" of this "rule" but you should remember that "rules" are "rules" and if you dont comply with them then you should do what i do... just sit back relax and read -in case you are interested with the post/thread of this forum- or dont...

although i had some "english-content" comments removed as well but i understood the "logic behind this"

back to my cave and apologize to the rest for the post in english...
 
Πρεπει να καταλαβουν μερικοι οτι αυτο εδω το site το πληρωνει καποιος/οι (δεν γνωριζω) για να υπαρχει και το διατηρει με μερακι. Ολοι οι αλλοι mods η users (η γενικα που δεν χανουν η δεν κανουν καμια θυσια για να διατειρεται αυτο το site) ειναι απλα φιλοξενουμενοι. Ετσι οταν εισαι φιλοξενουμενος καπου πρεπει να σεβεσαι και αυτα που θετει ο οικοδεσποτης. Ειτε αρεσει αυτο ειτε οχι. Ειτε το θεωρεις φασιστικο η οτιδιποτε αλλο πρεπει να το σεβαστεις. Αν δεν σου αρεσει καθολου (ουτε εμενα μου αρεσει να γραφω Ελληνικα αλλα το σεβομαι) μπορεις πολυ απλα να πατησεις το Χ στον browser σου.
 
Προφανώς tkalfigo δεν κατάλαβες γιατί σου έδωσα να διαβάσεις αυτό το τόπικ. Είναι η μόνη εξαίρεση που κάνω επί του θέματος και αφήνω το ποστ σου εδώ! Το θέμα πλέον δεν είναι προς συζήτηση. Η απόφαση έχει παρθεί πολύ πριν εσύ αποφασίσεις να γίνεις μέλος εδώ.

Δεν θα μπω στην διαδικασία να κάνω διάλογο επί του θέματος μαζί σου, απλά θέλω να σε ενημερώσω ότι αν δεν συμφωνείς με τους Κανόνες του φόρουμ, δεν σε αναγκάζει κανείς να το χρησιμοποιείς. Απλά τα πράγματα. Ένα ολόκληρο φόρουμ δεν θα αλλάξει τους Κανόνες του για να έχεις εσύ την ευκολία σου.

Υ.Γ. Ναι, το ποστ σου δεν το διάβασα ολόκληρου. Κάπου στην μέση σταμάτησα απλά γιατί με κούρασες με λέξεις όπως "3hlw8hke", "dianwh8ei". Αν είναι δυνατόν ...
 
Νόμιζα ότι τα φορουμ γίνονται ακριβώς για να γίνεται διάλογος. Θα είμαι σύντομος και (added value) θα αποφύγω και τις δύσκολες λέξεις για να μην "κουράσω".
Πρόταση 1.
Στο "Διαβάστε πριν γράψετε..." που στέλνει ο SysOp Akis μετά την εγγραφή νέου χρήστη, και το οποίο ομολογουμένως τώρα αξιώθηκα να το διαβάσω 1η φορά ολόκληρο & συνειδητά, αναφέρεται:
Και θα σας παρακαλούσα να γράφετε με ΕΛΛΗΝΙΚΑ γράμματα και όχι με greeklish. Είναι πάρα πολύ κουραστικό να διαβάζει κανείς μεγάλα κείμενα στα greeklish...
Αυτό είναι μία παρότρυνση-επιθυμία. Οι κανόνες λειτουργίας πρέπει να καθιστούν σαφές τι θα συμβεί αν κανείς επιλέξει να μην τους ακολουθήσει Akis (δηλ. ότι θα αφαιρέσεις το post του). Αυτός είναι ο ευγενικός τρόπος να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για κανόνισμό. Ο άλλος είναι το "Απαγορεύεται...".
Σίγουρα πάντως το "No Greeklish is a rule" δεν είναι το συμπέρασμα του τρέχοντος thread.

Πρόταση 2:
Σκεφτείτε σοβαρά να βάλετε κάπου στην Κεντρική Σελίδα σύνδεσμο προς τον Κανονισμό Χρήσης του ιστοτόπου σας και μία αποδοχή του πριν την εγγραφή των χρηστών. Δεν πάω να νουθετήσω κανέναν. Απλά, αν επιτρέπεται ακόμη ο διάλογος, τότε αυτό είναι απλά μία πρόταση προς συζήτηση.

Τραγική ειρωνία: οι απανταχού "υπερασπιστές της ελληνικής γλώσσας" πάντως θα μειδιάσουν με το σημείο του "Διαβάστε πριν γράψετε..." όπου αναφέρεται:
Παρακαλώ να προσέχετε την ορθογραφία των κειμένων που γράφετε στο φόρουμ. Φυσικά δε ζητάμε κάθε σας λέξη να είναι σωστή (λάθη συμβαίνουν πάντα) αλλά λίγο περισσότερη προσοχή στα κείμενα που γράφετε δε θα έβλαπτε. Επίσης είδα συχνά πολλά μέλη να γράφουν λέξης κολλημένες...
;)

Akis (και κάθε Akis for that matter), με κάθε εξουσία έρχεται και ευθύνη. Μην απαξιώνεις posts και ειδικά όταν δεν τα διαβάζεις μέχρι τέλους. Δεν υπάρχει επίκληση της αυθεντίας, της ιδιοκτησίας ή της ιδρυτικής ασυλίας στο ανοιχτό κομμάτι του Δικτύου. Έτσι το φτιάξανε και μακάρι να μείνει έτσι για πάντα (με όσα αρνητικά παρεπόμενα).

Εφόσον όμως κατέστησες σαφές ότι "αν δεν συμφωνείς με τους Κανόνες του φόρουμ, δεν σε αναγκάζει κανείς να το χρησιμοποιείς", όντως είμαι εκτός πνεύματος. Ευτυχώς δεν είμαι επαγγελματικά του εναέρίου χώρου οπότε δεν θα χάσουν τίποτε τα υπόλοιπα μέλη.

Καλή σας συνέχεια και καλές γιορτές.

υ.γ. υπάρχει κάποια διαδικασία διαγραφής χρήστη ή απλά το αφήνουμε στη λήθη?
 
Σωστά τα λες, ένα φόρουμ υπάρχει για να γίνεται διάλογος. Αλλά σε αυτό το θέμα για τι πράγμα να μιλήσουμε; Η απαγόρευση (καλώς ή κακώς) υπάρχει. Και δεν βλέπω κάποιον λόγο να αλλάξει η ισχύον απαγόρευση.

Με εντυπωσιάζει που βρήκες το θέμα «Διαβάστε πριν γράψετε...» που έχει γραφτεί στις 20 Δεκ 2004. Άρα πριν τρία χρόνια! Το ότι από τότε έως σήμερα έχει κάτι αλλάξει ... αυτό μάλλον δεν το σκέφτηκες! Δεν πειράζει, για αυτό ακριβώς τον λόγο υπάρχουν οι Κανόνες. Αυτούς θα τους βρεις εδώ: https://www.airliners.gr/community/profi ... e=register

Σκεφτείτε σοβαρά να βάλετε κάπου στην Κεντρική Σελίδα σύνδεσμο προς τον Κανονισμό Χρήσης του ιστοτόπου σας και μία αποδοχή του πριν την εγγραφή των χρηστών.
Για το πρώτο συμφωνώ. Ίσως και να γίνει στο άμεσο μέλλον. Το δεύτερο τώρα, τι να πω; Όταν έκανες εγγραφή σε αυτό το φόρουμ ... τους κανόνες δεν τους είδες; Διότι πρώτα πρέπει να κάνει κλικ στο «Συμφωνώ με τα παραπάνω και είμαι ΑΝΩ των 13 ετών» και μετά κάνεις την εγγραφή σου.

Όσον αφορά το ορθογραφικό μου λάθος που βρήκες, ζητώ συγγνώμη. Τι να κάνουμε, στην Γερμανία μεγάλωσα κι εκεί ζω πλέον 27 χρόνια. Οπότε (δυστυχώς) κάνω κάποια λαθάκια. Γι΄ αυτό χαίρομαι όταν μου δείχνουν τα λάθη μου. Διότι μόνο έτσι μαθαίνει κάποιος. Συγγνώμη και πάλι λοιπόν.

Καλές Γιορτές σε σένα και όσους αγαπάς και καλές γιορτές σε όλους σας.
 
Top