Μουσικά όργανα στην πτήση

ρε παιδια, στην χτεσινη πτηση της Wizz, απο το ολοκαινουργιο τερμιναλ του Κατοβιτσε, ειχα την ηλ. κιθαρα μου. δεν με αφησαν να την παρω χειραποσκευη και επρεπε να παρω θεση 30 €. ενω δεν ηταν ουτε πανω απο 5 κιλα, μαλακη φηκη και χωρεσε ανετα πανω μου.

Προσωπική μου εμπειρία, είναι οτι αφήνουν την κιθαρα απο πανω αν ειναι μεσα σε θηκη. Αναλογα φυσικα κ απο τον τυπο του αεροσκαφους...

Οταν απεκτησα καλη κιθαρα η οποια ηταν σε σκληρη θηκη μεσα (κοινως μπαουλο) ... εμ... ρωτησα κ δεν γινοταν να την μεταφερω ως χειραποσκευη. Με απλα λογια...δεν πρεπει να υπερβαινει το 1.10 περιπου σε μηκος.

Αν ειναι αδειο το αεροπλανο βεβαια μπορει κ να μπορει κ να την αφησουν κ τζαμπα... (μια φορα ειχα την κιθαρα στο διπλα καθισμα χωρις πληρωσω κατι extra...)...

Αν τελικά το μουσικό όργανο ταξιδέψει ως '' επιβάτης '', δηλαδή πληρωθεί extra κάθισμα, προσοχή να αναγράφεται στο boarding pass ότι πρόκειται για μουσικό όργανο... Δεν είναι λίγες οι φορες που στο terminal αναζητούνται ο MR Guitar και η MRS Chelo από παράλειψη στο check in...

Εχω ταξιδέψει πολλές φορές με κιθάρα και με ΟΑ και με aegean και ποτε δεν ειχα προβλημα να την παρω στν καμπινα,ακομα και οταν το αεροπλανο ηταν full (φανταστειτε τωρα στο ATR). παντα την επαιρναν και την εβαζαν εκει που βαζουν σακακια και τετοια.