Μπορώ να γίνω επαγγελματίας πιλότος;

Re: θα δικαιωθουν οι θυσιες μου;

Φιλε Αντρεα,
Πιστευω πως στην ιατρικη εχεις σχεδον εξασφαλισμενη την δουλεια μετα τις σπουδες συν το οτι ειναι σχεδον δωρεαν οι σπουδες πραγμα που με προβληματιζει αρκετα. Τα κερδη που θα εχω σαν πιλοτος ή ιατρος δεν τα λογαριαζω καθολου. Το μονο πραγμα που πραγματικα με ενδιαφερει ειναι να ασκω το επαγγελμα που θα σπουδασω!
 
Re: θα δικαιωθουν οι θυσιες μου;

δε ξερω ποιο απο τα 2 επαγγελματα ειναι για σενα αλλα ψαξτο γιατι δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Σιγουρα σε ενα απο τα δυο θα εισαι δυστυχισμενος..Κοιτα να διαλεξεις το αλλο.
 
Re: θα δικαιωθουν οι θυσιες μου;

Είναι δύσκολο για έναν 17χρονο να μπαίνει σε τέτοια διλήμματα τη στιγμή που όλα γύρω του είναι ρευστά. Εγώ θα έλεγα να μην ακολουθήσεις τίποτε απ' τα δύο αν δεν είσαι 100% σίγουρος ότι αυτό θέλεις να κάνεις. Μπορεί να υπάρχει και κάποια τρίτη επιλογή που να μην την έχεις σκεφτεί ακόμα.
 
Re: θα δικαιωθουν οι θυσιες μου;

Νομιζω δεν το διατυπωσα σωστα!
Αυτο που ουσιαστηκα ρωταω ειναι αν εχει ζητηση ο πιλοτος στις μερες μας και αν καποιος μπορει να βρει δουλεια σε μια καλη αερογραμμη χωρις γλυψιματα, μεσα, κλπ
 
1) Οχι, ο πιλότος δεν έχει ζήτηση. (Δεν μπορώ να σου γράψω το γιατί. Κινδυνεύω με αποβολή από το φόρουμ μια για πάντα).
2) Οχι δεν μπορείς να βρεις δουλειά σε καλή αερογραμμή (ούτε καν σε κακή) χωρίς γλυψίματα, μέσα κλπ.(Δεν μπορώ να σου γράψω το γιατί. Κινδυνεύω με αποβολή από το φόρουμ μια για πάντα).
 
Nicky και όποιος άλλος βρίσκεται στην ίδια θέση με εσένα έχω να πω τα εξής. Και εγώ είμαι σε παρόμοια θέση, είμαι 24 ετών και εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκομαι σε αναζήτηση του τι θα κάνω και που θα πάω για να ακολουθήσω το όνειρο μου.

Αυτό που έχω να καταθέσω είναι ότι λύσεις υπάρχουν. Είτε 30.000 είτε 130.000€ υπάρχουν σχολές, υπάρχουν προγράμματα για τον καθένα. Και μετά τις σχολές υπάρχει και δουλειά. Στην Ελλάδα λίγο πιο δύσκολα να βρεθεί θέση αλλά νομίζω ότι αν κάποιος το έχει μέσα του να πετάξει μπορεί να πάει παντού και δεν πρέπει να περιορίζεται γεωγραφικά.

Το θέμα δεν είναι ούτε οι σχολές, ούτε τα λεφτά ούτε τα στατιστικά ανεργίας στο κλάδο. Το θέμα είναι πόσο το θέλει κάποιος να γίνει πιλότος και πόσο είναι έτοιμος να το κυνηγήσει. Και εγώ όπως και πολύ άλλοι, είμαι εκτός του χώρου αλλά το θέλω τόσο πολύ να μπω που πραγματικά δεν θα αφήσω κανέναν και τίποτα να με απογοητεύσει και ειδικά ανθρώπους που μεμψιμοιρούν στο διαδίκτυο.

Δεν έχει ούτε βύσματα ούτε κονέ ούτε φραγκάτους ούτε άφραγκους. Αν το λέει η καρδούλα σου το κάνεις τέλος. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποσημειώσεις.

Προς λύπηση μου στο φόρουμ διακρίνω μονίμως ένα αρνητισμό στο συγκεκριμένο θέμα αντί να υπάρχει μία βοήθεια στους νέους από τους παλαιότερους και τους πιο έμπειρους. Αλλά δεν είναι όλα μαύρα. Ναι μπορείτε να γίνετε πιλότοι. Και μην ακούτε κανέναν. Και μην περιμένετε κανέναν να σας βοηθήσει.
 
Τι περιμενετε να ακουσετε σε ενα φορουμ οταν ρωτατε για επαγγελματικη αποκατασταση? Ειδικα σε μια Ελλαδα με κριση...
 
Ξέρεις πιο είναι το πιο λυπηρό? Ότι η ίδια αντιμετώπιση από τους παλιούς προς τους νεότερους υπάρχει και σε αρκετά ξένα φόρουμ. Γι'αυτό και γράφω προς του υπόλοιπους που είναι στην ίδια φάση με εμένα και το έχω πάρει και ο ίδιος απόφαση ότι αν είναι να κάνω κάτι θα είναι γιατί το θέλω και το έχω προσπαθήσει πολύ.

Δεν ζητάω να με πάρει κάποιος από το χέρι και να μου δείξει που να πάω να δουλέψω. Αυτό που θα περίμενα θα ήταν τουλάχιστον να αναφέρονται κάποιες εμπειρίες και κάποιες συμβουλές. Και όχι, το "βρες να κάνεις κάτι άλλο γιατί εδώ είναι χάλια" ούτε εμπειρία είναι ούτε συμβουλή. Παντού χάλια είναι σε όλους τους κλάδους εργασίας και ειδικά στην Ελλάδα.

Προσοχή δεν λέω ότι όσοι γράφουν εδώ είναι έτσι. Υπάρχουν και άτομα που προσπαθούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν και κάποιοι που ίσως θέλουν να προειδοποιήσουν. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που παρουσιάζουν την αεροπορία σαν τον χειρότερο κλάδο, κάτι που προσωπικά πιστεύω ότι δεν ισχύει, αλλά και να ισχύει, εμένα και νομίζω οποιονδήποτε το θέλει τόσο πολύ δεν τον αποτρέπει από αυτό που θέλει.
 
Φίλοι μου, αδέρφια μου και συμφορουμίτες μου, επειδή κι εγώ θέλω να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα δηλ να γίνω χειριστής (κάποια στιγμή αερογραμμών, δεν βιάζομαι), πείτε μου (όποιος έχει άποψη) πού και πώς μπορώ να πιάσω δουλειά με CPL ME/IR & MCC και με 250 ώρες που θα έχω όταν τελειώσω τη σχολή και είμαι πρόθυμος να το κάνω. Δεν θέλω να με με πάρει κανείς απ το χεράκι και να με βάλει σε δουλειά. Απλά να μου πει πχ Φίλε, πάς στην Κεντρική Ζουαζιλάνδη σε μια εταιριούλα με δύο ψεκαστικά αεροπλάνα που θέλουν 4 χειριστές να πετάνε 2 χρόνια τζάμπα γιατί μια φιλανθρωπική ΜΚΟ καταπολέμησης της ελονοσίας βάζει τα εντομοκτόνα αλλά όχι και τους μισθούς των χειριστών γιατί ξέρουν οτι υπάρχουν χειριστές που θέλουν να πετάνε τζάμπα για να βάλουν ώρες? Πάω αύριο το πρωί... Ερώτηση:Υπάρχουν τέτοιες δουλειές? Ψάχνω εδώ και 3 χρόνια και δεν βρίσκω μια δουλίτσα μόνο με το βασικό πτυχίο ρε γαμώτο...

* Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιες δουλίτσες. Ξέρω όμως οτι οι πολύ καλοί χειριστές μπαίνουν (παντού κι όχι μόνο στην Ελλάδα)... με το σπαθί τους σε εταιρίες και μάλιστα αερογραμμών χωρίς type rating, χωρίς "μέσα", χωρίς γλυψίματα κλπ και σταδιοδρομούν. Αρα η Ζουαζιλάνδη είναι για τους άχρηστους. Αρα, αν δεν είσαι πολύ καλός χειριστής δεν σε σώζει τίποτε. Αρα ψόφα... Και είμαι έτοιμος για τον στόχο μου έστω και χωρίς να ξέρω αν θα είμαι καλός χειριστής ή όχι, αρκεί να μου πει κάποιος πού και πώς μπορώ να τον πετύχω δηλ τον ψόφο μου.
 
Ειλικρινά σε ευχαριστώ για την δύναμη που τουλάχιστον δίνεις σε έμενα μέσα από τα σχόλια σου. Είμαι αποφασισμένος αλλά διαβάζοντας αυτά που γράφεις γίνομαι ακόμα πιο αποφασισμένος.
Και μπορώ να σου πω ότι εύκολα ή δύσκολα αν κάποιος θέλει την βρίσκει την άκρη ακόμα και στην Ζουαζιλάνδη με ένα πιάτο ρύζι. Σε 3-4 χρόνια που εσύ ακόμα θα μετράς πόσα χρόνια ψάχνεις εγώ θα μπορώ να βλέπω τα σχόλια σου και να γελάω.

Κρίμα και πάλι κρίμα που υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση σε ένα τόσο χρήσιμο φόρουμ.
 
Top