Νέα δρομολόγια Sky Express

Tι κουφο ειναι αυτο; Σταματησε το SKG-LCA για καλοκαιρι πουχει περισσοτερη κινηση και θα το ξαναρχισει χειμωνα που πεφτει στο μισο η κινηση και κανεις δεν ξερει πάλι τι θα γινει με μετρα για κορωνοϊό, νεες παραλλαγές κτλ;
 
Ναι αλλά έχει αεροσκάφη που δεν θα κάνουν chartered flights το χειμώνα. Οπότε πάει για "σιγουριά" στο SKG-LCA μπορεί να θέλει να το συνδυάσει και με κάτι άλλο για βγει το pairing.
 
Νέα δρομολόγια φορτώνει η Sky Express !!!
Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουμε :

Αθήνα (ATH) - Σόφια (SOF) , από 2 Νοεμβρίου 2022 , 5weekly , ATR72-600
Αθήνα (ATH) - Μόναχο (MUC) , από 2 Νοεμβρίου 2022 , 6weekly , Α320Ν
Αθήνα (ATH) - Μιλάνο (MXP) , από 3 Νοεμβρίου 2022 , 6weekly , Α320Ν

Παράλληλα επιστρέφει το Θεσσαλονίκη - Λάρνακα , από 30 Οκτωβρίου 2022 με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις μέχρι στιγμής (που προφανώς θα αυξηθούν?)
Το Μιλάνο με FR, W6, U2, A3 και ενδεχομένως και ΑΖ θα γράψει ιστορία ...
 
Μου κάνει εντυποση πως κανείς δεν πετάει ATH-LIN
 
Το έκανε η AZ με Α319 σε κάποια φάση αλλά μετά ήρθε η άνοιξη :mrgreen:
Όσες φορές είχα το θάρρος να πετάξω μαζί τούς ήταν γεμάτο.
Το LIN είναι λίγο ιδιάζουσα περίπτωση και δεν δουλεύει για όλους τους επιβάτες. Παρόλο που είναι "αεροδρόμιο πόλης" δεν βολεύει γιά όλους τους κατοίκους. Εξυπηρετεί κυρίως το κεντρικό Μιλάνο. Είναι περισσότερο για business travellers που ταξιδεύουν αυθημερόν. Τα connections είναι περιορισμένα, οπότε οι περισσότεροι προτιμούν το MXP. Στατιστικά που είχα δει από ίδια εταιρεία να πετάει και στα δύο αεροδρόμια το LIN δεν τράβαγε με τίποτα. Το κρατούσαν για την τιμή των όπλων ;)
 
Παράλληλα επιστρέφει το Θεσσαλονίκη - Λάρνακα , από 30 Οκτωβρίου 2022 με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις μέχρι στιγμής (που προφανώς θα αυξηθούν?)

Πολύ πιθανώς να δούμε αλλαγές. Το SKG-LCA-SKG φαίνεται 4/weekly (και μάλιστα άλλες ώρες), ενώ τα ATH-LCA-ATH, ATH-SKG-ATH που έχουν φορτωθεί είναι όλα καθημερινά χωρίς "τροποποιήσεις" ώστε να εξυπηρετηθεί το SKG-LCA-SKG κάπως. Οπότε ή που θα ξεκινήσει και άλλα δρομολόγια από SKG ή που θα φτιάξει κάπως τα ATH-LCA, ATH-SKG για να "κουμπώσει" το SKG-LCA.

Μιας και πιάσαμε το θέμα, μερικά από τα charter που κάνει αυτό το καλοκαίρι από την ελληνική επικράτεια.

HER: LIL, WAW, GDN, AMS, BLL, CPH, BLL, TSR, RZE, LIS
RHO: POZ, WAW, CPH, BLL, TLL
SKG: EVN
CHQ: CPH
KGS: AMS, WAW, POZ, WRO
EFL: POZ
ZTH: GDN, WAW, BLL, CPH, AMS
AOK: BLL-CPH

Όλες με 32Ν που συνδυάζουν domestic από ATH για να βγει το positioning (kudos στον προγραμματισμό). Έτσι αν είσαι τυχερός μπορεί να πετύχεις 320 σε KGS, EFL ή ZTH (και ενίοτε και μεγάλη καθυστέρηση). Εξαίρεση το δρομολόγιο από ΑΟΚ (για BLL/CPH) που το αεροσκάφος φτάνει από HER Δευτέρα πρωί (και επιστρέφει Δευτέρα βράδυ). Οι τιμές στο συγκεκριμένο δρομολόγιο είναι σταθερά χαμηλές όλη τη σεζόν, όπως φαντάζομαι και οι πληρότητες.
 
Μόνο εγώ τρομάζω με την αστραπιαία ανάπτυξή τους; Από οικονομικά πως πάμε; Ή παίζουν μερικοί νέοι μέχρι να κληθεί άλλος να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Χωρίς ειρωνία ρωτάω, απλά επειδή το έχω δει το έργο.
 
Εντύπωση μου κάνει που δεν πετάει SKG-RHO.
 
Μόνο εγώ τρομάζω με την αστραπιαία ανάπτυξή τους; Από οικονομικά πως πάμε; Ή παίζουν μερικοί νέοι μέχρι να κληθεί άλλος να βγάλει το φίδι από την τρύπα; Χωρίς ειρωνία ρωτάω, απλά επειδή το έχω δει το έργο.
Για την ώρα, ότι δοκίμασαν, τους βγήκε. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα.
Στοιχεία από τις εταιρείες που εξυπηρετεί η skyserv και η Swissport έχουν τσάμπα, οπότε έχουν ένα καλό χαρτί να παίξουν ακόμα.
 
Εννοείς ότι έχουν κάποια ανάμιξη με αυτές τις επιχειρήσεις; Ανήκουν στον ίδιο όμιλο ή κάτι τέτοιο;
 
Top