Νέα δρομολόγια Sky Express

Τις βρήκα μέσω του flightconnections.com
Και εγώ πιστεύω ότι όλες θα είναι τσάρτερ. Κάποιες όμως θα μπορούσαν να τις πουλάει και μέσω site. Ισως του χρόνου.
Αρκετά έχει ανοιχτεί ..
 
Αντίστοιχη απορία έχω και εγώ για τα empty legs. Αυτα πως μπορούμε να τα αγοράσουμε;
 
Τις βρήκα μέσω του flightconnections.com
Και εγώ πιστεύω ότι όλες θα είναι τσάρτερ. Κάποιες όμως θα μπορούσαν να τις πουλάει και μέσω site. Ισως του χρόνου.
Αρκετά έχει ανοιχτεί ..
Υπάρχει λόγος να αναλάβει τέτοιο ρίσκο?
Τα σίγουρα, έστω και λιγότερα είναι καλύτερα
Είναι και low yield routes οπότε το βλέπω δύσκολο.
 
Aν ειναι τσάρτερ, που είναι, που ειναι ορατες τετοιου τυπου πτησεις; Όπως και της Α3 οι τσαρτεριες; (Κριμα να μην δινουν και δυνατοτητα πωλησης μεμονομεων θεσεων, οταν εχουν κενες θεσεις )
Οι περισσότερες πτήσεις της Sky Express,είναι τσάρτερ.Στην ιστοσελίδα της δεν υπάρχουν αυτές οι πόλεις .Οι μόνες τακτικές πτήσεις της και οι οποίες υπάρχουν στην επιλογή των πόλεων για κράτηση θέσης ,μέσω της ιστοσελίδας της,είναι από Ηράκλειο προς Λιλ,Νάντη, Παρίσι,Λυών και Μασσαλία στην Γαλλία.Επισης το πώς φαίνεται αν είναι τσάρτερ,αυτό το βρίσκει κάποιος στο τοπικό αεροδρόμιο,πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του,και να δει τους tour operators ,που έχουν πακέτα για Ελλάδα,και οι οποίοι έχουν ναυλώσει το αεροπλάνο για να εκτελεστούν πτήσεις.Με καλό ψάξιμο βρίσκονται.Μια που είπα για τσάρτερ,η εταιρεία όντως έχει και πτήσεις για Chateauroux,Le Havre,La Rochelle (Γαλλία),προς Ηράκλειο,και τα οποία τα βλέπει κανείς μέσω των tour operators η των ιστοσελίδων των αεροδρομίων,στo πρόγραμμα πτήσεων της ημέρας.Τωρα για τις άλλες χώρες και πόλεις που αναφέρονται ,αν κάποιος ψάξει και βρει tour operators για Ελλαδα,με πτήση που να εκτελείται με Sky Express ,μπορεί αν θέλει να μας το πει.Εγω προσωπικά ,είδα και βρήκα από Γαλλία τα τσάρτερ που ανέφερα (Le Havre,La Rochelle, Chateauroux).Επίσης μια άλλη πολύ καλή πηγή για να δεις τις πτήσεις charter (και τακτικές) της Sky Express,είναι το flight radar24 όπου ναι όντως την είδα κι εκεί.Απλα το τσάρτερ θέλει πολύ ψάξιμο.
 
Το να κάνει ανάρτηση το αεροδρόμιο με τα charter δεν είναι συνηθισμένο. Τα αεροδρόμια των Chateauroux, Le Havre, La Rochelle ειναι πολυ μικρά και κάποια δεν έχουν τακτικές πτήσεις ούτε σύνδεση με AF. Οπότε δεν είμαι σίγουρος αν θα είχε μεγάλη επιτυχία η sky αν έβαζε τακτικές πτήσεις. Τα συγκεκριμένα 3 Αεροδρόμια είναι ένα 2h από Παρίσι η κάποια άλλη μεγάλη πόλη.
Το La Rochelle-Ile de Re θα είχε πολύ ενδιαφέρον, ως τουριστική περιοχή και μέρος με φυσικό κάλλος αλλα ειναι μικρή πόλη και η κίνηση είναι χαμηλή. Ίσως καμία ryan να μπορούσε να τα κάνει.
 
Γιατί λέτε ότι δεν έχει τακτικά δρομολόγια; Η ιστοσελίδα της κάνει λόγο για 34 προορισμούς εσωτερικού και 5 εξωτερικού. Δεν ισχύει;
 
Τα συγκεκριμένα αεροδρόμια δεν έχουν τακτικές πτήσεις όχι η sky!

Η sky εχει τα κλασικά 5 δρομολόγια εξωτερικού (scheduled regular) από Αθήνα και έχει προσθέσει τουλάχιστον αλλά 5 (scheduled seasonal) από Ηρακλείο. Τα υπόλοιπα είναι chartered οπου τις τιμές, το ρίσκο και το όφελος το αναλαμβάνει ο εκάστοτε πράκτορας εν συντομία.
 
H La Rochelle έχει τακτικά δρομολόγια με AF,U2,FR, LS,Luxair γιατί έχει αρκετό θερινό τουρισμό
 
Ναι, το LRH έχει όντως κάποιες scheduled αλλά κατά βάση FR & U2. Η AF πέταγε απο ORY και MRS P2P και η LG κάθε Σάββατο απο LUX αλλά σταμάτησαν και οι δύο.

Το επισκέφτηκα το 2021 και είναι όντως τουριστικό μέρος.

Το θέμα έιναι οτι μπορείς να πάς και απο NTE ή ακόμα και απο BOD. Το ίδιο ισχύει και για τον τουρισμό πρός Ελλάδα. Άσε που η SKY πετάει στην ΝΤΕ και μπορέις να κλείσεις εισιτήρια απο το website τους.
 
Νέα δρομολόγια φορτώνει η Sky Express !!!
Πιο συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχουμε :

Αθήνα (ATH) - Σόφια (SOF) , από 2 Νοεμβρίου 2022 , 5weekly , ATR72-600
Αθήνα (ATH) - Μόναχο (MUC) , από 2 Νοεμβρίου 2022 , 6weekly , Α320Ν
Αθήνα (ATH) - Μιλάνο (MXP) , από 3 Νοεμβρίου 2022 , 6weekly , Α320Ν

Παράλληλα επιστρέφει το Θεσσαλονίκη - Λάρνακα , από 30 Οκτωβρίου 2022 με 4 εβδομαδιαίες πτήσεις μέχρι στιγμής (που προφανώς θα αυξηθούν?)
 
Last edited:
Top