Βάσεις της Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Re: Ryanair στην Ελλάδα

thanosp":1fepk04n said:
Σύμφωνα με τα greek statistics είναι 2,8 δις. :mrgreen: Σύμφωνα με τον υπόλοιπο κόσμο είναι 280 εκ. :great:

Χρειαζόταν να μπει και άλλος παίκτης στις γραμμές εσωτερικού για να συνέλθουν μερικοί αλλά τη φοβάμαι πολύ την Ryanair, εκπέμπει μια σχεδόν μηδενική φερεγγυότητα.

Το συμφέρον της κοιτάει, όπως όλοι άλλωστε.
Πριν έρθει Μπολώνια πέταγε στο Φορλί, δημιουργώντας θέσεις εργασίας μπλα μπλα μπλα. Πίεζε τη Μπολώνια για να πάει εκεί αλλά η Μπολώνια έκανε τη δύσκολη. Ανακοίνωσε το τέταρτο ιταλικό της hub στο Φορλί, με αρκετούς προορισμούς, η Μπολώνια τελικά ενέδωσε στις πιέσεις της, πήγε Μπολώνια, άφησε το Φορλί και τις θέσεις εργασίας μπλα μπλα μπλα, το αεροδρόμιο του Φορλί φαλήρησε η Ryanair ζει και βασιλεύει στη Μπολώνια.
Το μεγάλο ψάρι τρώει (και ενίοτε χρησιμοποιεί) το μικρό.
Στην περίπτωση της Αθήνας όμως αυτό δε με φοβίζει, γιατί πιο μεγάλο ψάρι από το Βενιζέλο στη χώρα μας δεν υπάρχει.
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

Εχετε ταξιδεψη με την Ryanair και ειστε τοσο ευχαριστημενοι απο αυτην? Ανετα καθησματα, καλες τιμες με αποσκευες ε? Εξυπηρετηση? Συμφωνοι οτι οι τιμες της Αιγαιου ειναι ψηλες και οτι χρειαζεται ανταγωνισμος για να μην κανουν οτι θελουν. Μην ξεχναμε ομως τα +40ε για αναχωρισης απο Αθηνα και τα +25ε απο αλλα αεροδρομια για φορους!
Επισης οτι η Αιγαιου ειναι Ελληνικη εταιρια και η Ryanair Ιρλανδεζικη. Που ειναι ο πατριωτισμος? Και οι γραμμες που ανακοινωσε η Ryanair δεν καλυπτουν και ολη την ελλαδα, 4 δρομολογια εσωτερικου θα κανει, στα αλλα τι γινεται?
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

Οσο αφορα στο τελευταιο post δυστυχως εισαι πολυ αδιαβαστος οσο αφορα στα τελη αεροδρομιου Αθηνων, τα ποσα που αναφερεις δεν ειναι καθολου ακριβη....πατριωτισμος? χμμμμ το οτι θα δημιουργηθουν νεες θεσεις εργασιας δεν σου λεει τιποτα μαλλον. Το οτι επιτελους η Αθηνα θα ανεβει σε αριθμους τουριστων κ θα κινηθει η αγορα δεν σου λεει τιποτα. Ομως, θες να στα τρωνε καποιοι συγκεκριμενοι, Ελληνες ας ειναι κ ας μας τα τρωνε ε? καλο....
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

Το θέμα μας δεν είναι αν είναι καλή η κακή η Ryanair.Είναι υποκειμενικό, το ότι η φήμη της δεν είναι η καλύτερη δυνατή είναι βέβαια αντικειμενικό.Το βασικό, όπως εγώ το βλέπω, είναι ότι η μεγαλύτερη εταιρία στην Ευρώπη (τερμάτισε πρώτη, μεταφέροντας 81 εκατομμύρια άτομα το 2013 σύμφωνα με wikipedia) ξεκινάει τακτικές πτήσεις από την πρωτεύουσα και δημιουργεί και βάση.Το ευτυχές δε είναι ότι ξεκινάει και πτήσεις εσωτερικού, κάτι που ήταν και χρόνια ζητούμενο στην πολύπαθη ελληνική αγορά.Γιατί άλλο πράγμα να ταξιδεύει 2 φορές την εβδομάδα τον Αύγουστο στο Κως-Ταλιν και άλλο πράγμα πολλές πτήσεις καθημερινά all year round στο Αθηνα-Θεσσαλονίκη.
Θα είναι πολύ φτηνή?Κατά περιπτώσεις μάλλον ναι.Θα είναι πιο φτηνή από τα 66,64€ της Aegean?Ίσως, αλλά υπομονή μέχρι αύριο.Το θέμα είναι ότι θα υπαρχει πίεση των τιμών προς τα κάτω, που μόνο σε όφελος του καταναλωτή θα ναι. Από τη στιγμή δε που η Aegean έκοψε τη βαλίτσα(αφήνοντας κατ'εμέ πρόσφορο έδαφος σε lowcost εταιρίες) δε βρίσκω το λόγο να μην προτιμήσω τους Ιρλανδούς ειδικά αν είναι και 5€ φτηνότεροι.
Και με το σπατόσημο και τους ακριβους φόρους του ΕΛΒΕΝ τι θα γίνει?Τίποτα, σε όλα τα αεροδρόμια υπάρχουν φόροι.Σε μας απλά τυχαίνει οι φόροι αεροδρομίου να είναι πάμφτηνοι όταν έχουμε μια πτήση εσωτερικού προς Αθήνα (12€ και επασφάλιστρο, αν υφίσταται) και πανάκριβοι όταν έχουμε πτήση από Αθήνα (αντίστοιχα 30,64€ χωρίς το επασφάλιστρο).Ε και?Τίποτα, απλά να γκρινιάζουμε
Έχω μεγάλη ανυπομονησία να δω τι δρομολόγια και με τι συχνότητες θα ανακοινωθούν αύριο και κατά πόσο το εγχείρημα θα επιτύχει και θα χουμε μακροημέρευση της εταιρίας στο ΕΛΒΕΝ.Ήταν καιρός να γίνει κάτι, καθώς το αεροδρόμιο έχει πάρει την κάτω βόλτα κάτι που ορθώς επισημαίνει η εταιρία στο δελτίο τύπου.Καλά ταξίδια σε όλους μας και ψυχραιμία!
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

Δεν νομίζω ότι υπό τις παρούσες συνθήκες (οικονομικές κυρίως) τίθεται θέμα πατριωτισμού. Το επιβατικό κοινό ιδιαίτερα στο εσωτερικό "διψάει" για ανταγωνιστικές τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια

Όσο για αυτό που λες ότι η FR δε θα καλύπτει όλη την Ελλάδα, θα δεις ότι εάν πάνε καλά (που θα πάνε είμαι σίγουρος) τα ανακοινωθέντα δρομολόγια θα προστεθούν αρκετά ακόμη. Σημαντική παράμετρος είναι και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το βασικότερο όμως είναι ότι θα υπάρξει επιτέλους ανταγωνισμός και ότι οι εγχώριοι "παίκτες" θα αναγκαστούν λόγω των περιστάσεων να αναπροσαρμόσουν τις τιμές τους προς τα κάτω. Αυτό μόνο προς όφελος του καταναλωτή μπορεί να είναι.
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

Συμφωνώ όσον αφορά τον ανταγωνισμό και τις τιμές. Φοβάμαι όμως ότι ούτε η Aegean ούτε η Ryanair τελικά δεν θα διατηρήσει τα 10 ημερήσια δρομολόγια ATH-SKG, αλλά θα τα μειώσουν - δεν βλέπω και ζήτηση για σχεδόν 20 πτήσεις την ημέρα…. Που ίσως δεν έχει σημασία εάν πετάς από Αθήνα για Θεσσαλονίκη και αντίστροφα αφού μπορείς να επιλέξεις την πτήση που σε βολεύει. Όταν όμως η πτήση σου με την Α3 είναι ανταπόκριση, μια τυχόν μείωση των δρομολογίων της Α3 θα οδηγήσει σε ακόμα χειρότερες συνδέσεις από και προς Θεσσαλονίκη.
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

Συμφωνοι οτι οι τιμες στα δρομολογια εσωτερικου πρεπει να πεσουν, και θα γινει αυτο μολις σταματηση το μονοπολιο, αλλα η συγκεκριμενη εταιρια δεν ειναι και οτι το καλυτερο, οσοι εχουν ταξιδεψη μαζι τους ξερουν, για τους αλλους που κανουν τους εξυπνους, τους περιμενη μια μεγαλη εκπληξη, μολις την δοκιμασουν! Στην τελικη βεβαια θετικο ειναι και για τον τουρισμο και για την ανεργια! Εγω θα προτιμουσα βεβαια την Αστρα να κανει κατι στης γραμμες εσωτερικου, αλλα...
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

με 2 αεροπλανα δεν ειναι δυνατον να πεταει 10 φορες τη μερα ATH-SKG, 2 φορες ATH-RHO και 4 φορες ATH-CHQ συν τα δρομολογια εξωτερικου, ας τα δουμε πρωτα τα δρομολογια στην ιστοσελιδα της Ryanair και μετα τα λεμε παλι!
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

εχω ταξιδεψει τουλαχιστον 50 φορες με ryan. ποτε δεν ειχα καποιο ιδιαιτερο προβλημα, αν εννοεις οτι δεν μου εδωσαν σαντουιτσακι για την καθυστερηση, τοτε ναι, μπορει κ να προσφερουν λιγοτερα. Ποια ειναι η κακη εκπληξη που θα αντιμετωπισουν οι επιβατες, μπορεις να γινεις πιο σαφης?
 
Re: Ryanair στην Ελλάδα

λες να μας λενε κ ψεμματα οτι θα πετανε τοσο συχνα κ να πηγαινουμε κ να μας λενε ακυρο? τι εχουμε να τραβηξουμε απο αυτους, παπαπαπα , παω να κλεισω με αιγαιου ακου ryan παπαπα
 
Top