Βάσεις της Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Oχι, ειναι Black Friday και βγαζουν προσφορες..αλλα το θεμα ειναι οτι αν βαλεις στο σάιτ,στο cheap flights απο αθηνα σου δειχνει π.χ. για πτησεις εσωτερικου απο 2ευρω αλλά οταν μπαινεις στο δρομολογιο δεν στα βγαζει, σου βγαζει 9,99..
 
τελικά ήταν για μόνο 2 ώρες!

ναι σε κάποια σημεία ακόμη βγάζει τις τιμές αυτές αλλά μόλις πας στο επόμενο βήμα δείχνει τις κανονικές που είναι 9.99 το λιγότερο.

Στο τσακ δεν πρόλαβα. Αλλά αυτό που μου κάνει επίσης είναι ότι ενώ αρχικά διαλέγω πχ Παρασκευή με επιστρ. Κυριακή, στο επόμενο βήμα από μόνο του έχει διαλέξει και πάει να κλείσει Σάββατο με Δευτέρα...
 
Προφανώς από την υπερφόρτωση είχε μπερδευτεί το σύστημα !! Όταν κατάλαβα απλά τι παίζει για να κλείσω ταξίδι στη Θεσσαλονίκη με δίευρω επέλεξα την επόμενη μέρα και έτσι μου έβγαλε τελικά στην κράτηση την ημέρα που ήθελα !! απίστευτο ? χα χα χα :p

Τα δίευρα αφορούσαν μόνο τις πτήσεις Αθήνα - Θεσσαλονίκη και Αθήνα - Σαντορίνη, τουλάχιστον όταν μπήκα εγώ στη σελίδα... (και κάποιες θέσεις μόνο στη διαδρομή Αθήνα - Ρόδος, αλλά όχι στην επιστροφή...)
 
όπως τα λες ακριβώς είναι gvellis! και εγώ έτσι έκλεισα τις ημερομηνίες που ήθελα. Τελικά το βραδάκι ξαναεβγαλε τετοιες τιμές (όχι όμως διαθέσιμες για όλες τις ημερομηνίες).

Πόσοι θα είναι αυτοί που μπερδεύτηκαν και τελικά θα εκλεισαν λάθος ημερομηνίες...
 
Νέα δρομολόγια, για τα οποία μπορεί κάποιος να αγοράσει
Εξωτερικού
1. Αθήνα-Μπολόνια από 30 Μαρτίου, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη,Παρασκευη, Κυριακή.
2. Αθήνα-Βουκουρέστι καθημερινά από 27 Μαρτίου.
3. Αθήνα-Μάλτα Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο από 31 Μαρτίου.

Έχουν ανέβει στο σαιτ και εσωτερικά δρομολόγια για:
1.Αθήνα-Κέρκυρα Τετάρτη,Παρασκευη,Κυριακή από 30 Μαρτίου
2. Αθήνα-Μύκονος Καθημερινά εκτός Παρασκευης και Κυριακής από 30 Μαρτίου
 
....την SKG την εχουν....%$#!σμενη.. :rant: ..Btw, δεν ειναι παραξενο να μην Παρ και Κυρ για Μύκονο,τις μερες με τη μεγαλύτερη κίνηση ειδικα τη θερινη περίοδο? Πολλοί μαζεύτηκαν..Volotea, Ryanair,Aegean..αραγε θα αντέξουν ολοι και δη η πρωτη μπροστά στην..παντοδύναμη FR και τον ανταγωνισμό απο τα καράβια?
 
Βλέπω πολυ σύντομα η Α3 να ακυρώνει την (αρκετα μεγάλη) αύξηση στο ΑΤΗ-OTP που προγραμματίζει για το ερχόμενο καλοκαίρι (12 απο 8xWeekly πέρσι). :rolleyes:
 
Και λίγο ρεπορτάζ πέραν της κύριας είδησης του ανοίγματος νέων δρομολογίων
Στόχος της εταιρείας, τόνισε ο κ. Ο' Μπράιεν, είναι να φτάσει σταδιακά στην Ελλάδα τα 10 εκατ. επιβάτες

Ο κ. Ο' Μπράιεν σημείωσε ότι υπάρχει έλλειψη χρονοθυρίδων στα περιφερειακά αεροδρόμια ... ο εμπορικός διευθυντής της εταιρείας εξέφρασε το παράπονό του ότι ενώ η αεροπορική επιθυμεί να βάλει και άλλες πτήσεις, εν τούτοις σε περιφερειακά αεροδρόμια, όπως αυτό της Κέρκυρας, η ΥΠΑ δεν της δίνει επιπλέον χωρητικότητα.

...στις 25 Σεπτεμβρίου 2015 πρότεινε στο υπουργείο Υποδομών να χρηματοδοτηθεί από τη Ryanair ένα νέο ραντάρ για το αεροδρόμιο των Χανίων, προκειμένου αυτό να μπορεί να εξυπηρετεί περισσότερες κινήσεις αεροσκαφών με αντάλλαγμα την ατέλεια φόρων για ένα έτος, όμως δεν υπήρξε απάντηση...

...τόνισε ξεκάθαρα ότι εάν η Fraport προχωρήσει σε αυξήσεις των χρεώσεων, η Ryanair θα προσθέσει πτήσεις τη θερινή περίοδο, όμως θα επανεξετάσει τις συχνότητες πριν και μετά το καλοκαίρι...

:arrow: http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=760666

@spotterakis
Για τη SKG, δεδομένου ότι έχουν άμεσο feedback Α3, FR, U2 κ.α. αεροπορικές, τελικά μήπως το θέμα δεν το έχουν οι αεροπορικές αλλά η Θεσσαλονίκη; Μήπως δεν μπορεί να υποστηρίξει τα yield που απαιτούνται ώστε πολλές συνδέσεις να είναι βιώσιμες μακροπρόθεσμα; Λέω εγώ τώρα, αλλά δεν μπορεί, αν η πόλη έδινε κερδοφορίες τότε σίγουρα θα είχε προσελκύσει μεγαλύτερο έργο...
 
Από Θεσσαλονίκη για Στοκχόλμη και Καρλσρούη ξεκινάει τις πτήσεις το 2016 νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, δηλαδή 17 Μαρτίου για Στοκχόλμη(Skavsta) και 18 Μαρτίου για Καρλσρούη.
 
Προφανώς λόγω του καθολικού Πάσχα (που του χρόνου είναι σχετικά νωρίς) αρκετές εταιρίες αρχίζουν το καλοκαιρινό τους πρόγραμμα ήδη από μέσα Μαρτίου / έχουν κάποια επιπλέον δρομολόγια.

Και όσον αφορά την Θεσσαλονίκη: Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το yield είναι τόσο κακό, τουλάχιστον όχι το καλοκαίρι. Και αν κοιτάω τις τιμές Ευρώπη – Ελλάδα, γενικά πιο εύκολο να βρεις φθηνό εισιτήριο για Αθήνα παρά για Θεσσαλονίκη (λόγω περισσότερων επιλογών / περισσότερου ανταγωνισμού).
 
Top