Βάσεις της Ryanair σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

  • Thread starter OA701
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Ευχαριστώ για την απάντηση Ulrike. Αν και τους μίλησαν στο chat και τους διαβεβαιωσαν πως η πτηση αναχωρει στις 6:55, όταν τους εξηγησαν πως η διαρκεια δεν φαινεται λογική οπως και η ωρα αφιξης, είπαν πως θα περασουν την ερωτηση στο καταλληλο τμήμα και να επικοινωνησουν ξανα σε περιπου 2 ωρες.

Σήμερα λοιπόν και χωρις να λαβουν καποια προειδοποιηση, συνδεθηκαμε στο profile τους στην εφαρμογη και η εταιρεια τους εβαλε στη πτηση των 13:05, και πλεον η πτηση των 6:55 δεν υπαρχει! Ωστόσο επειδη δεν εχουν αδεια τα παιδια δεν μπορουν να παρουν αυτη τη πτηση πλεον καθως φτανει περιπου 3 το μεσημερι Αγγλια.

Μόνο εγώ βρίσκω απαραδεκτο το γεγονός πως
1) η Ryanair εμφανισε πτηση η οποια δεν υπαρχει και επετρεπε κι ολας καποιον να κλεισει την συγκεκριμενη πτηση.
2) Πως γίνεται να μην εστειλε ενημερωση εστω με email ότι λόγω λαθους μεταφερει τους επιβατες σε αλλη πτηση;
3) Αν οι επιβατες τωρα θελουν να ακυρωσουν την πτηση πως θα διεκδικισουν και τα χρηματα της πτησης για το Λονδινο - Αθηνα που ειναι παλι με Ryanair αλλα ξεχωριστο booking καθως στην αναχωρηση φευγουν απο Stansted ενω η επιστροφη είναι για Luton;

Προφανως θα ερθουν σε επικοινωνια με την εταιρεια απλα είπα να γραψω το γεγονος στο φορουμ σας καθως νομιζω πως είναι εκτος απο τα όρια της θεμιτης λογικης αυτο που εκανε η Ryanair.

Απο προσωπικη εμπειρια θυμαμαι οποτε εχει τυχει η οποιαδηποτε εταιρεια πάντα υπαρχει αυτοματη ενημερωση για αλλαγη ωρας οπως και επιλογη στον χρηστη για ακυρωση σε περιπτωση που το επιθυμει.
 
Μπορούν να ζητήσουν και rebooking σε άλλη πτήση (π.χ. μια μέρα νωρίτερα, εάν η πτήση το μεσημέρι τους είναι αργά).

Επίσης μπορούν και να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων και να επιστρέψουν με άλλη εταιρία (εάν είναι σε ξεχωριστό εισιτήριο όχι όμως τη πτήση Λονδίνο – Αθήνα).

Και φυσικά η πολιτική μη ενημέρωσης είναι απαράδεκτη. Από άλλες εταιρίες πάντα πήρα mail με την καινούργια πτήση και τη σημείωση να επικοινωνήσω μαζί τους εάν δεν συμφωνώ ή / και τη δυνατότητα ακύρωσης.

Εκεί που κάποιες φορές υπήρχε θέμα είναι το ερώτημα εάν η εταιρία είναι υποχρεωμένη για σλλαγή και σε άλλη εταιρία (είναι, εάν η ίδια δεν μπορεί να προσφέρει λογική εναλλακτική).
 
curiosity":54444aaf said:
Στο προγραμμα δρομολογιων εχει εμφανιστει απο 2/1/2019 μια επιπλεον πτηση την Τεταρτη απο Αθηνα για Luton που εμφανιζεται να αναχωρει στις 06:55 με ωρα αφιξης 12:45(?) και διαρκεια πτησης 7:50 λεπτα(!).

Την συγκεκριμενη πτηση την εκλεισαν δυο φιλοι λογω της τιμης της (80ευρω) αλλα διαβαζοντας την ανακοινωση και βλεποντας τις λεπτομερειες (διαρκεια/ωρα αφιξης) κατι δεν μου παει καλα.
Προσπαθησαν να επικοινωνησουν με την Ryanair χωρις επιτυχια (ειναι και αργια στο νησι την Δευτερα)
Υπαρχει καποια λογικη εξηγηση;

1D191A23-62CE-410B-B164-0449DADBCC7C.jpeg

Δεν εχει κανενα προβλημα η πτηση και η ωρα της. Απλα γινεται με αεροσκαφος της Αθηνας :)
 
Δεν ειναι νέα δρομολόγια..Ειναι τα χειμερινά τα φετινά τα οποία επεκτείνονται και το καλοκαίρι..Η γνωστή τακτικη της Ryanair για να φουσκώνει τους αριθμούς
 
Nέο θερινό SKG-MAN 3,7 ..Δυστυχώς ίδιες ωρες με Easy
 
Επειδή έχω χάσει την μπάλα με το τί ονομάζει εκ του πονηρού "νέα" δρομολόγια πλέον η Ryanair κάθε φορά, παραθέτω για το καλοκαίρι του 19 δρομολόγια από Θεσσαλονίκη για DUB και LPP.
 
Απλά τα παρουσίασαν μαζεμένα και τα 4...Εμένα έκπληξη μου προκάλεσε το Θεσσαλονίκη Λαπενρααντα ..Δεν βλέπω τι αγορά μπορεί να υπάρχει,όταν υπάρχουν τόσα άλλα πολύ σημαντικότερα κενά να καλυφθούν από Θεσσαλονίκη(MAD,KRK,PRG,EDI,LIS etc)..Και επίσης στο ATH-LTN,τώρα που γίνεται καθημερινο θα γίνει σφαγή με Wizz..η οποία παρεμπιπτόντως το κανει βραδινό από Αθήνα ..άρα θα φεύγει στις ίδιες ώρες περίπου με U2...
 
LPP βρίσκεται μόλις 199 km από την Αγία Πετρούπολη, ούτε καν 200......2 ώρες δρόμο. Κάτι σαν Weeze (για Dus) ή Rzeszov (για τους Ουκρανούς)
LPP ή μάλλον...St Petersburg Northwest
:rolleyes:
 
Top