Nicknames, Ονομασίες, Παρατσούκλια κλπ.

F-104: το ιπτάμενο φέρετρο (όπως κυκλοφορούσε ανάμεσα στους ιπταμενους της ΠΑ ανά τον κόσμο)

Tupolev 154: δαίμονας η διαστημόπλοιο των thunderbirds (και τα δύο δικά μου, δαίμονας λόγο αυτής της φωτογραφίας http://www.airliners.net/photo/Aeroflot ... 1416810/L/, διαστημόπλοιο των thunderbirds διότι το σχήμα του μοιάζει σαν το διαστημόπλοιο τους)
 
Βλέποντας κάποτε στο good-bye τού Ανατολικού να απογειώνεται ένα Skyvan τής ΟΑ, είπε μία κυρία: "σαν τζίτζικας είναι". Όσο για το μεγάλο αδελφάκι του το SD3-30, είναι γνωστό το κακεντρεχές παρατσούκλι πού προέρχεται από την Αμερική: "flying shoe-box".
Τώρα,σχετικά με τα Ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη,τα οποία συνήθως έχουν και ωραία αεροδυναμικά σχήματα,οι Αμερικάνοι τούς κόλλαγαν κι ένα παρατσούκλι: πχ.
Ilyushin IL-62 : Classic
Tupolev TU-134:Candid
Tupolev TU-154: Careless
 
https://en.m.wikipedia.org/wiki/NATO_reporting_name
Βρήκα αυτή τη σελίδα στο Google με συνθηματικά ονόματα πού έχει δώσει το ΝΑΤΟ σε Ρωσσικής κατασκευής αεροπλάνα.Θα κάνετε ένα scroll down. Όπου F = μαχητικά, όπου Β = βομβαρδιστικά, όπου C = επιβατικά, όπου Η = Ελικόπτερα κ.ο.κ. Είναι μέσα στο πνεύμα.
 
Θυμήθηκα ένα ακόμα, στο SKG τα BAE/RJ τα λένε jumbolino.
 
Βασικά, σε όλον τον πλανητη, οχι μονο στη Θεσσαλονίκη

Αυτο το (ηλιθιο) παρατσούκλι το ειχε ξεκινήσει η crossair και μετα διασώθηκε. Ακομα και Saab 2000 της, τα έλεγε "concordino" (ξερνάω)
 
astronautofemotion":372rlscr said:
Boeing 747 (όλες οι version): Βασίλισσα των ουρανών (από το Queen of the skies, όπως έχω ακούσει από πολλούς να λένε)
Μα αγαπητέ,ξέχασες το πιό χαρακτηριστικό απ' όλα: jumbo jet!
 
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Το jumbo όμως το έχουν χρησιμοποιήσει και σε άλλα αεροσκάφη όπως το 380, ενώ αυτή η ονομασία από όσο γνωρίζω αντιστοιχεί αποκλειστικά στο 747, μπορεί να κάνω και λάθος.
 
το Jumbo jet ηταν ενα παρατσουκλι που χρησιμοποιηθηκε πρωτη φορα για τα Tristar.
τα SP λεγονται baby jumbo (και πολυ δικαιολογημενα βεβαια....)
 
Βρήκα ένα παλιό θέμα στο Airliners.net :"Nicknames for aircraft". Τι γέλιο έκανα με το "Ιρλανδέζικο κόνκορντ" (SD3-30) και το Vibrator (κατά το Liberator,Aviator). Άντε, καληνύχτα. "Ες αύριον τα σπουδαία"...
 
Για το Α380 έχω επίσης ακούσει: Το τέρας, το φαλαινοτζέτ (Whalejet) και Whalebus. (Επείδη αναφέρω τη φάλαινα, συγνώμη αν το αναφέρατε πριν, αλλά κανείς όπως το άκουσα εγώ).
 
Top