Οδηγιση σε χωρες ΕΕ

• Thread starter Thread starter tsepeto
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

tsepeto

Low-Cost-Class-Member
Καλησπέρα σε όλους. Πρόκειτε να ταξιδέψω στην Βουδαπέστη (Ουγκαρία) μετά τα Χριστουγενα και εκεί σκέφτομαι να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο για να πάω σε διάφορα μέρη. Το δίπλωμά μου είναι το κλασικό Ελληνικό ρόζ χρώματος. Ξέρει κανείς αν αυτό αρκεί για χώρες εντώς Ευρωπαικής ένωσης; Ξέρει κανένας τί γίνετε σε περίπτωση ατυχήματος; Άν τρακάρω και φταίω θα πρέπει να πληρώσω όλη την ζημιά ή αυτο καλύπτετε απο ασφάλεια; Έχει κανένας σας ποτέ νοικιάσει αυτοκίνητο στο εξωτερικό; Καμία συμβουλή; Ευχαριστώ προκαταβολικα.

Απ οσο ξερω, το διπλωμα που ολοι εχουμε, ισχυει για τις χωρες της ΕΕ.(εξ'αλλου γραφει και την φραση "αδεια οδηγησης" σε ενα σωρο γλωσσες επανω)
Απο εκει και περα, οταν θα νοικιασεις αυτοκινητο, συνεννοησου με την εταιρεια ενοικιασης για τα περι ασφαλισης. Εγω ειχα νοικιασει στην Πραγα (και πηγα Βιεννη) και με κατι παραπανω (οχι εξωφρενικο) σου εδιναν unlimited insurance και ειχαμε το κεφαλι μας ησυχο. Το διπλωμα μου (εκδοσης 1996, απο τα παλια) ετυχε και το ειδαν Τσεχοι τροχαιοι σε μια μπαρουφα που ειχα κανει, και το δεχτηκαν κανονικοτατα. :wink:

Bέβαια στην ενοικίαση ίσως να έχεις πολλά προβλήματα όταν θα γράφουν τα στοιχεία σου..... :lol: