Οικονομικά Θέματα για την Aegean Airlines - Ισολογισμοί

  • Thread starter panos
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Μας ζαλισατε με τα off topic σας......
 
... γι αυτό και σταματάει η εκτός θέματος συζήτηση εδώ. Οτιδήποτε άλλο off topic από δω και πέρα θα πηγαίνει στον γνωστό προορισμό. Διαχωρισμός θέματος δεν είναι εύκολο να γίνει γιατί τα off topic μηνύματα έχουν σχέση και με τα on topic. Αν θέλετε να συνεχίσετε τη συζήτηση ανοίξτε ένα νέο θέμα ή προσαρμόστε την σε ένα από τα ήδη υπάρχοντα με σχετική θεματολογία.
 
Επειδή είναι κλειδωμένο το σχετικό με τον Κoρονοιό θέμα το βάζω εδώ.
Δύσκολα τα πράγματα και άσχημες οι εξελίξεις στον αεροπορικό χώρο.
http://www.airnews.gr/2020/05/02/aegean ... %b9%ce%bf/
Ευ. Βασιλάκης: Θα μείνουν λιγότερες αεροπορικές, ελπίζουμε τα κράτη να μην επηρεάσουν τον ανταγωνισμό στις αερομεταφορές. https://www.metaforespress.gr/aeroporik ... %b5%cf%81/
Μεγάλη πίεση στη μετοχή της Aegean, «βουτιά» 24,32% σε μια ημέρα. https://www.metaforespress.gr/ipogeios/ ... %b9%ce%ac/
 
Ζοφερό διαγράφεται το 2020 για την Α3.

Ήδη το 1Q2020 (επηρεασμένο από το Μάρτιο) αναμένονται ζημιές της τάξης των 80 εκ. Ερωτηθείς για την κρατική βοήθεια, ο Βασιλάκης είπε το εξής:

On the issue of potential government help, he did not go into detail, but said: “You cannot afford to be one of the very few airlines in Europe that have not been helped.”
 
Στο call καποια στιγμή ειπε ότι θα πετανε λογω καποιου κανονισμού με τις τρεις τελευταίες σειρες κενες (18 θεσεις). Σε περίπτωση που επιβάτης εμφανισει συμπτώματα να μπορεί να απομονωθεί.
Εχετε ακούσει κατι σχετικο?

(Ξεκλειδωστε και το Aegean-coronavirus please)
 
Ισχύει αυτό για τις κενές θέσεις. Στείλανε και e-mail σήμερα που το επιβεβαιώνει.

Επίσης λεπτομέρειες αναρτημένες πλέον εδώ:
https://el.aegeanair.com/togetherwithcare/
 
Το σάιτ λαθρόβιο (δεν αναφέρει πουθενά ιδιοκτήτη, διεύθυνση, υπεύθυνο ειδήσεων, απορώ πού πάτε και τα βρίσκετε), το ένα άρθρο είναι αναμάσημα ενός άλλου άρθρου που παρατέθηκε πριν λίγες μέρες, το δεύτερο το γράφει μια δημοτική σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας με τον Σύριζα. Δεν καταλαβαίνω πώς κάποιος το εξετίμησε ως άξιο λόγου και απαραίτητο να τεθεί για συζήτηση στο φόρουμ μας.
 
Το ίδιο ακριβώς διάβασα σχετικά με τους μετόχους των αμερικανικών αεροπορικών εταιριών. Αν έχεις διαφορετικά νούμερα όσον αφορά τα κέρδη, σε παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσεις.
Πάντως για 2 από τα έτη του άρθρου, η επίσημη σελίδα της Aegean δίνει ακριβώς τα ίδια νούμερα.

https://el.about.aegeanair.com/media-ce ... l-results/

Η ανωνυμία του άρθρου δεν σημαίνει αυτόματα ότι τα δεδομένα είναι ψεύτικα.

Οτιδήποτε γράφεται εδώ μέσα ανώνυμα, από ψευδώνυμα του τύπου «ovelix», χάνει αυτόματα την αξιοπιστία του;
 
Διάβασες τα ίδια ακριβώς και αλλού, αλλά τη δημοτική σύμβουλο του Σύριζα μας έφερες. Θα πρέπει να προσπαθήσεις λίγο ακόμα.

Με λίγο ψάξιμο, βρίσκει κανείς στοιχεία και διάφορες απόψεις (τα πρώτα σε έλλειψη, οι δεύτερες σε αφθονία). Δεν συμφωνώ κατ' ανάγκη με κάποια, αλλά μπορεί κανείς διαβάζοντας να καταλάβει το κλίμα μέσα στο οποίο η κρατική στήριξη θα λάβει χώρα.

Το πολύ φιλικό στην κυβέρνηση liberal:
Λεφτά στην Aegean; Ναι, αλλά με όρους!
https://www.liberal.gr/apopsi/lefta-sti ... ous/302930

Το capital αναλύει το πλαίσιο:
Από τι εξαρτάται εάν η Aegean γυρίσει στο…2006
https://www.capital.gr/epixeiriseis/345 ... i-sto-2006

Τα νούμερα όπως τα ανέφερε η διοίκηση
Ευτ. Βασιλάκης: Το πιο δύσκολο τρίμηνο στην ιστορία της Aegean
https://www.kathimerini.gr/1078735/arti ... ths-aegean

Από εκεί και πέρα, δεν βρίσκω τον λόγο να παραθέτουμε τον κάθε πικραμένο που συμφωνεί με μας και διαφωνεί με τον δίπλα. Δική μας άποψη έχουμε, την έχουμε εκφράσει πολλές φορές, κάποιες γνώμες αλλάζουν και κάποιες όχι, σε κάθε περίπτωση καλό είναι να βλέπουμε τα πράγματα χωρίς δογματισμούς, και με βάση τα δεδομένα, την κοινή λογική και το συμφέρον της κοινωνίας.

Υ.Γ.
Ναι, τα σάιτ που παριστάνουν ότι είναι ειδησεογραφικά και δημοσιεύουν ανώνυμες μπούρδες είναι κατά κανόνα αναξιόπιστα. Καλό είναι να μη μεταφέρουμε το σκουπιδαριό τους εδώ μέσα.
 
Top