Ποιο είναι το κόστος ppl

Lisbii

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
18/01/2024
Μηνύματα
1
Likes
0
Μπήκα να ψάξω τυχαία στην σχολή global για τιμές αλλα δεν βρήκα κάτι για ppl. Επίσης για να δουλέψεις σε κάποια αεροπορική χρειάζεσαι atpl αν δεν κάνω λάθος αλλά πριν από αυτό χρειάζεσαι ppl,cpl instrument rating και τέλος παίρνεις το atpl σωστά ; Εσάς ποσό σας κόστισε το ppl γενικά οποιαδήποτε εμπειρία σας θα με βοηθήσει γιατί δεν έχω κανέναν γνωστό στον κλάδο αυτό.Ευχαριστω
 
Καλησπέρα.
Αρχικά να πούμε για το ppl. Προσωπικά εάν μιλάμε μόνο για ppl δεν προτείνω να απευθυνθείς σε σχολή αλλά ίσως σε κάποια αερολέσχη για πολλούς λόγους. Μιλάμε για Αθήνα. Υπάρχουν 3 αερολέσχες που προσφέρουν εκπαίδευση στην Αθήνα αν δεν ξεχνώ κάποια. Κόστος περίπου 10000 ευρώ μαζί με διάφορα παρελκόμενα.

Για να δουλέψεις επαγγελματικά οι περισσότερες εταιρείες, ανάλογα το operation ζητούν CPL με ATPL theory credit (το atpl θα το πάρεις χοντρικά στις 1500 ώρες). Μαζί με το cpl θέλουν multi engine rating και multi engine IR ώστε να μπορείς να ξεκινήσεις κάποιο type rating.

Μπορείς να γίνεις επαγγελματίας είτε αποκτώντας το cpl modular είτε intergrated. Το modular θα πρέπει να βγάλεις πρώτα ppl ενώ με το intergrated (modular 200 ώρες περίπου, intergrated 150 περίπου) δεν παίρνεις πτυχίο παρά μόνο στο τέλος το cpl. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές και δε γράφονται εδώ μέσα. Με το modular μπορείς να πετάς και να πληρώνεις (pay as you fly) ενώ το Intergrated η σχολή θα σου κάνει ένα συμφωνητικό με 3-4 κλπ δόσεις. Επίσης στο modular μπορείς να κάνεις κάθε rating, hour building κλπ ακόμα και σε διαφορετικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς κάθε φορά (Παραδείγματα φέρνω)

Προτείνω με το μπούσουλα που σου έδωσα να αναζητήσεις περισσότερες πληροφορίες στις διαθέσιμες σχολές και αερολέσχες κάνοντας μια έρευνα αγοράς.

*Προσοχή στις προκαταβολές και στους επιτήδειους.
 
Top