πως πρεπει να ξεκινησω

  • Thread starter david
  • Ημερομηνία δημιουργίας

david

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
24/04/2008
Μηνύματα
15
Likes
0
καλημερα .
ειμαι 17 και θελω να παω στο εξωτερικο να ασχοληθω με την πολιτικη αεροπορια (πιλοτος)
Βασικα θα ηθελα να ρωτησω πια ειναι με τη σειρα τα διπλωματα τα οποια πρεπει να να αποκτησω ωστε καποια στιγμη να ειμαι σε θεση να προσλυφθω απο μια ετερια .
ευχαριστω
 
102 αναγνωσεις και καμια απαντηση!! :shock:
Φιλε,αυτο που εχω να σου προτεινω,ειναι να κανεις ενα search.Υπαρχουν αρκετα θεματα γυρω απο την εκπαιδευση που μπορεις να διαβασεις και να θεσεις τις αποριες σου.Προφανως αυτο θα σου ελεγαν και τα αλλα παιδια,αλλα βαριουνται..Ειναι και οι γιορτες βλεπεις! :D
Επειδη δεν το διευκρινιζεις,σ'ενδιαφερει να σπουδασεις και να δουλεψεις εξω ή μονο να σπουδασεις?


Υ.Γ.Τη ζηλευω την ηλικια σου..Αν ημουν 17,θα πηγαινα για Ικαρων..


Καλο πασχα!!
 
Αυτο που κυριως σκεφτομαι ειναι να παω στο εξωτερικο να σπουδασω , αλλα και στο μελλον να δουλεψω σε καποια ετερια του εξωτερικου .
βασικα για την ικαρων το σκεφτομουν και εγω αλλα δεν ξερω αμα αξιζει να πιεσεις τον εαυτο σου τοσο πολυ γιατι οπως και να το κανεις η στρατιωτικη ζωη δεν ειναι ευκολη .
γνωριζεις μηπως αν εχοντασ παει στην ικαρων χρειαζεται να δωσεις καποια διπλωματα προκειμενου να μπορεις να δουλεψεισ σε καποια αεροπορικη ετερια;
 
Ελπιζω να σε βοηθησει αυτο:
http://www.haf.gr/el/career/merimna/ypa.asp
Βεβαια,εμαθα απο τις πηγες μου οτι παιζει ν'αλλαξουν καποια πραγματα στον κανονισμο αυτο για να μην φυγουν ολοι οι αξιωματικοι (με αρκετες ωρες ωρες πτησεις και μεγαλο βαθμο) και πανε στις αερογραμμες..
 
αν ξεκινησεις στο εξωτερικο τελειωνεισ πιο γρηγορα απο αν πασ στην ικαρων . Αν δεν κανω λαθος η ικαρων ειναι 5 χρονια .
ξερεις καθολου πως ειναι α πραγατα στην οξφορδη και περιπου ποσο ειναι το κοστοσ τησ φοιτησης;
 
Ναι ναι αυτην εννοω . εχεις καποια προσωπικη αποψη πανω στο θεμα η οποια θα μπορουσε να μου φανει χρησιμη ; Η μηπως γνωριζεις αλλα πανεπιστημια στον κοσμο τ οποια προετοιμαζουν πιλοτους για ΠΑ; Σε ευχαριστω .
 
David,τη σχολη Ικαρων τη βλεπεις σαν μεσον για να πας σε αερογραμμες?Αν ναι,εισαι λαθος...Αν δεν κανω λαθος,απ'τη στιγμη που θα μπεις Ικαρων και θα σαι απο τους τυχερους που θα προχωρησεις,'δενεσαι' με τη σχολη για καποια χρονια.Αν κανω λαθος,ευχαριστως να με διορθωσουν.Δεν πιστευω οτι μετα την 4ετη εκπαιδευση μπορεις να τους πεις,'ευχαριστω για την τσαμπα εκπαιδευση,δωστε μου την αδεια να παω στην aegean,τα λεμε..'!Αυτο,οπως σου ειπα,το κανεις αργοτερα(διαβασε το link που σου εδωσα)!Αν σ'ενδιαφερει η Ικαρων,τι ψαχνεσαι για εξωτερικο για σχολες?Διαβασε και δωσε πανελληνιες!!Εχεις 3 ευκαιριες να μπεις στην Ικαρων!Εχεις την καλυτερη ευκαιρια!!Οι αποφασεις που πρεπει να παρεις σ'αυτη την ηλικια ειναι κρισιμες.Αν θες να πας Ικαρων,μην το αφησεις!!Μην περασουν τα χρονια και χασεις την ευκαιρια να μπεις λογω οριου (παθων).
Δεν υπαρχουν,παντως,σχολες που να σε προετοιμαζουν για την ελληνικη πολεμικη αεροπορια.Εδω εκπαιδευεσαι,εδω προσλαμβανεσαι κατευθεια στην ΠΑ.


Μια συμβουλη:εισαι σε μικρη ηλικια.Κανε μια προσπαθεια για την Ικαρων του μπορεις.Αν πετυχεις,εχει καλως.Αν οχι,δεν πειραζει.Στις σχολες πιλοτων μπορεις να πας οποιαδηποτε στιγμη!Στην Ικαρων,οχι!!Ακου την καρδια σου,κανε αυτο που θες!!
 
Πλεον οσοι μπαινουν στην Ικαρων δεν εχουν δικαιωμα για αεροπορικες εταιρειες μετεπειτα με τις αλλαγες των κανονισμων στα πτυχια,κατι που ισχυε χρονια στο εξωτερικο και ηταν καιρος να ισχυσει και στην ελλαδα.Θα πρεπει να δωσεις ολες τις εξετασεις της πολιτικης και μετεπειτα καποιες πτησεις,οσο για ικαρων αν σου αρεσουν τα μαχητικα και μονο αυτα πηγαινε αλλιως μακρια απο εκει,για πολιτικη αεροπορια δεν εχει καμια σχεση η ικαρων.Να εισαι καλα,καλη τυχη σου ευχομαι.
 
Ικάρων με κλειστά μάτια.
Όλα είναι τσάμπα και παίρνεις εκπαίδευση που ούτε η Οξφόρδη ούτε άλλη σχολή μπορεί να σου δώσει.
Έχεις την ασφάλειά σου, και το πολύ μέχρι τα σαρράντα θα πάρεις και μια καλή σύνταξη να κάνεις μετά ότι θέλλεις.
Άν θέλλεις μετά να πάρεις τα πτυχία και να δοκιμάσεις τη τύχη σου στη πολιτική αεροπορία έχεις και τα εφόδια και το χρόνο.

Με το άλλο μονοπάτι του εξωτερικού εκεί τα πράγματα είναι αμφίβολλα.
Τα λεφτά που θα σου φύγουν είναι απίστευτα και θα πάρεις ένα πτυχίο που χωρίς την εμπειρία πτήσεων δεν θα σου αφήνει πολλές επιλογές.
Άν δεν έχεις κάποιο γλύψιμο, θα αναγκαστείς να μείνεις εξωτερικό και να δουλέψεις για ένα σωρό μικρο-κωλο-εταιριούλες που θα σε πληρώνουνε
ψίχουλα γιατί ξέρουνε ότι χρειάζεσαι την εμπειρία.
Από κει και πέρα αν τα καταφέρεις όλα παίζονται.
Όταν στο τέλος θα έχεις την εμπειρία για μια σοβαρή δουλειά θα σε πιάσει το μεράκι να γυρίσεις στη πατρίδα σου αλλά θα έχεις κολλήσει έξω.

Άν μπορείς φίλε μου Ικάρων... με κλειστά μάτια.
 
Top