Προσφορά εργασίας-προσλήψεις Χειριστών Α/ΦΩΝ

Θα συμφωνήσω με το παραπάνω... Οι ερωτήσεις μου φάνηκαν πολλές σε σχέση με τις 2,5 ώρες που είχαμε στη διάθεσή μας ενώ αρκετές ήταν δεν είχαν σαφή διατύπωση. Από συναδέλφους που έχουν δώσει τις αντίστοιχες εξετάσεις στην Aegean έλεγαν όλοι ότι ήταν σαφώς πιο δύσκολα.
Μου έκανε επίσης εντύπωση ότι απο τις 130 περίπου ερωτήσεις μόνο 7-8 είχαν να κάνουν με approach charts IFR, σημείο στο οποίο πίστευα ότι θα δωθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στις εξετάσεις!!!

Καλήμ ας επιτυχία!!!
 
Για να απαντήσω και την ερώτηση του ΝικοςΒ λίγο πιο αναλυτικά, ακολουθούν επιπλέον λεπτομέρειες.

2 Ερωτηματολόγια με συνολικά 130 ερωτήσεις από τα θέματα:
Meteorology
Principles of Flight
Air Law
Ops Procedures
Performance
AGK (Reciprocal & Gas Turbine pwrplants, Electrics, Instrumentation and Airframes & Systems)

Και επιπλέον μια έκθεση. Υπήρχε ένα κείμενο το οποίο περιέγραφε το ατύχημα της πτήσης 90, της Air Florida http://en.wikipedia.org/wiki/Air_Florida_Flight_90
Το ζητούμενο ήταν να περιγράψουμε το συμβάν, τι καταλάβαμε ότι συνέβη και γιατί.

Ο χρόνος ήταν 2.5 ώρες, επιτρεπόταν μόνο το στυλό, απαγορευόταν το κομπιουτεράκι και να διορθώσεις μια απάντηση εφόσον την είχες ήδη σημειώσει, δηλαδή οι μουτζούρες στο φύλλο.

Είχε πολλές ερωτήσεις που απαιτούσαν καλό "mental arithmetics" αλλά επίσης περιείχε πολλές οι οποίες για να απαντηθούν με ακρίβια στον φυσιολογικό χρόνο ανά ερώτηση, χρειάζονταν κομπιουτεράκι. Παράδειγμα: If an aircraft's Vs1g is 100kt IAS, what is it's stall speed at a bank angle of 45 degrees? Αυτή χωρίς κομπιουτεράκι θα σου καταναλώσει αρκετό και πολύτιμο χρόνο να την λύσεις στο χαρτί, εάν δεν την θυμάσαι απ'εξω από παλαιότερα.

Τα ψυχομετρικά ήταν πολύ απλά. Ήταν ένα ερωτηματολόγιο με 241 ερωτήσεις σε 30 λεπτά χρόνο, δηλαδή 7" ανά ερώτηση, αλλά δεν απαιτούσαν ιδιαίτερη σκέψη ή ακαδημαϊκές γνώσεις, ο στόχος ήταν μια αξιολόγηση χαρακτήρα.
Παράδειγμα: I am a better leader than a follower. True or false?

Ήμασταν 95 άτομα περίπου και άκουσα να λέγεται ότι έλαβαν 160 με 180 αιτήσεις, άλλα είναι ανεπιβεβαίωτο.Οι συνθήκες ήταν καλές, το κλίμα καλό, είχαν φέρει αναψυκτικά, σνακ και καφέ, και φέρθηκαν όλοι με επαγγελματισμό.

Αυτά για όσους δεν παρευρέθηκαν, η για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν.

Καλή μας επιτυχία!!
 
Οι ερωτησεις προηλθαν απο questionbank του atpl?
 
FlyNaked 1000 ευχαριστώ, φαίνεται όντως δυνατό το τεστάκι.καλή επιτυχία σε 'σένα και όλους τους άλλους συναδέλφους που έλαβαν μέρος.
 
Εγώ θέλω να πώ ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παδιά που κάθονται και γράφουν 2 γραμμές στο παρόν τόπικ λύνοντας απορίες και βοηθώντας συναδέλφους τους.
Τα καρδιοχτύπια είναι πολλά για μια θέση στο όνειρο. Καλή επιτυχία σε όσους έδωσαν εξετάσεις, καλή σταδιοδρομία σε όσους περάσουν, αλλά και σε αυτούς που θα μείνουν απέξω οι ευκαιρίες δεν χάνονται :great:
 
Πάνω κάτω τα είπε μια χαρά ο φίλος Flynaked.
Όντως , το τεστ ήταν αρκετά "απαιτητικό" και χρειαζόταν προετοιμασία τύπου ATPL. Παράδειγμα οι 3-5 ερωτήσεις σχετικά με το Climb Gradient. Προσωπικά το βρήκα δύσκολο, παρόλο που διαβάζω το "ACE".
O αριθμός 95 ευσταθεί , αρκετοί οι απαισιόδοξοι όμως το γραπτό ήταν κοινό για όλους. Για τις θέσεις , άλλοι μιλούν για 20 άλλοι για 40 ( :shock: ).
Καλή επιτυχία σε όλους και γρήγορα να πετάτε. :great:
 
Εχουν παρει κανεναν τηλεφωνο απο olympic για την επομενη φαση? αν υπαρχει καποιος να μας πει. :hello?:
 
Μέχρι στιγμής φίλε πίτοτ απο εναν κύκλο 20 ατόμων που ξέρω περίπου και έδειναν εξετάσεις μαζί μας, δεν έχουν καλέσει κανέναν!!
Πιστέυεις οτι θα καλέσουν τόσο σύντομα? Όσο για το ΣΙΜ που ακούγεται, είναι επιβεβαιβεωμένο η μια ακόμα ράδιο αρβύλα?
Γιατί πολλά ακούσαμε και λίγα βγείκαν...Όσον αφορά τη βάση επιτυχίας η μή, έχει βγάλει κανένας συμπέρασμα? Το ψυχομετρικό και αυτό λογικά θα παίζει τον ρόλο του...Υπομονή, ο καιρός γαρ εγγυς!
 
Τελικα ειναι ολα ανοιχτα μου φαινεται,πιστευα οτι θα μας παρουν τηλ αυτη τη βδομαδα.Ακουσα κεγω για simulator αλλα δεν ξερω αν ειναι αληθεια!
Περιμενουμε και θα δουμε οπως ειπες :?
 
Δεν πήραν τηλ, υπομονή,, μάλλον διορθώνουν ακόμα...`Οταν μοίραζαν τα τεστ, μας είπαν ότι η επόμενη φάση θα είναι συνέντευξη και sim assesment. Λογικά σε καμία εβδομάδα θα είναι έτοιμοι..πάντως, είδα ότι έχουν υπογράψει πρόσφατα συμβόλαιο με τον ΟΑΑ, αναθέτοντάς τους την εκπαίδευση για τα dash http://halldale.com/news/oaa-signs-5-ye ... lympic-air Καλή τύχη σε όλους μας! :)
`Οσο αναφορά στο τεστ, δεν πιστεύω πως θα θέσουν κάποια βάση, ας πούμε 75%, διότι απλούστατα τότε θα έπρεπε στην περίπτωση αυτή να επαναλάβουν όλη τη διαδικασία .. : - ) απλά θα επιλέξουν τα καλύτερα σε συνδιασμό και με τα βιογραφικά..who knows..
 
Top