Προσφορά εργασίας-προσλήψεις Χειριστών Α/ΦΩΝ

Όπως διαμορφώθηκε πλέον η κατάσταση μετά τις τελευταίες εξελίξεις στις δυο εταιρίες ( Α3&ΟΑ), ένεκα συγκεκριμένων αναγκών αύξησης πτητικού έργου για την θερινή περίοδο, η Α3 δεν είχε άλλο δρόμο εκτός της parc για να προσλάβει άμεσα με 6/μηνες συμβάσεις αλλοδαπούς Κ2 με μισθολογικά δεδομένα όπως αναφέρεται παραπάνω.
Όμως παρατηρώντας την αύξηση προορισμών, των νέων βάσεων και του μελλοντικού προγραμματισμού ανάπτυξης της εταιρίας, έχω την άποψη ότι από το φθινόπωρο θα επανέρθει στη δημιουργία του δικού της ομογενοποιημένου «φυτωρίου» με νέο διαγωνισμό πρόσληψης low timers ελλήνων πιλότων και μέχρι την επόμενη άνοιξη νομίζω ότι δεν θα υπάρχει κανένας αλλοδαπός contract pilot στην εταιρία. Το ίδιο πιστεύω θα συμβεί και με τον νέο προγραμματισμό της ΟΑ που θα μείνει μόνο με τα δικά της Dash , επιστρέφοντας ενδεχομένως με τη λήξη του leasing όλα τα υπόλοιπα airbus. Οπότε και οι δυο εταιρίες αφού ούτως ή άλλως συνεργάζονται ( και θα συνεργάζονται ) θα ακολουθήσουν περίπου την ίδια πολιτική γενικότερα στο τομέα όλων των εργαζομένων και ιδιαίτερα στο cockpit. Γι αυτό όλοι οι low timers προετοιμαστείτε καλά διότι από φθινόπωρο προβλέπω σίγουρα διαγωνισμό από την Α3 και ας μην ξεχνάμε και τον περσινό διαγωνισμό που υπήρξαν μεν αρκετοί υποψήφιοι, αλλά με μεγάλη αποτυχία και εκ των πραγμάτων ξαναπήραν γερμανο-ιταλούς και βάλε.
Να μην ξεχνάμε επίσης την τεράστια κρίση που διέρχεται η χώρα μας, και να μην συγκρίνουμε τα δεδομένα των αλλοδαπών contract pilots που αναγκαστικά εργοδοτεί η εταιρία σε 6/μηνα. Μακάρι να ήμασταν όμοιοι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους της ΕΕ , αλλά δυστυχώς είμαστε ουραγοί, και ιδιαίτερα με τις παρούσες συνθήκες οι εργοδότες πάντα είναι εργοδότες, οπότε καλύτερα είναι τα σίγουρα 2-2,5 χιλ καθαρά στη τσέπη και στο σπιτάκι του για τον 22/χρονο Κ2, συγκριτικά με τον άνεργο ή εργαζόμενο έλληνα γιατρό, μηχανικό, αξιωματικό και πάει λέγοντας 28-30/χρονο,με masters & Phd / delivery, των 700 ευρώ στην Ελλάδα ή έστω τα διπλάσια ξενιτεμένος στην υπόλοιπη Ευρώπη ή ΜΑ.
 
Γεια σας παιδια. Σχετικα με την ανακοινωση της olympic air για τα dash εχω να σας πω οτι το selection αρχιζει απο βδομαδα. Ειχα στειλει email με το βιογραφικο μου και με καλεσανε σημερα στο τηλεφωνο και μου ειπανε να παω την Δευτερα το πρωι. Για οτι νεα εχω και για οτι αντιμετωπισω εκει θα σας ενημερωσω απο Δευτερα
 
Σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.


Καλή επιτυχία :great: :great:
 
Απ' οτι φαίνεται θα καλεστούν πρώτα όσοι κατέχουν τον τύπο η/και όσοι έχουν πείρα...
Καλύ επιτυχία παιδιά.
 
Γεια σας παιδια. Επειδη εχω λαβει πανω απο εικοσι προσωπικα μηνυματα και ολοι σχεδον με ρωτατε τα ιδια πραγματα θα σας τα γραψω εδω. Δεν ειναι και τοσο σπουδαιο για να το πω δημοσια. Ειμαι αμερικη εδω και εναμιση χρονο και πεταω turbo prop και συνολικα εχω 1100 ωρες σε turbo prop αλλα οχι τυπο σε dash. Αυτα. τωρα πως λειτουργουνε στη ολυμπιακη δεν γνωριζω αλλα απο οτι βλεπω αν εχουνε κανει τοσες πολλες αιτησεις low timers μην περιμενετε και πολλα πραγματα γιατι απο εδω εχουνε ηδη ενημερωθει παιδια με πολλες ωρες οι οποιοι θελουνε να επιστρεψουνε ελλαδα και οταν λεω ωρες εννοω παιδια που πετανε σε regional εταιρεις εδω και χρονια. Συγνωμη αν σας στεναχωρησα απλα την αληθεια λεω για οτι γνωριζω.
 
Αρα δεν έχει ξεκινήσει το selection των low-timers, παιδιά σαν και εσένα έχουν πέρασει πάρα πολλά ήδη απο συνέντευξη και μάλιστα κάποιοι έχουν πάει ήδη στον Καναδά και έχουν τελειώσει και το type rating. Το θέμα που απασχολεί τους περισσότερους είναι πότε θα καλέσουν όσους έχουν λίγες ώρες και καθόλου εμπειρία για να κάνουν τα ψυχομετρικά και ότι άλλο χρειάζεται.
 
Αμα μου λες φιλε οτι εχουνε περασει αρκετα παιδια σαν και εμενα που εχουνε καποιες ωρες και αφου γνωριζω και εγω ατομα απο εδω που εχουνε ενημερωθει με ωρες και αυτα και αν λαβεις υπ οψιν σου ποσοι low timers υπαρχουνε στην Ελλαδα που θα εχουνε κανει αιτηση (πανω απο 70-80 πιστευω) οι πιθανοτητες για ολους μας ειναι παρα πολυ λιγες ειτε εχουμε ωρες ειτε οχι. Συνολικα απο οτι μου ειπε ενας φιλος μου τριαντα ατομα θα παρουνε ολα ολα.
 
Συμφωνούμε σε όλα τα υπόλοιπα, κάντα όμως 40 περίπου τα άτομα συνολικά (κάπου άκουσα και για 44)...
Καλή επιτυχία!
 
Η ανακοίνωση για First Officers βγήκε από το site της Οlympic. Δεν ξέρω όμως αν αυτό είναι καλό ή κακό.
 
Πέρασε η προθεσμία εδώ κ 1,5 βδομάδα σχεδόν και τη βγάλανε, γιατί να ΄ναι κακό?
 
Top