Προσληψεις ιπταμενων συνοδων

  • Thread starter mima
  • Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Υπαρχει καποια πιθανότητα να γίνουν προσλήψεις ιπτάμενων συνοδών (απο οποιαδήποτε εταιρεία) με έδρα την Αθήνα???? Ευχαριστώ πολυ...
 
ευχαριστουμε για το λινκ,τωρα οσο αναφορα την αιτηση,μπορεις να δηλωσεις και τα δυο δλδ και Ροδο και Κερκυρα, ή μοναχα ενα απο αυτα!
Θα ηθελα μια βοηθεια παρακαλω!
 
Πιστευω πως ναι, εγω που είμαι από Αθήνα δήλωσα και για τις δύο (ότι υπάρχει η δυνατότητα μετακόμισης δηλαδή)... Πολυ πιθανόν όμως να σου πουν ότι πρέπει να δηλώσεις μόνο ένα μέρος και άρα να σε ρωτήσουν που προτιμάς να δηλώσεις...
 
Οι υποψήφιοι από Αθήνα θα πρέπει να μετακομίσουν εκεί με δικά τους έξοδα φαντάζομαι.. Και η εκπαίδευση θα γίνει κανονικά στην Αθήνα?
 
Λογικα θα βγουν και θεσεις για Αθηνα??
 
Πετούσα για την Α3 πολλά χρόνια και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τα ακόλουθα που γνωρίζω από αεροπορικούς κύκλους.Δεν τα καταθέτω ως διασταυρωμένες πληροφορίες,μόνο ώς βάσιμες:

Η ΟΑ απολύει οπότε μην περιμένετε πολλά.Εύχομαι να βγάλει τη χρονιά,για χάρη των παλαιών μου συναδέλφων που τώρα πετάνε εκεί.

Η Α3 και να προσλάβει ιπταμένους για ΑΤΗ,θα είναι είναι λίγα άτομα και για λίγο καιρό,καθώς έχει καθιερώσει το σύστημα των συμβασιούχων που πετάνε κάποιους μήνες,διακόπτουν,παραδίδουν ID αεροδρομίου,κρατάνε τις στολές και όποτε και αν τους χρειαστούν τους ξανακαλούν.Υπάρχουν γκρούπ που τα έχουν αποδεσμεύσει,δηλ. τους είπαν <<πιθανόν να μη σας ξαναχρειαστούμε,επιλογή σας να βρείτε άλλη δουλειά ή να περιμένετε>> και άλλα που είναι stand by.Με το παραπάνω σύστημα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ,αρκεί να μη βασίσετε εκεί τη ζωή σας,το μέλλον σας και τα οικονομικά σας.Τo να πετάς είναι μια ολοκληρωμένη εμπειρία που αξίζει να τη ζήσει κανείς αν του παρουσιαστει η ευκαιρία.

Τώρα,για Hellenic Imperial(απλήρωτος κόσμος),Sky wings(απλήρωτος κόσμος),Hermes(δεν τους βγήκε όπως υπολόγιζαν,έρχονται μαντάτα...),Omega(έψαχνε πληρώματα και ακόμα δεν έχει πάρει ούτε άδεια για το πτητικό της έργο),τι να πω....εν μέσω κρίσης και έπειτα από μικρή έρευνα που μπορείτε να κάνετε,τα συμπεράσματα δικά σας......

Η Astra κρατιέται αλλά δεν έχω feed back και συνεπώς ούτε άποψη.

Επίσης ,για όλους εκείνους που ονειρεύονται να κάνουν μια αρχή ως ιπτάμενοι/ες συνοδοί,παρακαλώ μην πετάτε τα χρήματά σας σε σχολές που σας εκμεταλλεύονται!!!! Δεν υπάρχει τίποτα που να σας χρειάζεται και να μην το διδάσκει η ίδια η εταιρεία.Τα πτυχία που σας μοιράζουν οι σχολές δεν προσθέτουν τίποτα,ούτε σε γνώσεις αλλά ούτε και στο βιογραφικό σας!Υπήρξα προισταμένη καμπίνας,πέρασαν νέα και νέα παιδιά από το πλήρωμά μου,μυαλό χρειάζεται και διάθεση.Ολα τα άλλα θα τα μάθετε δουλεύοντας και μελετώντας εταιρικά manuals.Ακόμα και στην εποχή μου,που δίναμε εξετάσεις στην ΥΠΑ(νομοθεσία,αεροϋγειονομία,γεωγραφία,αγγλικά και σωστικά)τα μαθήματα μας τα έκανε η εταιρεία.

Προσωπική,εντελώς προσωπική μου άποψη:Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα σε δύο υποψήφια μέλη πληρώματος ,θα διάλεγα ως πιο ορθά σκεπτόμενο,το άτομο που επέλεξε να πληρώσει να μάθει ακόμα μια ξένη γλώσσα,από αυτό που πλήρωσε για να πάρει ένα άχρηστο δίπλωμα ιπταμένου.
 
Γεια σου Πεταχτούλα. Δεν ξερω απο που εχεις παρει τις πληροφοριες σου για την ΟΑ οτι απολυει αλλα θα ηθελα να σε διαψευσω.
Η ΟΑ προσφατα εκανε συνεντευξεις και πηρε περιπου 10 ιπταμενες-ους συνοδους για την βαση της Θεσσαλονικης.
Οπου να ναι θα αρχισει η εκπαιδευση τους.
 
Idle descent, ευχαριστώ για την επισήμανση και εξηγούμαι:

Συγκεκριμένα έγραψα :"Η ΟΑ απολύει οπότε μην περιμένετε πολλά.Εύχομαι να βγάλει τη χρονιά,για χάρη των παλαιών μου συναδέλφων που τώρα πετάνε εκεί".

Αναφερόμουνα στη συνολική πορεία και το μέλλον της εταιρείας και όχι ειδικά στο ιπτάμενο προσωπικό,με τον ίδιο γενικό τρόπο που αναφέρθηκα και στις υπόλοιπες εταιρείες (Hellenic Imperial,Sky wings,Omega κλπ)εκτός της Α3,στην οποία γνωρίζω από πρώτο χέρι τι συμβαίνει.

Ξέρω σίγουρα ότι στην ΟΑ έχουν γίνει απολύσεις σε μόνιμο προσωπικό εδάφους ΑΤΗ,ότι γενικά δεν είναι στα οικονομικά φόρτε της, καθώς επίσης κι ότι ετοιμάζονται αποχωρήσεις υψηλότατων στελεχών λόγω του χλωμού μέλλοντος που προδιαγράφεται.Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να διαψευστώ γιατί αυτό δεν θα είναι καθόλου καλό....

Είναι δικό μου λάθος που δεν υπήρξα σαφής και ζητώ συγγνώμη αν δημιούργησα λανθασμένες εντυπώσεις.
 
Επιβεβαιώνω και γω αυτό που είπε και ο idle descent.όντως μόλις πήραν 10 νέες αεροσυνοδούς με βάση τη Θεσσαλονίκη και αρχίζουν εκπαίδευση.Ίσως αυτό έγινε για να βγάλουν τη θερινή περίοδο αλλά το γενικότερο κλίμα είναι οτι απολύουν κόσμο.από ιπτάμενο προσωπικό μέχρι διοικητικές θέσεις
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
Top