«Ρωσικές»προσδοκίες για τη Θράκη->kainouria airline Company

  • Thread starter KGP
  • Ημερομηνία δημιουργίας

KGP

First-Class-Member
Εγγραφή
30/07/2004
Μηνύματα
780
Likes
40
«Ρωσικές» προσδοκίες για τη Θράκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: 3/5/2005
http://www.kalimera.gr/xrhmatisthrio/_N ... A_ID=74252


Στη δημιουργία αεροπορικής εταιρείας, μέσω της οποίας θα συνδέεται η Αλεξανδρούπολη με πόλεις της Ρωσίας προχώρησε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Εβρου, σε συνεργασία με Ελληνα επιχειρηματία και την κατασκευάστρια εταιρεία των αεροσκαφών Τουπόλεφ.


Σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν οι πτήσεις δύο αεροσκαφών που θα συνδέουν τη Θράκη με πόλεις της Ρωσίας με στόχο να ενισχυθεί σημαντικά το τουριστικό ρεύμα από τη συγκεκριμένη χώρα.

Για τη στήριξη των πρωτοβουλιών αυτών δεσμεύθηκε ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αναστάσιος Λιάσκος, ο οποίος βρέθηκε τη Δευτέρα στην Αλεξανδρούπολη με αφορμή την επίσκεψη στο Νομό Έβρου 43 Ρώσων δημοσιογράφων από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Λιάσκος, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Νομάρχη Έβρου κ. Νίκου Ζαμπουνίδη, τόνισε ότι το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης είναι αρωγός προσπαθειών που συμβάλλουν στον εμπλουτισμό και τη διεύρυνση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας.

Ο κ. Λιάσκος επισκέφθηκε και τον μεθοριακό σταθμό των Κήπων, όπου είχε συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενόψει και της έναρξης της θερινής περιόδου
 
parolo pou eime evritis....fteo ego na archiso na ipopsiazomai alla -stin kaliteri periptosi......min po gia tin chiroteri-?
 
Apo th Gazpromavia ksekinhsan aytes oi <<filodoksies>> kai tora pane leei gia etairia me Tupolev!!!
Arage giati tetoio kollhma me th Rosia?
 
Xerei kaneis poies poleis sthn Rwssia 8a ehoun gia proorsimous? Isws Mosha, alla kamia allh ??

Eav prosexate ( I AM SURE YOU ALL DID ) , h OA ekane mia pthsh auth thn eudomada ATH-AXD-MOW-AXD-ATH kai thn perasmeni eudoma ATH-MOW-AXD-ATH me 737-400.

Isws na ehoun autes oi pthseis kamia shesei me ta alla pou skediazoun twra ? :rolleyes:
 
i nomarhia evrou thelei na idrisi aeroporiki eteria ????

:D :D :D :D


Eho kairo na diabaso kati toso hazo.
 
Το αντιστοιχο τοπικ για το θεμα ειναι εδω:
https://www.airliners.gr/community/viewtopic.php?t=2389
και πιστευω οτι σ'αυτο αναφερεται και το εν λογω αρθρο. Απλα ο δημοσιογραφος τα μπερδεψε λιγο, τα φουσκωσε, εβαλε και μερικες σαλτσες και εβγαλε θεμα απο το πουθενα!!! Και μονο με τη λογικη να το παρουμε δεν ειναι δυνατον να ιδρυσει αεροπορικη εταιρεια η κοινοτητα της Θρακης!!! Ελεος :stupid: . Ολα τα στοιχεια (ρωσικα αεροπλανα, προορισμος, Αλεξανδρουπολη κλπ κλπ) οδηγουν στην Gazpromavia.
 
alex2":211f5qgh said:
i nomarhia evrou thelei na idrisi aeroporiki eteria ????

:D :D :D :D

Eho kairo na diabaso kati toso hazo.

Kala Alex, den eheis diabasei gia thn THRACIAN AIRLINES ??? Ehoun xekinisei me 2 x TU-134 kai ena IL-18. :rolleyes:

Ligo pio sobara, nomizw oti mporei na ehoun sunergasia me thn OA afoun eginan duo pthsies apo MOW-AXD twra teleutaia.
 
Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσίευσε ένα σχετικό, δηκτικό σχόλιο στα χθεσινά "Πολιτικά Παρασκήνια":

Πτήσεις άρπα-κόλλα

Η νομαρχία Εβρου προανήγγειλε τον περασμένο Μάρτιο ότι, σε συνεργασία με την -άγνωστη σε μας- «Ionia Air», ιδιοκτησίας κ. Τσιρόγιαννου, ξεκινούν θερινά αεροπορικά δρομολόγια Μόσχας - Αλεξανδρούπολης, με σκοπό περισσότεροι Ρώσοι τουρίστες να φτάνουν στην περιοχή. Αλλος προσδιόριζε την έναρξη για τα τέλη Απριλίου, άλλος Μάιο, τώρα πήγε αρχές Ιουνίου. Η παρθενική «διαφημιστική» πτήση έγινε την περασμένη εβδομάδα με Ρώσους δημοσιογράφους, που εξασφάλισε το γραφείο Τύπου της πρεσβείας μας στη Μόσχα. Ελα όμως που αποδείχθηκε ότι η «Ionia Air» δεν είχε άδεια πτήσης, γι' αυτό επιστρατεύτηκε τσάρτερ της «Ολυμπιακής».

Στο αεροδρόμιο της Μόσχας το ταμπλό έγραφε προορισμό «Αθήνα», αν και το αεροσκάφος πετούσε Αλεξανδρούπολη, πάει να πει: άλλα είχαν κατ' εξαίρεση συμφωνηθεί με τη ρωσική ΥΠΑ. Μας εξηγούν δε ότι είναι απίθανο να ξεκινήσουν ως έχουν αυτά τα δρομολόγια, εφόσον, κατά τα ισχύοντα, ξένες εταιρείες μπορούν να εκτελούν μόνο κανονικές πτήσεις από το έδαφος της Ρωσίας και όχι τσάρτερ με Ρώσους τουρίστες. Χώρια που το αεροσκάφος τύπου «Γιάκοβλεφ-42», το μοναδικό που φέρεται να διαθέτει η «Ionia Air», «είναι προτιμότερο να πετά μισογεμάτο (σ.σ.: 50-55 άτομα) σε μεγάλες αποστάσεις».

Πρόκειται άραγε για κλασική ελληνική «άρπα-κόλλα», έστω και με αγαθές προθέσεις ή για τίποτε χειρότερο; Πιστεύει κανείς ότι με τέτοια κόλπα βοηθάμε τον Εβρο και τον τουρισμό μας στη Ρωσία ή πετυχαίνουμε ακριβώς το αντίθετο;

Θ.Α.
 
mu thimizei tin protasei tou dimarchou orestiadas gia "kataskeui" eidika gia tin anergesi kai proetoimasia chionodromikou kentrou........... :D
 
Αεροσκάφη με φυσικό αέριο μεταφέρουν Ρώσους τουρίστες στην Αλεξανδρούπολη
Τρίτη, 10 Μαΐου 2005



Δύο σύγχρονα αεροπλάνα, τύπου Τουπολεβ, τα οποία χρησιμοποιούν φυσικό αέριο και όχι κηροζίνη, δόθηκαν πρόσφατα από Ρωσική εταιρία στην Ionian Airlines για την μεταφορά των 10.000 τουριστών από τη Ρωσία στην Αλεξανδρούπολη, σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας `Χρόνος`.

Το αποτέλεσμα αυτής της νέας συνεργασίας μεταξύ της Ρωσικής και ελληνικής εταιρίας είναι μοναδικό για τους τομείς μεταφορών, καθώς, το κόστος του εισιτηρίου κατεβαίνει έως και 200 ευρώ, αφού το φυσικό αέριο ως καύσιμο είναι πολύ φθηνότερο, με αποτέλεσμα και τα πακέτα να γίνονται ακόμη πιο φθηνά και ελκυστικά για την αγορά της Ρωσίας.

Να σημειωθεί ότι η ιστορική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών, πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια επίσημου αποχαιρετιστήριου δείπνου, που δόθηκε από την Νομαρχία Έβρου προς τιμή των Ρώσων δημοσιογράφων και των εκπροσώπων φορέων της Μόσχας, που ολοκλήρωσαν πρόσφατα την πενθήμερη παραμονή τους στην περιοχή. Μάλιστα, παρόντες στην σύναψη της συμφωνίας ήταν και οι Υφυπουργοί Τουριστικής Ανάπτυξης και Εξωτερικών, κ.κ. Αναστάσιος Λιάσκος και Ευριπίδης Στυλιανίδης. Τέλος, να τονιστεί ότι η Ρωσική εταιρία προσφέρει ή πώληση ή ενοικίαση και leasing αεροπλάνου, ενώ η συμφωνία, που υπογράφηκε, αφορούσε στην άμεση παράδοση δύο αεροπλάνων με δυνατότητα μεταφοράς 305 επιβατών το καθένα.


source
http://www.traveldailynews.gr/new.asp?n ... egory_id=1
 
Top