Σχολές στον Καναδά

  • Thread starter A6M5C
  • Ημερομηνία δημιουργίας

A6M5C

Νέο μέλος (Tourist)
Εγγραφή
29/08/2014
Μηνύματα
3
Likes
0
Αγαπημένη αεροπορική εταιρεία (ICAO Code)
jal
Πλησιέστερο αεροδρόμιο (ICAO Code)
lgsk
Καλησπέρα, είμαι νεος στο φορουμ και θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για σχολές στον Καναδά. Αν και δεν έχω ακούσει για άτομα που έφυγαν στον Καναδά για αυτήν τη δουλειά, (καθώς οι περισσότεροι πηγαίνουν ΗΠΑ), λογικά υπάρχουν αεροπορικές σχολές, αλλά το κόστος τους είναι πολύ μεγαλύτερο από τις ΗΠΑ ?

Τα πτυχία που εκδίδονται εκεί μετατρέπονται σε FAA η EASA και, αντίστροφα ?
Ο καιρός κατα τους χειμερινούς μήνες αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για την εκπαίδευση εκεί?
Και κυρίως, υπάρχουν αναφορές από άτομα που πήγαν εκεί και έμειναν ως εκπαιδευτές ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

C421

Economy-Class-Member
Εγγραφή
25/05/2011
Μηνύματα
245
Likes
16
Tα πτυχία που εκδίδονται σε χώρες μέλη του ICAO δεν μετατρέπονται από χώρα σε χώρα. Απλώς αναγνωρίζεται (δηλ πιστώνεται) η εκπαίδευση. Μπορεί κάποιος να πάει να κάνει μια αεροπορική εκπαίδευση σε μια χώρα μέλος του ΙCAO και μετά να πάει σε μια άλλη χώρα και να ζητήσει την έκδοση πτυχίου με βάση την εκπαίδευση που έκανε. Το μόνο που μπορεί να του συμβεί θα είναι να μη του αναγνωριστεί όλη η εκπαίδευση αλλά κάποιο τμήμα της από τη σχολή στην οποία θα απευθυνθεί για την αναγνώριση της εκπαίδευσης και την έκδοση του πτυχίου. Πχ μπορεί να τελειώσει κάποιος με άριστα την εκπαίδευση CPL MEP/IR, ΜCC, JOC κλπ και να μη πάρει το πτυχίο για δικούς του λόγους στην Οξφόρδη και να πάει για έκδοση πτυχίου στην Ουγκάντα σε σχολή, να τον πετάξει ο αρχιεκπαιδευτής της σχολής και να του πει "Οκ, από τις 300 ώρες που έχεις, εμείς σου αναγνωρίζουμε 100 και για να πιάσεις τα στάνταρ μας (!) θέλεις άλλες 200 ώρες".... Εκεί αυτοκτονεί.
Συμβάλλοντας στην ερώτηση:
1) Ναι, οι σχολές στον Καναδά είναι ακριβότερες
2) Απάντησα παραπάνω
3) Ναι ο καιρός είναι αποτρεπτικός παράγων ακόμα και για τις ΗΠΑ πάνω από κάποιο γεωγραφικό πλάτος
4) Κάποτε ναι, έμεναν κάποιοι ως εκπαιδευτές (χωρίς να παντρευτούν Καναδέζες). Σήμερα δεν γίνεται να μείνει κανείς ούτε καν όπως στην Αμερική που μπορεί να μείνει -αν τον θέλει η σχολή- ως εκπαιδευτής προκειμένου να πάρει το CFII.
 
Top