Σχολη Ικαρων(Ερωτησεις)

Hastaroth":262b25et said:
"στο t-6 οι αναφορές δίνονται στα αγγλικά".Ενώ στά άλλα-στό T-41,άς πούμε,δίνονται στά Κινέζικα;
Στα Ελληνικά. Το '95 έγινε μια προσπάθεια να δίνονται οι αναφορές στα Αγγλικά σε όλα τα πτητικά μέσα της ΠΑ, αλλά δεν ευοδόθηκε (δεν θα σχολιάσω τους λόγους - πάντως αν η ΠΑ επέμενε, θα μιλάγαμε όλοι στα Αγγλικά τώρα, πράγμα το οποίο (για μένα) θα ήταν θετικό).

Hastaroth":262b25et said:
Ποιά είναι τά "πολιτικά" αντίστοιχα τών T-6 και T-2E;
Δεν νομίζω να υπάρχουν πολιτικά αντίστοιχα αεροσκάφη. Το Τ-2Ε είναι ένα πολύ ευέλικτο δικινητήριο jet αεροσκάφος ενώ το Τ-6 ένα υπερβολικά ευέλικτο και εκπαιδευτικότατο ελικοφόρο. Δυστυχώς δεν πρόλαβα να πετάξω το 2ο, αλλά το Τ-37 που πρόλαβα δεν μου άρεσε καθόλου (σε σχέση με το Τ-2) και κυρίως όσον αφορά τα πτητικά χαρακτηριστικά σε extreme conditions (stall recovery, spin).

Hastaroth":262b25et said:
Επίσης:η αποφοίτηση γίνεται μετά την ολοκλήρωση τής εκπαίδευσης στά T-2E ή έχουν ήδη ονομαστεί ανθυποσμηναγοί;
Η εκπαίδευση στο Τ-2 γίνεται μετά την αποφοίτηση από την Ικάρων. Τώρα έχουν αλλάξει λίγο το πρόγραμμα. Στις μέρες μου, όλοι πέταγαν πλήρη εκπαίδευση (προκεχωρημένο και επιχειρησιακό στάδιο, διάρκειας 120 ωρών). Απ' όσο γνωρίζω τώρα, επιχειρησιακό πετάνε μόνο όσοι πρόκειται να συνεχίσουν την καριέρα τους στα μαχητικά.

Sundick, το μικρό σου είναι Ντίνος; :D
 
Hastaroth":tb08kpeo said:
ΥΓ.Α,και κάτι άλλο:"εγγράφεσαι" στο forum στίς 05 Φεβ 2012 - 14:15 και το πρώτο σου μήνυμα είναι στο topic αυτό στίς 05 Φεβ 2012 - 14:19.Μπράβο!Μέσα σε 4 λεπτά διάβασες τόσες σελίδες μηνυμάτων και η συμβολή σου στην συζήτηση ήταν ένα ακαταλαβίστικο post.....
Ενημερωτικά, δεν είναι απαραίτητο να είναι κάποιος μέλος για να διαβάσει το forum του airliners.gr

Hastaroth":tb08kpeo said:
Ποιά είναι τά "πολιτικά" αντίστοιχα τών T-6 και T-2E;
Όπως λέμε το πολιτικό αντίστοιχο του F-16; Δεν μου έρχονται στο μυαλό πολλά πολιτικά αεροσκάφη με αυτή τη μορφή...
 
Η απορία μου γιά τά "πολιτικά αντίστοιχα" προκλήθηκε από το post τού κ.Σωτηρόπουλου που αναφέρει το Cessna 172 (που προτιμάται σε πολλές αερολέσχες και flight schools ώς εκπαιδευτικό) ως T-41.Οπότε συνειρμικά υπέθεσα ότι και τα άλλα T-κάτι θα ήταν military designations κάποιων άλλων πολιτικών τύπων.
Αν μάλιστα λάβουμε υπ'όψιν μας το γεγονός πως υπάρχει "πολιτική έκδοση" ενός τύπου μαχητικού αεροπλάνου (είναι αυτά που έχει η Breitling Jet Team που είδαμε πρόσφατα στο Φάληρο),δέν θα ήταν παράλογο να υποθέσουμε πως αντίστοιχα και η Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί κι'άλλους (ειδικά προσαρμοσμένους) πολιτικούς τύπους ώς εκπαιδευτικά.
Επίσης,ποιές ακριβώς είναι οι αναφορές γιά τίς οποίες μιλάμε;τα position reports εν πτήσει (λίγο περίεργο μού φαίνεται...),κάποιες αναφορές (debriefings) μετά την ολοκλήρωση τής πτήσης,ή κάτι άλλο;

ΥΓ.Γιά τα "αγγλικά ημέρας" πάντως δέν μάς διαφώτισε κανείς.Μιά υπόθεση που κάνω πάντως είναι πως ίσως ο sundick να εννοή τα "everyday english" (δηλαδή τα αγγλικά τής καθημερινής ζωής) σε αντιδιαστολή με τα "professional english",δηλαδή τίς διάφορες επαγγελματικές ορολογίες και εκφράσεις....
 
Hastaroth":svjdcj9s said:
Η απορία μου γιά τά "πολιτικά αντίστοιχα" προκλήθηκε από το post τού κ.Σωτηρόπουλου που αναφέρει το Cessna 172 (που προτιμάται σε πολλές αερολέσχες και flight schools ώς εκπαιδευτικό) ως T-41.
Ούτε το T-41 υπάρχει σε πολιτική έκδοση. Το Τ-41 έχει μεταβλητό βήμα ενώ το C172 έλικα σταθερού βήματος. Απλώς έχουν πολλές ομοιότητες.
 
Νομίζω οτι το Τ41 είναι το C182. To T37 δυστυχώς δεν βγήκε σε πολιτική έκδοση.
Off topic: Πληροφορήθηκα οτι ομάδα ενδιαφερομένων για αγορά των εκποιουμένων Τ-37 κατόρθωσε να υποβάλει υπόμνημα στην τρόικα πριν 2 μήνες σχετικά με την αδιαφορία του κράτους για την πώληση όχι μόνο των 15 (με ή χωρίς κινητήρες) Τ-37 αλλά και των 11 Βell 47 (ή μήπως είναι περισσότερα?)-αρτίως αποθηκευμένων και συντηρουμένων-της ΜΑΕΔΥ, των Cessna 185 της Αεροπορίας Στρατού κλπ. Ανυπομονώ να δω, θα κάνει τίποτα η τρόικα ή σιγά μην κάτσει να σκάσει γιατί το ελληνικό δημόσιο προτιμά τις απολύσεις και τη φτώχεια αντί για πώληση του λιμνάζοντος και παλαιουμένου καθημερινώς εθνικού πλούτου (ο οποίος θα πουληθεί εκεί που πρέπει, όπως πρέπει, όταν πρέπει κι ΟΟΟΟΟΣΟ πρέπει. Διεύθυνση Προμηθειών πες αλεύρι? Συνεχίστε να πουλάτε τα Τ-37 1.000.000 ευρώ το κομμάτι και μη ξεχάσετε να μας στέλνετε επιστολές γιατί πήραμε το CD του πλειστηριασμού και δεν προσήλθαμε να δώσουμε προσφορά. Με 200 χιλιάρικα υπάρχουν κάτι καϊνάρια στο Τέξας...Γιατί να τρέχουμε να παρακαλάμε το ΓΕΑ να του δώσουμε τα λεφτά μας?)...Και πού να δείτε τι έχει να γίνει με τα εκποιούμενα ελαφρά αεροπλάνα κι ελικόπτερα της τέως ΟΑ. Αυτά συμβαίνουν σ ένα κράτος που δεν διοικείται από Δανούς (αλλά διοικείται από έλληνες) κι έχει κατρακυλήσει στην 50ή θέση του παγκόσμιου δείκτη διαφθοράς.
 
γεια σε ολους...θελω να κανω μερικες ερωτησεις για ικαρων ιπταμενος...δινω εξετασεις με τους Ελληνες του εξωτερικου και θέλω να μαθω η ζωη στη σχολη ποσο απαιτητικη ειναι και ποσα εχουν κοψει απο τους ικαρους ευχαριστω πολυ
 
Γεια σας ειμαι καινουργιος στο φορουμ και θα ηθελα να κανς μια ερωτηση...ειμαι 1.91 και ειμαι 82 κιλα ,το ξερω οτι το οριο ειναι μεχρι 1.90 αλλα υπαρχει περιπτωση να μην με κοψουν????
 
αντε ρε παιδια καποιος πλησιαζει το μηχαογραφικο
 
Ρε παιδια καθεστε και ασχολειστε με εναν που ειπε τη σοφια του για τα αγγλικα αντι να απαντησετε σε σημαντικες και ουσιωδεις αποριες που εχουμε οι περισσοτεροι!!! Ηθελα να ξερα ειστε προθυμοι να ασχοληθειτε με τη μ... του καθενος αντι να λυσετε αποριες που εχουν φετινοι υποψηφιοι?!!
 
alexdele":2xddbo9k said:
γεια σε ολους...θελω να κανω μερικες ερωτησεις για ικαρων ιπταμενος...δινω εξετασεις με τους Ελληνες του εξωτερικου και θέλω να μαθω η ζωη στη σχολη ποσο απαιτητικη ειναι και ποσα εχουν κοψει απο τους ικαρους ευχαριστω πολυ
Καλησπέρα...
Συγνώμη που επεμβαίνω..αλλά η απόφαση για το αν θα ακολουθήσεις τη σχολή Ικάρων ή όχι θα καθοριστεί από 1-2-3 απαντήσεις στο forum?Μια απόφαση για το μέλλον σου,για τη ζωή σου,για το επάγγελμα σου θα καθοριστεί από μια απάντηση σε ένα φόρουμ;Ξέρεις ποιους έχεις από την άλλη άκρη;Ξέρεις για ποιο λόγο σου λένε ότι λένε;Αν δεν μιλήσεις με 2-3 πιλότους της ΠΑ,άκρη δεν θα βγάλεις.Ότι και να σου πούμε εμείς που είμαστε έξω από το χορό,λίγο θα είναι.Αυτό το λέω γενικά.
ΟΚ,η ζωή είναι απαιτητική.Σε γενικές γραμμές,στερείσαι πολλά,οικογένεια,προσωπικές στιγμές,και έχει πολύ και συνεχές διάβασμα.Η εκπαίδευση είναι πολύ αυστηρή.Επίσης,θα χρειάζεται να λείπεις αν είσαι σε μάχιμη μοίρα και πηγαίνεις για ετοιμότητα στα νησιά.Είσαι διατεθειμένος να κάνεις θυσίες;
Επίσης,θα επιλέξεις τη σχολή Ικάρων με μισθολογικά κριτήρια;Αν θες να βγάλεις φράγκα,κάνε κάτι άλλο.Πια κόβουν από παντού.Στη ΣΙ δεν πας για να πλουτίσεις.Πάνε άτομα με την τρέλα,που θα το έκαναν ακόμα και τσάμπα!Κάποιος που θέλει να πάει εκεί,δεν λογαριάζει ούτε μισθό,ούτε το αν είναι απαιτητική δουλειά.Από τη μία έχεις δίκιο,αλλά από την άλλη,αν θες κάτι πιο χαλαρό,επέλεξε κάτι άλλο.
Για περισσότερα ρώτα το μέλος vassdel που είναι πιο αρμόδιος και είναι από το χώρο.Άλλον δεν θα άκουγα από εδώ μέσα!
Φιλικά! :rolleyes:
Καλή επιτυχία!
 
Top