Sky Express & Aegean

• Thread starter Thread starter IATA
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας

IATA

First-Class-Member
Εντυπώσεις από τη σημερινή μου (19.12.2023) πτήση GQ871 MUC-ATH

-ο έλεγχος στο Μόναχο γρήγορος, χωρίς καθυστερήσεις και χωρίς καμία ταλαιπωρία
-σχεδόν άψογο on time performance (απογείωση περίπου 20 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα)
-ευχάριστο, χαμογελαστό, καλοδιάθετο (αν και λίγο αμήχανο, αλλά ίσως λόγω ηλικίας) πλήρωμα. Θα μπορούσε να αλληλεπιδρά ίσως αποτελεσματικότερα με περισσότερο eye contact, πιθανώς εξαιτίας του νεαρού του πληρώματος και του δρομολογίου ακόμα συνηθίζει το ένα μέλος το άλλο
-δωρεάν νερό και μπισκότο, διάφορα μικρογεύματα επί πληρωμή (τιμές δεν πρόσεξα, συγνώμη)
-ο αέρας στην καμπίνα αρκετά καλός, ίσως θα μπορούσε να αυξηθεί λίγο η υγρασία κατά την υποκειμενική μου αντίληψη
-αν η ηλικία του αεροσκάφους που δίνει το airfleets.net είναι σωστή (3.6 έτη) τότε μάλλον θα πρέπει να εκπαιδευτεί καλύτερα το προσωπικό συντήρησης, πληρώματα, αλλά και οι επιβάτες. Τα καθίσματα είχαν σημάδια φθοράς που δε θα έπρεπε να υπάρχουν για τόσο νέο αεροσκάφος. Παρόλα αυτά ήταν πολύ άνετα και δεν αισθάνθηκα ούτε στιγμή να με ενοχλεί κάποιος συνεπιβάτης.
-η προϊσταμένη του πληρώματος καμπίνας, παρόλο που ήταν φανερά κουρασμένη, καλωσόρισε τους επιβάτες και φρόντισε μαζί με τους συναδέλφους της να είναι ασφαλής και ευχάριστη η πτήση
-η καθαριότητα του αεροσκάφους κατ' εμέ πολύ καλή
-σε μεγάλο βαθμό η πτήση απαλλαγμένη από στριμωξίδια, υπεργεμάτα ντουλάπια και αγένειες. Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για μένα
-Έχω καιρό να ταξιδέψω λόγω covid όπως πολλοί από εμάς, αλλά τολμώ να πω ότι ήταν ίσως η πιο ξεκούραστη πτήση εδώ και καιρό
-αξιοσημείωτο ότι φεύγοντας οι περισσότεροι επιβάτες άφησαν το αεροσκάφος καθαρό και σε καλή κατάσταση

Συνολικά, η εμπειρία της Sky Express ήταν πολύ ευχάριστη. Όλοι μας, επιβάτες και πλήρωμα ήμασταν λίγο μουδιασμένοι ακόμα. Υποθέτω αυτό έχει να κάνει με την μακρά αποχή μερικών από τα αεροπορικά ταξίδια. Έχω την αίσθηση πάντως ότι η Sky Express ήρθε για να μείνει κι έτσι υπάρχει περιθώριο να συνηθίσει το κοινό και γιατί όχι να αναπτυχθούν κι άλλα δρομολόγια.
Για καινούρια εταιρία που τολμάει να επενδύσει εν καιρώ κρίσης για μένα αξίζει έπαινο και στήριξη.
Ακολουθεί trip report για την επιστροφή με την Aegean.

Last edited by a moderator:
Τώρα κανονικά η επιστροφή δεν ανήκει εδώ, αλλά αφήνω τους συντονιστές να το μεταφέρουν στο κατάλληλο νήμα.
Σήμερα λοιπόν 25 Δεκεμβρίου 2023 με την Α3806 από Αθήνα για Μόναχο και το πλήρωμα και οι επιβάτες ναι μεν σε ελαφρώς γιορτινή αλλά ταυτόχρονα λίγο αμήχανη διάθεση. Ας αρχίσω όμως από την αρχή.

-το αεροδρόμιο πολύ φωτεινό, ζωντανό και φιλόξενο
-ωστόσο η εξωτερική εικόνα έχει ελλείψεις, κάποιες πινακίδες έχουν πλέον παλιώσει, σε κάποια σημεία ο δρόμος έχει φθαρεί
-η καθαριότητα του χώρου για τα δικά μου κριτήρια τόσο έξω όσο και μέσα άψογη
-δυστυχώς στην αίθουσα αναχωρήσεων μόνο μια τουαλέτα σε λειτουργία. Ίσως όμως λόγω της ημέρας να είχαν άδεια κάποιοι εργαζόμενοι
-υποδειγματικός, γρήγορος, επαγγελματικός, φιλικός προς τον επιβάτη, αποτελεσματικός έλεγχος
-επαρκείς για εμένα δυνατότητες αναψυχής και αγορών
-εύκολη πρόσβαση στην πύλη αναχώρησης
-πολύ απλοποιημένη επιβίβαση χάρη στην ψηφιακή κάρτα επιβίβασης και το online check-in εκ των προτέρων
-φιλικότατο καλωσόρισμα στο αεροσκάφος με τη συνήθη συνέπεια και επαγγελματισμό της Aegean
-το ευχάριστο και σε αυτή την πτήση ήταν ότι όχι μόνο το ιπτάμενο προσωπικό, αλλά και οι επιβάτες ήταν πολύ καλά εκπαιδευμένοι ώστε η ταξιδιωτική εμπειρία να είναι περισσότερο από ικανοποιητική
-αν και έχω κάνει πολλές φορές αυτή τη διαδρομή, υπήρχαν κάποια στοιχεία που την έκαναν μοναδική: παρατήρησα για πρώτη φορά αεροπλάνα να έρχονται από την αντίθετη κατεύθυνση, σχεδόν στο ίδιο ύψος με εμάς, φυσικά με την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας, και ένιωσα το στρόβιλο που προκαλεί ο αέρας σαν κύματα που επηρέαζαν ελαφρώς την κίνηση του δικού μας αεροσκάφους. Ήταν μια λεπτομέρεια που έκανε το ταξίδι πιο ενδιαφέρον
-το μενού ναι μεν απλό αλλά σχεδόν ισάξιο από άποψη γεύσης και διατροφικής αξίας με πλήρες γεύμα. Διάλεξα την χορτόπιτα (ή άλλη επιλογή ήταν μηλόπιτα, αλλά είχα κάνει υπερβολές με τα γλυκά) που αν και δε θέλω αναγκάζομαι να τη συγκρίνω με του ξενοδοχείου και η Α3 κερδίζει με διαφορά.
-η καμπίνα του αεροσκάφους καλή, τα καθίσματα επίσης, τα ντουλαπάκια για χειραποσκευές όχι τόσο γεμάτα όσο στη SkyExpress και πάρα την πολύ καλή πληρότητα (σχεδόν 100%) ούτε μια στιγμή δεν ένιωσα κλειστοφοβία ή δυσκολία στην αναπνοή.
-αναχώρηση και άφιξη στην ώρα μας

Συνολικά η ταξιδιωτική εμπειρία με την Aegean ήταν όπως τη γνωρίζω, αξιοπρεπέστατη και αντάξια των πολλών βραβεύσεων που έχει λάβει. Οι καινούριες στολές μου άρεσαν. Κάποιοι ίσως βρίσκουν το πολύ μπλε στο λογότυπο και τις στολές μονότονο, ενδεχομένως θα μπορούσε να γίνει κάποια προσαρμογή ώστε να υπάρχει περισσότερο χρώμα συνολικά. Απλά είναι σχεδόν παράδοση και προφανώς θέλει να θυμίζει τα "ελληνικά" χρώματα ώστε να μπορεί να συνδεθεί στη συνείδηση του επιβατικού κοινού και των συνεργατών της με τη χώρα και τον πολιτισμό.
20231225_163058.jpg