Spotting & Photography: εξοπλισμός, τεχνικά και ερωτήσεις

Θα πάρω λίγο από αυτό που σερβίρει ο TOGA.

Βεβαίως, αν θες πχ. να βάλεις φωτό στο a.net, έχεις σχετικά ελάχιστες πιθανότητες να το καταφέρεις με οτιδήποτε εκτός SLR. Αν θες μόνο να τα φωτογραφίζεις και να το χαίρεσαι, χωρίς το άγχος του a.net, μάλλον σε καλύπτει να σου πω την αλήθεια. Αν πχ. πας για νέα DSLR το πιο πιθανό είναι να πας σε entry-level της Nikon ή της Canon που μαζί με έναν αξιπορεπή τηλεφακό και όλα τα παρεμφερή (τσάντες, φίλτρα, κάρτες κλπ.) θα σε υποχρεώσουν να κάνεις το πορτοφόλι κατά τουλάχιστον 1000Ε ελαφρύτερο...

Ταυτόχρονα, αν πέσεις σε κάτι καλό μεταχειρισμένο, μπορείς να βγάλεις με τα ίδια λεφτά μιας νέας SLR-like, μια SLR, αλλά θέλει ψάξιμο και τύχη....

Επίσης παίζει ρόλο και το πόσο έχεις ασχοληθεί με φωτογραφία (εκτός του planespotting). Αν το μόνο που έχεις πιάσει είναι οι κλασσικές αυτόματες με film, μάλλον θα θες να πας σε SLR-like γιατί θα καταξοδευτείς και δεν θα βγάζεις - στην αρχή τουλάχιστον - αυτά που θέλεις. Όπως επίσης και το να πάρεις μια DSLR για να τραβάς σε full auto, δεν λέει κατ'εμέ.

Αν έχεις σκεφτεί τις παραπάνω παραμέτρους, δώσε μια διευκρίνιση :D Αν όχι, σκέψου λίγο αυτά που μόλις είπαμε και επανέρχεσαι ;)
 
Οσον αφορά στο θέμα της μεταχειρισμένης μηχανής δεν το έχω σκεφτεί και θα έλεγα οτι δεν θα το προτιμούσα. όσον αφορά τις φωτό στο a.net απότερος στόχος έιναι αυτός αλλα όχι ακόμα μιας και μπορεί να ασχολούμαι με την φωτογραφία αλλα θεωρώ πως ακόμη είναι νωρίς για επαγγελματισμούς. Πάντως για πρώτο βήμα σε αυτού του είδους την φωτογράφιση πως το βλέπεις PINGU? Αν θες δες φωτό μου στην αναζήτηση και πες μου την άποψή σου.
 
Disclaimer 1o: Δεν έχω χρησιμοποιήσει τη μηχανή, ούτε έχω περάσει από την κατηγορία SLR-like, άρα μιλώ βλέποντας μόνο τα στοιχεία που παρέχονται !

Disclaimer 2o: Ομιλώ από την "ασφάλεια" του δεν πληρώνω εγώ, άρα είναι δική μου άποψη και όχι απαραίτητα το πλέον σωστό.

Έχεις λοιπόν ασχοληθεί με το άθλημα, απ'ό,τι βλέπω, άρα, αν δεν στενεύεσαι οικονομικά, και αφού το a.net είναι ακόμα λίγο μακριά (heck, εκεί είναι και η "Κλίκα" παρούσα...), και με την Sony να κάνει 400Ε, θα έλεγα ότι δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Μάπα φωτό αποκλείεται να βγάζει στα νορμάλ ranges (μέχρι 200mm δηλαδή), και ακόμα και αν δεν μείνεις ευχαριστημένος, την πουλάς, βάζεις λίγο παραπάνω και παίρνεις μια DSLR (και πάλι, αν δεν στενεύεσαι οικονομικά). Πολύς κόσμος με τέτοιες κάνει τη δουλειά του και φαντάζομαι ότι προς το παρόν θα σου κάνει.

Κρατώντας λοιπόν μια σκέψη, ότι η DSLR θα απαιτήσει πολλά πιο πολλά - και χρηματικά και σε γνωστικό επίπεδο - και ότι προς το παρόν το βλέπεις ως χόμπι, τότε ναι, χτύπα την. :)
 
Mια μικρή παρέμβαση στο θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχετε ως μπούσουλα για την αγορά μηχανής το upload στο a.net ή όποια .net . Η αγορά μιας μηχανής εξυπηρετεί την χαρά της φωτογράφισης και όχι τις δεσμέυσεις ενός κυβερνοχώρου. Κάντε λίστα με κριτήρια. Βάλτε προσωπικές ανάγκες, προδιαγραφές, δυνατότητες, οικονομικα, προσφορές, γούστα, συγκριτικά τέστ και με συντελεστές θα καταλήξετε σε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει. Σίγουρα πράματα και εγγυημένα ;)
 
captainjumbo":16mk6j5z said:
Mια μικρή παρέμβαση στο θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχετε ως μπούσουλα για την αγορά μηχανής το upload στο a.net ή όποια .net . Η αγορά μιας μηχανής εξυπηρετεί την χαρά της φωτογράφισης και όχι τις δεσμέυσεις ενός κυβερνοχώρου. Κάντε λίστα με κριτήρια. Βάλτε προσωπικές ανάγκες, προδιαγραφές, δυνατότητες, οικονομικα, προσφορές, γούστα, συγκριτικά τέστ και με συντελεστές θα καταλήξετε σε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει. Σίγουρα πράματα και εγγυημένα ;)

Σωστός! Άλλωστε ο πρώτος στόχος μου (και της γυναίκας μου, που της κόλλησα το μικρόβιο) είναι να μπούμε στην "Απογείωση" και θα γίνει σίγουρα και σύντομα!!!
Μας δέχεστε??
:7:
 
captainjumbo":194ddbfk said:
Mια μικρή παρέμβαση στο θέμα. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να έχετε ως μπούσουλα για την αγορά μηχανής το upload στο a.net ή όποια .net .

Πολύ σωστά και λυπάμαι που του έδωσα τόση σημασία στα post μου :oops:
 
@ pingu
..ε τότε είσαι σε καλό δρόμο ;)

@ socrates
όπως είναι γνωστό είμαστε ανοιχτοί σε όσους αγαπάνε την αεροπορία.
άλλωστε ξέρετε πια που θα μας βρείτε ;)
 
@ Socrates

Ως κάτοχος της sony DSC-H9 εδώ και περίπου 3 μήνες θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες. Εξαρτάται τι απαιτήσεις έχεις απο τη μηχανή και πόσα χρήματα έχεις σκοπό να διαθέσεις. Προσωπικά εγώ κάνω τη δουλειά μου (η μάλλον το χόμπυ μου) μια χαρά με τη συγκεκριμένη μηχανή. Βέβαια όσο περνάει ο καιρός και 'μπαινει' το μικρόβιο μέσα σου αρχίζεις και κάνεις σκέψεις για κάτι καλύτερο. Εφόσον κι εσύ είσαι νέος στο χώρο θα στη συνιστούσα.
 
Αγαπητέ mario_k απο την Δευτέρα θα έχουμε την ίδια μηχανή και θα σε "ενοχλήσω" αν έχω κάποια απορία ή αν ξέρεις κανα κόλπο που δεν θα γνωρίζω. Θα σας ενημερώσω για τις εντυπώσεις απο την νεά μου μηχανή και θα δείτε το αποτέλεσμά της βέβαια. Ευχαριστώ για τις παρεμβάσεις σας και τις εύστοχες παρατηρήσεις σας.

Υ.Γ. Αν κάποιος γνωρίζει για πρόσθετα εξαρτήματα να με ενημερώσει thnaks
 
Top