Συντριβή Cessna 551 στη Βαλτική

AXDLGAL

Low-Cost-Class-Member
Εγγραφή
17/07/2022
Μηνύματα
88
Likes
117
Ένα Cessna 551, με νηολόγιο Αυστρίας (OE-FGR) συνετρίβη χθες, περίπου στις 20:37 ώρα Ελλάδας, στη Βαλτική Θάλασσα, στα ανοιχτά της πόλης Βέντσπιλς της Λετονίας. Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την πόλη Χέρεθ της Ισπανίας στις 15:56 ώρα Ελλάδας και κινήθηκε προς Γαλλία, Λουξεμβούργο και Γερμανία μιας και επρόκειτο να προσγειωθεί στην Κολωνία. Το αεροσκάφος όμως συνέχισε να πετά με αυτόματο πιλότο προς τη Βαλτική όπου κατέπεσε. Πολεμικά αεροσκάφη της Luftwaffe, αλλά και της Δανίας και Σουηδίας στάλθηκαν για να αποκτήσουν οπτική επαφή με το αεροσκάφος, χωρίς όμως να δουν κάποιο άτομο στο πιλοτήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροσκάφος επέβαιναν 4 άτομα, ο κυβερνήτης, ένας άνδρας, μια γυναίκα και ένα παιδί. Η επαφή με τον έλεγχο κυκλοφορίας χάθηκε μόλις το αεροσκάφος εισήλθε στον γαλλικό εναέριο χώρο, όπου πραγματοποίησε ακανόνιστους ελιγμούς κόντα στο Παρίσι, αλλά και αργότερα στην Κολωνία. Όταν εισήλθε στον λετονικό εναέριο χώρο, άρχισε να χάνει ύψος λόγω έλλειψης καυσίμων. Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πρόβλημα με την πίεση της καμπίνας, που οδήγησε σε απώλεια των αισθήσεων των επιβαινόντων.
1662365402702.png

Πηγές:
 
Κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για πρόβλημα με την πίεση της καμπίνας, που οδήγησε σε απώλεια των αισθήσεων των επιβαινόντων.
Φοβάμαι ότι πρόκειται για συμβάν ανάλογο με την Helios HCY522 του 2005...
 
Δεν είμαι ειδικός, αλλά μου κάνει εντύπωση που δεν μπήκε σε holding κάπου κοντά στο CGN, εφόσον ήταν ενεργός ο αυτόματος πιλότος και επίσης ότι ενώ δεν είχε επαφή απο τη είσοδο του στον εναέριο χώρο ης Γαλλίας, διέσχισε όλη τη Γαλλία, Γερμανία και τη μισή Βαλτική πριν συντριβεί στη θάλασσα. Σίγουρα θα διασταυρώθηκε με ίχνη πολλών άλλων πτήσεων. Υπήρξαν άραγε αλλαγές πορείας άλλων αεροσκαφών;
 
Οι στροφές αυτές στο Παρίσι και αργότερα στην Κολωνία δείχνουν μάλλον ανθρώπινο χέρι. Αλλά όπως λέει και ο sv1xv μοιάζει πολύ με την περίπτωση της Helios. Ίσως κάποιος από τους ενήλικες προσπάθησε να κάνει κάποια κίνηση σε ημιλιπόθυμη κατάσταση...
Post automatically merged:

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild ο κυβερνήτης είχε δηλώσει στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας της Ισπανίας πως υπήρχαν προβλήματα με την πίεση στην καμπίνα, και μόλις χάθηκε η επικοινωνία τόσο ισπανικά όσο και γαλλικά μαχητικά στάλθηκαν προς αναχαίτισή του αεροσκάφους. Ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους ήταν γνωστός επιχειρηματίας της Κολωνίας.

Post automatically merged:
 
Last edited:
Top